De Grote Moskee van Parijs heeft een klacht ingediend tegen Michel Houellebecq, die wordt beschouwd als Frankrijks grootste levende schrijver, nadat hij had gezegd dat de autochtone Franse bevolking niet wil dat moslims zich assimileren, maar dat zij “moeten ophouden van hen te stelen en hen aan te vallen” of, als de moslimbevolking dat niet aankan, Frankrijk gewoon moeten verlaten.

Houellebecq maakte de opmerkingen tijdens een explosief interview in november, waarin hij en filosoof Michel Onfray een breed scala aan onderwerpen bespraken, waaronder de Omvolking, de islam, God, de Europese Unie, euthanasie en de toekomst van Frankrijk, meldt REMIX.

“De wens van de autochtone Franse bevolking, zoals ze zeggen, is niet dat moslims assimileren, maar dat ze stoppen met van hen te stelen en hen aan te vallen – of anders, een andere oplossing, dat ze weggaan,” zei Houellebecq.

Houellebecq sprak ook van een komende burgeroorlog als gevolg van de verspreiding van de islam in Frankrijk.

“Wanneer hele gebieden onder islamistische controle staan, denk ik dat er daden van verzet zullen plaatsvinden. Er zullen aanslagen en schietpartijen in moskeeën plaatsvinden,” vertelde Houellebecq aan Onfrey. Vervolgens voegde hij eraan toe dat hij “omgekeerde Bataclans” voorspelt – een verwijzing naar de islamisten die meer dan 100 Fransen vermoordden in de nachtclub Bataclan in Parijs.

Onfray antwoordde: “Jij denkt dat de burgeroorlog eraan komt, ik denk dat hij er al is, stilletjes.”

Het baanbrekende interview, dat in november werd gepubliceerd in een speciale editie van het tijdschrift Front Populaire, was 45 pagina’s lang, Het is misschien wel zijn meest controversiële interview uit zijn zeer lange en zeer controversiële carrière, en kan in veel opzichten een keerpunt betekenen in de culturele geschiedenis van Frankrijk.

Voormalig opperbevelhebber Frans leger: Burgeroorlog is onvermijdelijk

Aanklacht Grote Moskee van Parijs

Chems-Eddine Hafiz, de rector van de Grote Moskee van Parijs, verscheen vorige week op BFMTV en drong aan op vervolging van Houellebecq voor zijn uitlatingen en bestempelde ze als “gevaarlijk”.

“Dat hij terrorisme vermengt met de islam, vind ik onaanvaardbaar”, aldus Hafiz.

De Grote Moskee van Parijs kondigde vorige week woensdag aan een klacht in te dienen tegen de schrijver.

Houellebecq is in 2001 vervolgd voor “racistische belediging” omdat hij zei: “En de domste godsdienst van allemaal is de islam.” Hij won de zaak in hoger beroep.

Maar Houellebecqs baanbrekende interview van afgelopen november is misschien wel het meest controversiële uit zijn zeer lange en zeer controversiële carrière, en kan in veel opzichten een keerpunt betekenen in de culturele geschiedenis van Frankrijk.

Tijdens het interview besprak hij de Omvolking, die beschrijft hoe Europeanen worden vervangen door niet-Europeanen, met als gevolg een demografische verschuiving in hun geboorteland.

“Omvolking, ik was geschokt dat het een theorie wordt genoemd. Het is geen theorie, het is een feit”, aldus Houellebecq. “Als het om immigratie gaat, controleert niemand iets, dat is het hele probleem. Europa zal worden weggevaagd door dit cataclysme.”

“Het is objectief wat de cijfers zeggen,” voegde Onfray eraan toe, die zei dat hij denkt dat de achteruitgang van het Westen vooral een demografische achteruitgang is.

In alle grote westerse landen daalt het aandeel blanke Europeanen. Blanken zullen naar verwachting eerst in de Verenigde Staten en later in landen als Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en Zweden een minderheid worden.

Het onderwerp van de Omvolking is in Frankrijk uitvoerig besproken op de grote netwerken en in enkele van de belangrijkste publicaties van het land. Uit opiniepeilingen blijkt dat de overgrote meerderheid van de Fransen zich zorgen maakt over de Omvolking en gelooft dat massale migratie een bedreiging vormt voor de veiligheid.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Frankrijks grootste levende auteur zegt dat Omvolking een ‘feit’ is: ‘Ik was erg geschokt dat het een theorie werd genoemd. Het is geen theorie, het is een feit.’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Julius
Julius
2 maanden geleden

Een moedige en rechtschapen man. Diversiteit is genocide en deze mensen moeten weg uit Europa.

Ohje
Ohje
2 maanden geleden

Als lichtje gaat branden ,het te laat is.
Dus ,laat ezeltjes slapen

Jerome
Jerome
2 maanden geleden

Hoe zou het toch komen dat je nooit een ‘intellectueel’ in het openbaar hoort zeggen dat joden moeten stoppen (heimelijk)zulke gruwelijke dingen te verkondigen over niet joden die ze denigrerend gentiles en goy noemen, daarbij dicterend uit de talmoed, en dat ze moeten stoppen de daad bij het woord te voegen ?

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Het is begrijpelijk dat mensen de vreemdelingeninvasie associëren met Islam, maar dat helpt ons niet verder.

Het probleem is niet de Islam, maar wel dat deze immigranten vreemdelingen zijn, die niet met ons verwant zijn, en dat hun komst en hun aanwezigheid geen enkel voordeel voor ons oplevert, alleen enorme nadelen.

Het overgrote deel van de problemen waar onze samenleving en economie mee kampt, werd veroorzaakt door de immigratie, en de ernst van deze problemen zal alleen maar toenemen, indien we de immigratie niet stopzetten en omdraaien.

Petra
2 maanden geleden

De west Europese Burgeroorlog 2024-2030 zal in Frankrijk beginnen en van daar zich over heel West Europa verspreiden als een Vieze Zwarte Olievlek uit het Midden-Oosten. Er zullen meer doden vallen dan in WW II.

Slechts de exacte jaartallen en de miljoenen doden zijn nog niet helemaal duidelijk.

De rest is onvermijdelijk geworden.