De eerste gepantserde voertuigen en tanks in westerse stijl zijn onderweg naar Oekraïne, een teken van toenemende militaire betrokkenheid van de NAVO, meldt Warnews.

Het begin werd gemaakt door de president van Frankrijk, E. Macron, die aan V. Zelensky de verzending aankondigde van een onbekend aantal TOMA AMX-10 RC, die ook worden gekenmerkt als een “lichte gevechtstank”.

De beslissing van Macron is erg belangrijk omdat het het eerste NAVO-land is dat besluit TOMA’s naar het Westen te sturen. Het is zeker dat bij dit besluit ook andere NAVO-landen betrokken zullen zijn. In Duitsland en Finland wordt al verstikkende druk uitgeoefend.

Oekraïense bronnen melden dat er ook pantservoertuigen van het Franse Bastion geleverd zullen worden.

Een paar uur geleden bevestigde de Amerikaanse president, T. Biden, dat wordt overwogen om Bradley-pantservoertuigen naar Kiev te sturen. Amerikaanse bronnen spreken van een “decision made”.

Duitsland en Finland worden ook onder druk gezet om ongeveer 140 Leopard-tanks over te dragen.

Ten slotte staken 42 Turkse Kirpi MRAP’s in woestijncamouflage over van Roemenië naar Oekraïne.

Geleidelijk aan wordt een gepantserde NAVO-vuist gecreëerd op het grondgebied van Oekraïne. De NAVO escaleert haar betrokkenheid.

Video: Het transport van MRAP Kirpi van Roemenië naar Oekraïne.

Oekraïne neemt Bradley over 

De Amerikaanse president Joe Biden zei woensdag dat de mogelijkheid wordt overwogen om Bradley gepantserde gevechtsvoertuigen (TOMA) naar de Oekraïense strijdkrachten te sturen.

“Ja”, antwoordde meneer Biden eentonig toen hem werd gevraagd of die optie werd overwogen.

Het gepantserde voertuig, uitgerust met TOW-raketten en een 25 mm machinegeweer dat tot 300 schoten per minuut kan afvuren, wordt sinds de jaren tachtig gebruikt om soldaten naar slagvelden te vervoeren.

Het Amerikaanse leger heeft duizenden van dergelijke voertuigen, die de Oekraïners mogelijk meer vuurkracht zouden geven. Maar zelfs als de verzending van deze TOMA’s doorgaat, zal het niet voldoen aan de dringende vraag van Kiev naar tanks.

Het is onduidelijk hoeveel Bradleys bestemd zijn voor het Oekraïense leger. Washington bereidt een nieuw uitrustingspakket voor Kiev voor, dat naar verwachting binnen enkele dagen zal worden aangekondigd.

Het Amerikaanse leger is van plan de vloot van deze TOMA’s buiten gebruik te stellen en er zijn processen gaande met de defensie-industrie voor het systeem dat ze zal vervangen, als onderdeel van de modernisering ervan.

Druk op Scholz om Leopard 2-tanks aan Oekraïne te geven

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz stond vandaag onder druk van leden van de regeringscoalitie om de inzet van tanks in Oekraïne goed te keuren, nadat Frankrijk gisteren had aangekondigd dat het AMX-10 RC’s naar Kiev zou sturen.

“Het voortdurend door de kanselarij aangevoerde argument dat Duitsland niet alleen initiatieven moet nemen, is volledig afgebroken “, zei de voorzitter van de defensiecommissie van de Bondsdag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann van de Vrije Democraten (FDP).

Parijs heeft beloofd Kiev een in Frankrijk gemaakte AMX-10 RC TOMA aan te bieden, na een telefoongesprek gisteren tussen de Franse president Emmanuel Macron en zijn Oekraïense tegenhanger Volodymyr Zelensky.

De Europese bondgenoten van Oekraïne hebben het al Sovjet-gemaakte tanks aangeboden, maar tot nu toe en ondanks herhaalde oproepen van Kiev, geen tanks van westerse makelij.

“Nogmaals neemt Frankrijk de rol op zich die we van Duitsland verwachtten”, klaagde Strack-Zimmermann, volgens welke “de bal nu bij Berlijn ligt”.

Oekraïne “moet winnen om zowel onze vrijheid als onze waarden te verdedigen en dit kan alleen worden gedaan met de steun van tanks”, benadrukte hij. Alexander Graf-Lampsdorff, ook lid van de FDP en mogelijk een nieuwe Duitse ambassadeur in Rusland, zei dat hij verwachtte dat de kwestie in de regeringscoalitie zou worden besproken.

De Duitse regering heeft tot nu toe geweigerd tanks aan Oekraïne aan te bieden, omdat de beslissing zou moeten worden genomen in overleg met westerse bondgenoten en dat Berlijn en de NAVO niet rechtstreeks betrokken mogen raken bij de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Kiev vraagt ​​Berlijn vooral om Leopard 2-tanks te sturen.De sociaal-democraten (SPD) van bondskanselier Scholz verzetten zich tegen leveringen van dergelijke wapens, in tegenstelling tot de Groenen en de FDP.

“Wij, de Duitse regering en de Duitse bondskanselier, staan ​​altijd in nauw overleg met onze partners en vrienden, vooral met de Amerikanen”, verklaarde SPD-covoorzitter Saskia Esken vanochtend in een interview op het NTV-televisienetwerk, en onderstreepte dat Berlijn “Oekraïne vanaf het begin steunde door het wapens aan te bieden.” “We zullen dit blijven doen zolang als nodig is, op basis van militaire ontwikkelingen en behoeften” , voegde hij eraan toe.

“Duitsland zal wapenleveranties naar Oekraïne altijd aanpassen aan de behoeften op het slagveld “, zei de Duitse vicekanselier Robert Habeck nadat Frankrijk een plan had aangekondigd om Kiev te voorzien van lichte tanks.

“We zullen niet stoppen met het leveren van wapens aan Oekraïne … We zullen de missies altijd aanpassen aan de behoeften van het slagveld “, zei Habeck tijdens een Noorse zakenconferentie.

Duitsland kan Oekraïne 110 Leopard 2-tanks geven 

Russische media melden dat Duitsland overweegt vier bataljons Leopard 2-tanks over te dragen aan de strijdkrachten van Oekraïne.

“Op dit moment is bekend dat de Leopard 2-reserve in Duitsland uit 80 tanks bestaat, terwijl er nog eens 30 kunnen worden overgedragen door de strijdkrachten, gebruikt bij oefeningen en trainingen. Indien nodig kunnen 110 tanks in slechts één week worden overgedragen aan de Oekraïense strijdkrachten, aangezien de tanks al gevechtsklaar zijn.

“Alleen uit de voorraden van Rheinmetall en Krauss-Maffei Wegmann kan Duitsland Oekraïne zo snel mogelijk van 80 eenheden voorzien. Nog eens 30 eenheden zullen worden gebruikt door het gevechtstrainingscentrum van de Bundeswehr”, meldt de Duitse publicatie “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Finland overweegt 30 Leopard 2A4’s te sturen

“Finland zou het eerste land kunnen zijn dat Leopard 2 tanks naar Oekraïne stuurt.

Finland is een van de landen in Europa met de meeste Leopard 2A4 tanks, die overigens momenteel zijn opgeslagen. Dit land is van plan als een van de eersten NAVO-tanks aan Oekraïne te geven.

Finland heeft momenteel 100 Leopard 2A4 tanks. Deze laatste zijn in opslag en kunnen naar Oekraïne worden overgebracht. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de leveringen in kleine partijen plaatsvinden; mogelijk levert Finland ongeveer 30 tanks aan de Oekraïense strijdkrachten. Maar zelfs zo’n kleine voorraad kan de versterking van de Oekraïense troepen ernstig beïnvloeden.

Er zijn aanwijzingen dat Finland met Duitsland onderhandelt over toestemming om Leopard 2A4 tanks aan Oekraïne te leveren. Als Duitsland het voorstel van Finland goedkeurt, kunnen de strijdkrachten van Oekraïne deze tanks krijgen, die niet veel onderdoen voor de Russische T-90M Proryv-tanks.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ohje
Ohje
2 maanden geleden

Oorlogje voor verwende kindertjes

Andre
Andre
2 maanden geleden

Sinds wanneer zit Finland al in de clowns freakshow van de NATO? Habeck weet dus wel hoe je de oorlogstrommel moet slaan maar zn eigen Duitsers kunnen weer kapot vallen van deze kleine Führer. Die zone gaat er komen van Belarus hup zo naar beneden inclusief Moldavia en daar geen spoor meer of autobaan. Polen is heel interessant want die liggen helemaal overhoop met Duitsland. Duitsland moet betalen en Polen krijgt 13 miljard van de EU. Het gaat scheuren en weer die muur maar helaas zitten wij aan de verkeerde kant met top talent Rutte en Kaag.

Qvic
Qvic
2 maanden geleden

Wat is de bedoeling toch, om zoveel mogelijk wapenarsenalen te laten slopen. Want Rusland heeft het luchtoverwicht in oost Oekraïne en dan zijn tanks een makkelijk doel. Met deze verplaatsingen van het Europese wapenarsenalen naar Oekraïne maakt de EU zich enorm zwak, door bijna alle wapens op 1 locatie te concentreren. Of is dit juist de bedoeling om zo bewust de EU als een relatieve makkelijke prooi voor andere te laten ontstaan.

Want er werd ons tientallen jaren terug al voor gewaarschuwd dat Turkije in 2023 de EU zal aanvallen om zo het Europese continent te kunnen bezetten en te islamiseren (helaas hebben veel mensen een geheugen als een goudvis). Daar Hongarije telkens de zwarte piet toe gespeeld krijgt van de EU, omdat zij geen islamitische 5e colonne in hun land accepteren eveneens het genderneutrale op scholen verbieden en nu met de NAVO oorlog in Oekraïne zich als een neutraal land existeert. Zodat zij hun eigen leger en wapenarsenalen behouden kunnen. Maar ook dat het land de groene deal heeft afgewezen, er staan bijna geen windmolens in dat land (alleen een paar aan de Oostenrijkse grens) Daar Hongarije niet mee is gegaan met de Russische sancties. Wat een doorn in het oog is van de EU. Want zo zijn alle sancties tegen Rusland bewust bedoelt om niet Rusland, maar de EU zwak en onbewoonbaar te maken. Want als jij je energie toevoer uit Rusland zelf gaat boycotten, draai je zelf je eigen economie de nek om. Door jaren terug al de Russische markt te boycotten door de Europese export te verbieden naar Rusland. De economie krimpt in de EU, door alles schaars en onbetaalbaar te maken en met de zogenaamde vaccins de bevolkingen te verzakken en te doden. Zullen de overgebleven bevolkingen doordat alles schaars is geworden de prijzen voor alles exploderen in een hyperinflatie. Zo worden de overige bevolkingen onteigend en afhankelijk gemaakt van de staat. Die dan de macht heeft om iedereen te gaan dicteren. Precies wat de WEF ons wil aandoen. Want het communisme en het nazisme en het islamisme zijn alle fascistische bevolkingsonderdrukkingsmethodes. Om iedereen en alles aan hen te onderwerpen en kunnen de machthebbers letterlijk voor GOD gaan spelen.

John
John
2 maanden geleden
Antwoord aan  Qvic

Dat islamiseren gaat niet door middel van tanks, maar door middel van de baarmoeder.

Balou
Balou
2 maanden geleden

Wat ik nu zie gebeuren met die wapenleveringen vanuit europa doet mij sterk terugdenken aan 2008 toen alle burgers hun wapens moesten inleveren. Als je het mij vraagt, ik vind dit een vuile truc van de nato, europa ontwapenen (want zij worden gedwongen deze af te staan aan oecraïene) dat maakt de weg vrij voor het veel gemakkelijker en verder leegplunderen van europa door de hebzuchtige en oorloghitsende yanks. Verder ben ik van mening dat de v.s. hier zijn grootste nachtmerrie gaat beleven en dit de totale ondergang van hun hegemonie zal worden..

Johan P
Johan P
2 maanden geleden
Antwoord aan  Balou

OF door islam. Als landen hun leger ontwapenen door alles naar Ukraine te sturen dan is er niks meer om gewapende hordes Mohammedanen tegen te houden. De gemiddelde westerling is niet zo agressief als de gemiddelde migrant. Noch zo bedreven in het gebruik van wapens. En in kerken zijn over het algemeen geen arsenalen van illegale wapens te vinden, anders dan in moskeeen.