Tijdens een virtuele ontmoeting met de Chinese president Xi prees de Russische president hun gezamenlijke wens voor een “werkelijk democratische” wereldorde.

Het Russisch-Chinese strategische partnerschap heeft meerdere aspecten, waarvan militaire samenwerking een belangrijk onderdeel is, zei de Russische president Vladimir Poetin vrijdag in een gesprek met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping, meldt RT. De twee naties delen een visie op een rechtvaardiger wereld in de toekomst, zei hij.

Poetin en Xi hielden bilaterale gesprekken via een videoverbinding, waarbij de openingswoorden van beide leiders op televisie werden uitgezonden. De Russische president zei dat hij de snelle ontwikkeling van politieke, economische, humanitaire en andere banden met China toejuichte.

Militaire samenwerking is bijzonder belangrijk, benadrukte hij, die “de veiligheid van onze beide naties en de stabiliteit in belangrijke regio’s” in de wereld bevordert. Hij zei dat gezamenlijke acties van Moskou en Peking bijdragen tot “een rechtvaardige wereldorde op basis van het internationaal recht”.

“U en ik hebben vergelijkbare opvattingen over de redenen, de vooruitgang en de logica van de huidige transformatie van het mondiale geopolitieke landschap,” merkte hij op.

Te midden van ongekende druk en provocaties van het Westen komen wij op voor onze principiële standpunten en verdedigen wij niet alleen onze belangen, maar ook de belangen van degenen die een werkelijk democratische wereldorde steunen en het recht van naties om over hun eigen lot te beslissen.

Xi beaamde dat de internationale situatie in beroering is en zei dat China bereid is “de strategische samenwerking met Rusland te verbeteren om elkaar ontwikkelingskansen te bieden” en “mondiale partners te zijn in het belang van onze volkeren en ter wille van de stabiliteit in de hele wereld”.

De VS heeft zowel China als Rusland aangewezen als strategische rivalen en hen ervan beschuldigd te proberen de “op regels gebaseerde orde” te ondermijnen. Peking meent dat Washington gevangen zit in een “Koude Oorlog-mentaliteit” en dat het om geopolitieke redenen een “win-win-samenwerking” afwijst. Moskou zegt dat de VS proberen hun hegemoniale positie te behouden tegenover een natuurlijke opkomst van alternatieve machtscentra in de moderne wereld.

Poetin benadrukt bloeiende handelsgroei met China

Moskou en Peking hebben dit jaar een ongekend niveau van economische samenwerking bereikt, aldus de Russische president.

De omzet van de handel tussen Rusland en China is dit jaar ondanks de westerse sancties tot recordhoogte gestegen en zal tegen 2024 het streefcijfer van 200 miljard dollar eerder bereiken dan verwacht, zei de Russische president Vladimir Poetin vrijdag tijdens een videoverbinding met de Chinese leider Xi Jinping, aldus RT.

Poetin voegde eraan toe dat hij verwacht dat de handel tussen de landen tegen het einde van het jaar met 25% zal groeien, waarbij hij opmerkte dat het volume van de landbouwomzet in de periode januari-november met 36% is gestegen tot 6 miljard dollar.

“Ondanks de ongunstige externe situatie, onrechtmatige beperkingen en rechtstreekse chantage door sommige westerse landen, zijn Rusland en China erin geslaagd een recordgroei van de wederzijdse handel te bewerkstelligen”, zei hij.

De Russische leider sprak ook over bilaterale projecten op het gebied van vervoersinfrastructuur. In het bijzonder noemde hij de start van spoor- en autowegbruggen over de rivier de Amur in het Verre Oosten, waarbij hij zei dat “voor het eerst in de geschiedenis van onze betrekkingen permanente bruggen zijn ontstaan over de grensrivier de Amur”.

Tijdens de ontmoeting met zijn Chinese tegenhanger benadrukte Poetin de “ongekende” groei van de Russische energieleveringen aan China en onthulde hij de plannen van het land om de export via gaspijpleidingen volgend jaar op te voeren.

“Vandaag staan we al op de tweede plaats wat betreft gasleveringen via pijpleidingen aan China en op de vierde plaats wat betreft geïmporteerd LNG [vloeibaar aardgas]: op 1 december was 13,8 miljard kubieke meter via de oostelijke route verzonden”, zei hij, waarbij hij opmerkte dat Rusland deze maand de dagelijkse contractuele verplichtingen met meer dan 18% heeft overschreden.

Rusland heeft in november ook de olietoevoer naar China met 17% opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder, tot 7,81 miljoen ton. Volgens Chinese douanegegevens zijn de Russische leveringen van ruwe olie aan China in de eerste 11 maanden met 10,2% gestegen tot 79,78 miljoen ton. In termen van waarde waren de Russische olieleveringen aan China in dezelfde periode goed voor 54,49 miljard dollar, een stijging met 50% ten opzichte van vorig jaar.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


China noemt VS een “directe bedreiging” voor de wereld

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peterus
Peterus
3 maanden geleden

In veel dingen geloof ik ze maar op het gebied van mensenrechten vertrouw ik China en Rusland niet. ( Daar vertrouw ik geen enkel land meer in ! )

De BRICKS hebben de MIR pinpas wat ook niet meer is dan een CBDC !
China heeft een Sociaal Krediet Systeem !
China is HET land met de meest geavanceerde spionage systeem op zijn burgers. China is geen vrij land !

Als ze zo goed zijn waarom zijn ze dan nog steeds lid van WEF, WHO, UN, IMF, WORLD BANK, BIS etc etc ?

Wat nu gaande is mogen wij niet laten gebruiken om in hun val te trappen PROBLEEM-OORZAAK-OPLOSSING.

Het doen alsof Rusland en China…. de BRICS de oplossing zijn is een regelrechte leugen ! Het is juist de val waar we ons van bewust moeten zijn !!

De oplossing is vertrouwen op verbinding en liefde van de gewone burgers met hun gezond boeren verstand !!
De vrije mens is superrijk aan uitvindingen, dat is ook waarom dat onze vrijheden steeds meer worden ingeperkt.

Ik ben geboren als een vrij mens, heb geen schulden, ben eerlijk en liefdevol en zal mij NOOIT laten onderwerpen aan tirannie want tirannie is alles wat ik verafschuw en NOOIT zal accepteren en zal ook sterven als een vrij mens.

Laatst bewerkt op 3 maanden geleden door Peterus
It's me
It's me
2 maanden geleden
Antwoord aan  Peterus

Beter je huiswerk doen, china is niet zoals jij beweert en dat weet ik uit eerste hand en niet uit de krant( rijmt wat leuk) 80% en meer Chinesen zijn meer dan tevreden in hun land, ze zijn in ALLES veel dan hier in corrupte westen waar maar 1 ding telt.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door It's me
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Wat de wereld nu nodig heeft is een ijzeren militair pact tussen Rusland, China, Wit-Rusland en Noord-Korea, en dit nog uit uitbreiden met de vroegere Sowjet republieken, en zoveel mogelijk andere landen.

Dit is de enige manier om de oorlogsdrift van de NATO-“neo-cons” in te dammen.

Ideaal zou zijn indien de westerse landen zelf de neo-cons van de macht zouden kunnen verdrijven, maar hun macht is hier zo enorm, dat ik dat zo snel nog niet zie gebeuren.
Het is makkelijker voor President Putin en President Xi om een bondgenootschap te sluiten, dan hier onze mensen te doen inzien dat zij worden geregeerd door duivelaanbidders.