Cofigeo, een groep die verschillende levensmiddelenbedrijven in Frankrijk bezit, heeft vier van zijn acht fabrieken gesloten wegens energiekosten, die 80 procent van zijn totale productie uitmaken, meldt Breitbart.

Cofigeo is eigenaar van verschillende Franse levensmiddelenmerken, waaronder William Saurin, Garbit en Raynal en Roquelaure, en heeft aangekondigd vier van zijn acht Franse fabrieken te sluiten, waardoor 800 van de 1200 werknemers van het bedrijf worden getroffen als gevolg van de stijgende energiekosten.

Het besluit werd aanvankelijk genomen op 6 december, maar trad in werking op 2 januari. De fabrieken in Capdenac, Pouilly-sur-Serre, Camaret-sur-Aigues en Lagny worden gesloten en de productie wordt stopgezet, zo meldt de krant Le Figaro.

“Dit besluit is bedoeld om het hoofd te bieden aan de spectaculaire stijging van zijn energiekosten (gas en elektriciteit die nodig zijn voor het koken en steriliseren van gerechten en recepten), die vanaf het begin van het jaar met een factor 10 zullen worden vermenigvuldigd”, aldus het concern in een verklaring van deze week.

Het concern waarschuwde dat zijn energiekosten dit jaar de pan uit zullen rijzen, waarbij voorzitter Mathieu Thomazeau zei: “Het zal van de ene op de andere dag stijgen, van 4 miljoen naar 40 miljoen euro.”

Cofigeo is de eerste grote voedselproducent die zulke radicale maatregelen neemt om de energiekosten aan te pakken, maar volgens Le Figaro hebben ook andere bedrijven in de sector grote moeite om zich aan te passen aan de stijgende energieprijzen.

Uitgelekt memo onthult dat Rockefeller voedseltekorten al jaren geleden ‘plande’

Vorige maand waarschuwde Perifem, een federatie van Franse supermarktketens, dat Frankrijk grote problemen kon krijgen met voedselbederf als gevolg van mogelijke stroomonderbrekingen en -onderbrekingen, omdat veel supermarkten niet voldoende tijd zouden hebben om zich voor te bereiden op onderbrekingen.

“We hebben deze situatie nog nooit meegemaakt… winkels zijn vandaag zeer slecht uitgerust met generatoren. We zullen geen diepvriesproducten weggooien die meestal meer thermische inertie hebben. Voor verse producten die geen twee uur meegaan, zal er daarentegen wel een aanzienlijke verspilling zijn”, aldus algemeen afgevaardigde van Perifem Franck Charton.

Volgens een bericht in de Britse krant The Times staat Frankrijk op het punt energie te moeten rantsoeneren wegens problemen met zijn kerncentrales. Emmanuelle Wargon, voorzitter van de Franse energiecommissie, verklaarde dat het land na 15 januari in een gespannen situatie terecht zal komen als er een koudegolf optreedt.

Energie om voedsel te koken en te bewaren voor conserven of kant-en-klare maaltijden is niet de enige plaats waar energiezekerheid en voedselzekerheid elkaar kruisen. Zoals Dissident de afgelopen maanden meldde, heeft de plotselinge stijging van de energieprijzen ook gevolgen gehad voor de productie van kunstmest, een energie-intensief proces waarvoor aardgas nodig is. Zonder gemakkelijke toegang tot moderne meststoffen zullen de oogsten van de Europese landbouwbedrijven naar verwachting instorten.

EU plant hongersnood – Verbiedt de invoer van kunstmest


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Great Reset – Canada verbiedt net als Nederland voedselproductie

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
2 maanden geleden

“Groot Frans levensmiddelenbedrijf sluit 80 procent van productie af omdat stijgende energiekosten fabrieken onrendabel maken”
Denk dat het meer in het kader van de 4e Industriële Revolutie van het World Economic Forum ligt, aangedreven door de hoge energiekosten die uiteindelijk te maken heeft met de Russische SMO in Oekraïne.

Operation Dropshot en Operatiun Unthikable de stokpaardjes van wijlen Churchill die zich heeft laten omkopen door de Joodse Zionistische elite konden na de 2e WO geen doorgang vinden door allerlei redenen, maar nu probeert de WEF elite alsnog Rusland op de knieën te krijgen, hoop dat het jammerlijk mislukt.

Andre
Andre
2 maanden geleden

Naja als ik dit lees dan vraag ik me weer af wat weten zij wel wat wij niet weten? Was het niet de altijd liegende NOS met dit artikel over HAK! Ook Januari en Februari 2023.

https://nos.nl/artikel/2446920-hak-stopt-tijdelijk-productie-vanwege-energiekosten-appelmoes-en-doperwten-duurder

HAK is by the way volledig eigendom van de KDV groep en dat is weer Rusland hahahaha niet de groenten van HAK moet je hebben maar de groeten with love from Russia.