In Iran en Irak gingen op de sterfdag van Soleimani duizenden en duizenden mensen de straat op om de gedode generaal te herdenken, meldt RT.de.

Het persbureau Baghdad Today meldde dat de voorzitter van de Iraakse Hoge Justitiële Raad, Faiq Zaidan, op 5 januari een arrestatiebevel tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd. Zaidan vermeldde in een verklaring dat de Iraakse rechterlijke macht een arrestatiebevel had uitgevaardigd tegen de voormalige Amerikaanse president Trump, die had toegegeven groen licht te hebben gegeven voor de moord op de Iraanse opperbevelhebber Qasem Soleimani en zijn Iraakse ambtgenoot Abu Mahdi al-Muhandis door middel van een drone-aanval begin 2020.

Het hoofd van de Iraakse justitiële raad maakte de opmerkingen ter gelegenheid van de derde verjaardag van de moord op Soleimani in Bagdad, waar verscheidene prominente Iraakse functionarissen, waaronder de nieuwe premier Mohammed Shia’ al-Sudani, aanwezig waren.

In zijn toespraak hekelde Zaidan de dodelijke aanslag en zei hij dat het hoogste gerechtshof van het land een arrestatiebevel had uitgevaardigd tegen voormalig president Trump, die officieel “de misdaad heeft toegegeven”. “Waarom is hij nog niet ter verantwoording geroepen voor deze gruwelijke misdaad?” vroeg Zaidan.

In Iran en Irak gingen duizenden en duizenden mensen de straat op op de verjaardag van de dood van generaal Soleimani. In zijn geboortestad Kerman trok een menigte door de stad om de legendarische commandant te herdenken.

De politieke leiding in Teheran zweert tot op de dag van vandaag wraak voor de moord op Soleimani. De “moordenaars en daders” zijn “zeker van wraak voor het bloed van de martelaar Soleimani”, zei president Ebrahim Raisi tijdens een herdenkingsceremonie in Teheran die door duizenden mensen werd bijgewoond.

Soleimani was gedood door een Amerikaanse drone-aanval in de Iraakse hoofdstad Bagdad op 3 januari 2020 op bevel van de voormalige Amerikaanse president Trump, terwijl Soleimani op diplomatieke missie was in Irak. Naast hem stierf ook de Iraakse militieleider al-Muhandis.

De Russische president Poetin had laatst in oktober gezegd “dat Soleimani een ambtenaar van zijn land was, hoe je ook over hem denkt”. Poetin voegde eraan toe: “Hij werd gedood in een derde land.” De Amerikaanse autoriteiten hebben officieel de verantwoordelijkheid voor zijn moord opgeëist, zei Poetin. “In wat voor wereld leven wij?” vroeg Poetin kritisch.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Zal Donald Trump het einde van de geschiedenis inluiden?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
2 maanden geleden

De moord op Generaal Suleimani was een uiterst laffe en achterbakse misdaad, en Trump, en iedereen die bij deze aanslag waren betrokken (CIA, MOSSAD enz..), moeten ervoor terechtstaan.

Hans Vogel
Hans Vogel
2 maanden geleden

Hm, dat is wel weer toevallig! De regering van Irak is helemaal met handen en voeten aan de VS gebonden (net als zoveel andere regeringen waaronder die van Nederland), en daarom moet dit bericht in die context worden bezien. Ik denk dat de Irakezen gewoon handelen op bevel van het regime Biden, dat alles in het werk stelt om te voorkomen dat Trump straks deelneemt aan de verkiezingen.

Kees
Kees
2 maanden geleden
Antwoord aan  Hans Vogel

Hans daar zit wel een waarheid in , het kan wel eens heel goed uitkomen voor de seniele Biden om op deze manier Trump te laten afmaken!

max
max
2 maanden geleden

Kunnen ze dan Bill Gates ook niet gelijk uitleveren aan India. Aangeklaagd met doodstraf i.v.m. Astrazeneca en polio vaccin.

Ravian
Ravian
2 maanden geleden

Suleimani was een bloeddorstige beul, die duizenden Iraanse burgers heeft laten martelen en vermoorden.
Daar bovenop was hij de kwade genius achter het wereldwijd door Iran gesponsorde islamitische terrorisme, met nog eens duizenden doden tot gevolg.
Over de methode kun je dus discussiëren, maar dat ze dit varken een enkeltje hel verschaft hebben is een goede zaak.

Tigron
Tigron
2 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Ravian?,……………………….

Ravian
Ravian
2 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Iran financiert en bewapend al jarenlang, onder meer, Hamas en Hezbollah, waarbij die laatste overigens door Suleimani is opgericht.
En Suleimani is jarenlang het hoofd geweest van de Iraanse “Gestapo” waar hij uiterst wreed optrad tegen alles wat als tegenstanders van het Ayatollah regime gezien werd.
Suleimani was de man die politieke tegenstanders liet oppakken, liet martelen, en liet verdwijnen.
Suleimani heeft duizenden Iraniërs op beestachtige wijze laten vermoorden, en in Iran hebben dan ook veel mensen, de tegenstanders van het regime, feest gevierd nadat dit beest geliquideerd was.
Verder streed Suleimani tegen ISIS omdat dit Soenieten zijn, en niet om Christenen te beschermen.
Die strijd is gewoon de eeuwige strijd tussen Sjiieten (Iran en Irak) en Soenieten (de rest van het Midden Oosten).
Je kunt wel denken dat de vijand van jou vijand je vriend is, maar in het geval van Suleimani lig je dan wel met de duivel in bed.