Jimmie Åkesson (SD) en Ulf Kristersson (M)

Ik berichtte gisteren dat het WEF eerder deze maand een oproep aan zijn legioen Young Global Leaders had gedaan om de belastingen op energie te verhogen, omdat de te lage prijs van fossiele brandstoffen, de belangrijkste factor is die een overgang naar schone energie in de weg staat, volgens het WEF.

Zweden heeft WEF-premier Magdalena Andersson ingeruild voor WEF-premier Ulf Kristersson en voert dus gewoon WEF-beleid uit ook al beweerde het eerder te stoppen met de klimaatveranderingszwendel van Agenda 2030.

Op 1 januari verhoogt de regering Tidö de elektriciteitsbelasting naar een recordhoogte, meldt Samnytt.

Dit in een tijd waarin huishoudens en bedrijven al worstelen met torenhoge elektriciteitsrekeningen die hun financiën op de rand van de afgrond brengen.

Het is de hoogste verhoging ooit van de elektriciteitsbelasting – acht keer meer dan een normaal jaar. Voor een huis van normale grootte betekent dit tot duizend Zweedse kronen meer aan elektriciteitsbelasting.

Maar de regering Tidö wil vanaf 1 maart ook een geheel nieuwe elektriciteitsbelasting invoeren voor elektriciteitsproducenten. Van de elektriciteitsleveranciers wordt verwacht dat ze die kosten op hun beurt doorberekenen aan de klanten. Al met al zou dit 2023 het duurste elektriciteitsjaar ooit in de Zweedse geschiedenis kunnen maken.

De nieuwe elektriciteitsbelasting kan ook het elektriciteitstekort verergeren dat heerst als gevolg van de massale ontmanteling van kernenergie, enorme misinvesteringen in windenergie en EU-regels die Zweden dwingen elektriciteit in het buitenland te verkopen die we zelf nodig zouden hebben.

Elektriciteitsproducenten die willen voorkomen dat ze meer belasting moeten betalen, kunnen in de verleiding komen om de productie te verminderen. Dit leidt tot een verdere toename van de risico’s van wijdverspreide stroomuitval.

Er is al aangekondigd dat delen van Zweden volgens een voortschrijdend schema periodiek kunnen worden afgesloten. Deze onderbrekingen in de elektriciteitsvoorziening kunnen nu zowel frequenter als langer worden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Europese regeringen plannen Black-Outs om de bevolking dood te vriezen terwijl ze de klimaatopwarmings-hoax verspreiden

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BoerkeUitBrabant
BoerkeUitBrabant
22 dagen geleden

Ik vind het prachtig om te zien hoe het kartel zichzelf in zijn hoogmoed aan het opblazen is. Wat chaos kan ze inderdaad helpen om the great reset uit te voeren, maar de kans is zeer groot dat de hoeveelheid chaos die ze over zichzelf en ons afroepen wel eens zo groot kan zijn dat ze hierin de controle verliezen en daarmee hun eigen graf graven. En als helemaal wanneer de grondstofleverende (zoals Rusland) en industriele landen (zoals China) hier niet aan mee gaan doen.

Zitten ze dan met hun waardeloze CBDC omdat geen land die spullen kan leveren ze wil hebben. Het is jammer wij daarvoor de welvaart die met bloed zweet en tranen door onze voorouders opgebouwd is door het putje moeten spoelen. Maar goed, dat is de prijs die de massa voor haar gemakzucht zal moeten betalen door maar te blijven vertrouwen in het kartel. Hopelijk dat dit er ook voor zal zorgen dat de massa weer de mentaliteit van onze voorouders gaat krijgen waardoor de huidige afbraak gestopt kan worden en omgezet wordt in iets beters.