Het lijdt geen twijfel dat de NAVO haar best doet om de oorlog in Oekraïne te laten escaleren. Net voor het einde van het jaar waren er twee droneaanvallen op een grote luchtmachtbasis in Engels. De aanvallen waren niet erg succesvol, maar er kwamen wel Russen om het leven toen granaatscherven een brandstoftruck raakten die explodeerde. Het belang van die aanval was dat Engels zich diep in Rusland bevindt, schrijft The Saker.

Daarna waren er verschillende kleine aanvallen op verschillende Russische grensposten en steden in de buurt van de Russische grens.

En nu dit op één dag:

Oekraïense drone raakt energiecentrale in Rusland – gouverneur

en

Tientallen doden bij Oekraïense aanval op Russische troepen – Moskou

Wat er over is van de Russische barakken in Makeevka na een HIMARS-aanval

Laten we eerst de tweede kop behandelen. Het eerste wat we moeten zeggen is dat dit duidelijk een legaal doelwit was volgens het oorlogsrecht: De NAVO raakte Russische militairen, en dat is een volledig legaal doelwit. Als we echter wat dieper kijken, beseffen we dat de HIMARS-aanval duidelijk werd uitgevoerd door westerse “vrijwilligers/adviseurs”, dat wil zeggen NAVO-personeel dat zijn uniform heeft uitgetrokken en undercover is. Toch is dit de zoveelste directe NAVO-aanval op Russische soldaten.

[Opmerking: dit is het type aanval waar HIMARS heel goed in zijn: precisieaanvallen op kwetsbare doelen. HIMARS heeft een zeer goed bereik en precisie, maar hun springladingen zijn te klein om moeilijkere doelen, zoals bruggen of bunkers, met succes uit te schakelen. HIMARS, vooral gesteund door de volledige C4ISR-mogelijkheden van de VS/NAVO, vormen een grote bedreiging voor “zachte” doelen zoals, in dit geval, houten barakken].

Ik wil opmerken dat alleen een onwetende burger kan verwachten dat de NAVO nooit iets zal doen, geen weerstand zal bieden, geen tegenmaatregelen zal nemen, nooit succes zal hebben of de Russen zal raken als ze in het nauw zitten. De waarheid in oorlogvoering is dat de vijand terug zal schieten (tenminste in een echte oorlog, niet in een counter-insurgency operatie tegen een enorm inferieure tegenstander).

Maar hoe zit het met de rest van deze aanvallen, vooral die gericht op Russisch grondgebied (zoals het was vóór de bevrijding van de Oekraïense gebieden)?

We moeten dus een fundamentele vraag stellen: wat is het doel van deze aanvallen?

Laten we beginnen met enkele gemeenplaatsen:

Ten eerste zal geen van deze aanvallen enig verschil maken voor het verloop van deze oorlog. Net zoals de Israëlische aanvallen op Libanon of Syrië (de laatste vandaag, waarbij twee Syriërs werden gedood en de installaties werden beschadigd). Maar terwijl de Israëlische aanvallen op Syrië om “psychotherapeutische redenen” zijn (dat heb ik in het verleden al vaak uitgelegd), is dat niet het geval met de NAVO-aanvallen, inclusief de “niet-geclaimde” aanvallen op Engels.

Ten tweede zullen veel mensen zich na elk van deze aanvallen afvragen wat Rusland ertegen zal doen. Het precedent is de aanval op de Krimbrug die Rusland een voorwendsel gaf om het licht in Banderastan uit te doen. En ja, het was duidelijk slechts een voorwendsel, want een dergelijke grootschalige aanvalscampagne kan niet snel in een paar uur/dagen worden gepland en uitgevoerd. De vanzelfsprekende waarheid is dat de Russen al lang voor de aanval op de Krimbrug klaar waren om hun aanval te ontketenen, maar dat ze die aanval graag als voorwendsel (in plaats van als *reden*) hadden om toe te slaan.

En, als u het zich afvraagt, Rusland voert nog dagelijks dergelijke aanvallen uit, inclusief aanvallen met honderden raketten! Deze vervolgaanvallen worden bijna niet vermeld in de westerse media omdat 1) “Ze” alle beelden/video’s van de resultaten van deze aanvallen verbood en 2) de vermelding van de ware omvang ervan het officiële verhaal zou ondermijnen (inclusief dat over Rusland dat geen munitie meer heeft).

Toch treedt de NAVO niet op om te laten zien dat ze kan optreden. Er zit een echt, militair, doel achter deze aanvallen. En het is niet “slechts” om Rusland te provoceren tot een soort reactie (niet nu er al tientallen en zelfs honderden Russische raketaanvallen per dag plaatsvinden).

De oorlog is al aan de gang, de Russen vechten al langs een zeer lange frontlijn, de Russische luchtmacht treft al doelen in heel Oekraïne, dus wat valt er nog meer te provoceren?

Ik beweer dat er maar één ding is dat de Russen nog niet hebben gedaan, en dat is de grootschalige gecombineerde wapenoperatie die de Russische generale staf kennelijk voorbereidt. En aangezien dit grote offensief vrijwel zeker zal plaatsvinden, is het enige wat dergelijke NAVO-aanvallen kunnen beïnvloeden de timing van de aanval. En aangezien deze (speldenprik)aanvallen van de NAVO het Russische offensief op geen enkele manier kunnen vertragen, zou hun enige mogelijke doel zijn het eerder te laten plaatsvinden.

Waarom zou de NAVO het Russische offensief eerder vroeger dan later willen? In al haar andere acties hebben de AngloZionisten geprobeerd deze oorlog zo lang mogelijk uit te stellen, dus waarom zouden ze de Russen eerder vroeger dan later willen laten aanvallen?

Omdat de Russische generale staf wacht tot alle “eenden op een rij” staan voordat ze aanvallen. Dus door te proberen de Russen tot een voortijdige aanvalsdatum te dwingen, probeert de NAVO, heel logisch, te voorkomen dat alle genoemde “eenden” op een rij worden gezet. Met andere woorden, de NAVO probeert de hand van de Russische generale staf te dwingen door de druk op het Kremlin op te voeren om “eindelijk actie te ondernemen”.

Proberen je vijand tot een voortijdige aanval te dwingen heeft militair gezien alle zin (zoals elke poging om het initiatief te nemen en je vijand jouw tempo op te leggen).

Deze inspanningen worden enorm geholpen door de volgende categorieën:

  • Burgers die oorlogsvoering niet begrijpen.
  • Infantielen die verontwaardigd zijn telkens wanneer de NAVO met succes Russische doelen aanvalt.
  • Westerse (nep) “vrienden van Rusland” die mantrisch herhalen dat “Poetin zwak/individueel/naïef/vul-in is”.
  • Westerse PSYOPS die FUD (angst, onzekerheid en twijfel) willen verspreiden bij het Russische publiek.

Deze vier groepen vormen een nogal luidruchtige menigte die precies zo handelen als de AngloZionisten willen.

Hoe effectief zijn deze NAVO-inspanningen?

Hier moeten we een diep cultureel verschil noemen tussen de Russische samenleving en de westerse: de meeste Russen hebben een veel beter begrip van oorlog dan de mensen in het Westen. Dit geldt zowel voor de burgers als voor de generaals. Daar zijn vele redenen voor, maar om er een paar te noemen:

  • Veel Russen hebben een militaire opleiding (basis of meer gevorderd)
  • Bijna elke Rus heeft familieleden verloren tijdens WOII en weet daarom hoe lelijk oorlog is.
  • De Russische cultuur, van boeken tot films, zit vol met oorlogsverhalen, en niet van het type Tom Clancy, maar het echte werk.
  • Oorlogen in Tsjetsjenië, Kroatië, Bosnië, Servië, Georgië, Syrië, Armenië en vele andere conflicten hebben de Russische samenleving de pijnlijke realiteit van oorlog bijgebracht.

In tegenstelling tot de hallucinaties van de (valse) “vrienden van Rusland” in het Westen, hebben de “Strelkovieten” en andere “allislosters” in Rusland zeer weinig tractie of geloofwaardigheid bij het Russische grote publiek. Simpel gezegd – Russen vertrouwen Surovikin (en Poetin!) veel, veel, meer dan deze hysterische FUDers omdat ze instinctief aanvoelen dat er geen woede nodig is, maar focus.

Conclusie:

De NAVO doet echt haar best om de Russen in een “NAVO-schema” te dwingen en uit hun geplande schema. Een bijkomend gunstig neveneffect van dergelijke “for optics only” aanvallen is om de debielen in het Congres een reden te geven om nog meer geld in het Amerikaanse MIC te steken.

Rusland dwingen aan te vallen in suboptimale omstandigheden, dat zal niet gebeuren. Noch Poetin, noch Shoigu, noch Gerasimov, noch Surovikin zijn types die op hysterische acties zullen reageren met “alleen voor de sier” (kijk maar naar hun gezichten, ik meen het!). En dit geldt ook voor de hele generale staf.

Ik ben het volledig eens met degenen die, zoals Macgregor, dit voorjaar een groots gecombineerd wapenoffensief hebben aangekondigd, maar dat zal gebeuren wanneer Poetin daartoe besluit, niet wanneer de NAVO dat wil. Op dit moment brengt de Russische vleesmolen de Oekraïne zulke verliezen toe dat het voor de Russen echt geen zin heeft om te stoppen. Maar vroeg of laat zal zelfs dit marginale rendement afnemen en tegen die tijd zullen de Russische strijdkrachten (er zijn er drie rond Oekraïne) volledig gereed, getraind en uitgerust zijn om aan te vallen.

De grote onbekende (voor ons, de Russen weten het waarschijnlijk al) is wat de NAVO zal doen wanneer dit offensief plaatsvindt. U kunt er zeker van zijn dat de “beste” geesten (relatief gezien) in de VS werken aan de volgende taak: hoe kan een continentale oorlog worden ontketend zonder dat de Verenigde Staten daar direct en officieel bij betrokken zijn?

Ik heb hier geen antwoord op, jouw gok is net zo goed als de mijne 🙂

Suggesties?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Hevige gevechten tussen Russen en 12.000 Polen: De Poolse 16e divisie is gesneuveld in Donbass – 1.200 doden – Warschau gaat officieel de oorlog in

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
2 maanden geleden

De NATO-oorlogsmaniakken voeren af en toe een laffe terroristische aanval uit, zoals de aanslag op de gaspijpleidingen, de aanslag op de Krim-brug, de moord op Daria Dugina, de aanslag op feestvierende Russische recruten tijdens nieuwjaarsnacht, enz..

Van al deze aanslagen had alleen de aanslag op de pijpleidingen echt strategisch belang, al de andere waren slechts symbolisch, om de Russen op te hitsen, en om aan “onze” bevolking te tonen dat de NATO iets doet met al de miljarden die ze krijgen.

John
John
2 maanden geleden

Ik snap dat de Russen actie willen ondernemen als zij er klaar voor zijn.
Maar wanneer staan alle eenden op een rij?
Schijnbaar is het onvermijdelijk dat die eenden op een rij gaan staan, anders hoefde de US geen eerdere aanval uit te lokken.
Maar wat voor een gebeurtenis is dat dan precies?