Hij zegt dat Rusland zich zal richten op “spoorlijnen, bruggen en tunnels”, wat duidt op meer Russische aanvallen op de Oekraïense infrastructuur.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov waarschuwde woensdag dat Rusland werkt aan nieuwe manieren om westerse wapenleveranties aan Oekraïne te verstoren, en gaf daarbij aan dat Rusland zich op meer Oekraïense infrastructuur zal gaan richten, meldt Dave DeCamp.

“We zien dat Oekraïne steeds meer en betere westerse wapens ontvangt”, zei Lavrov volgens Al Jazeera in een interview op de Russische televisie. Hij zei dat aanvallen op “spoorlijnen, bruggen en tunnels” worden overwogen.

Rusland bestookt de Oekraïense energie-infrastructuur al sinds oktober, waardoor miljoenen Oekraïners in de winter zonder stroom en verwarming zitten. Maar de opmerkingen van Lavrov suggereren dat Rusland ook andere soorten infrastructuur zal treffen.

De Russische diplomaat zei dat de aanvallen op het Oekraïense energienet al hebben geholpen om de levering van wapens te verstoren, maar voegde eraan toe dat er meer zal gebeuren. “En ik ben ervan overtuigd dat er in dit verband andere plannen worden toegepast,” zei hij.

Lavrov en andere Russische functionarissen hebben benadrukt dat meer Amerikaanse en andere westerse militaire hulp de oorlog zal doen escaleren en verlengen.

Op donderdag lanceerde Rusland een nieuw spervuur op het Oekraïense elektriciteitsnet, waarbij het doelen raakte met raketten en drones. Het Oekraïense ministerie van Defensie suggereerde dat het een van de zwaarste Russische spervuren in de oorlog was, en schreef op Twitter dat “Rusland een van de meest massale raketaanvallen sinds het begin van de volledige invasie had bewaard voor de laatste dagen van het jaar.”

De Russische bombardementen op de energie-infrastructuur van Oekraïne begonnen na de bombardementen met vrachtwagens op de brug van Kerch, die de Krim verbindt met het Russische vasteland. De afgelopen weken heeft Oekraïne de drone-aanvallen diep in Rusland opgevoerd, en Moskou heeft zijn bombardementen opgevoerd.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het hele land staat in brand: Rusland bombardeert Oekraïne 24 uur lang met alle beschikbare conventionele wapens – de ergste aanval sinds het begin van de oorlog

 

 

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Rusland moet alles doen wat het kan om te voorkomen dat de NATO zich permanent vestigt in West-Oekraine, want dan zijn we vertrokken voor een nieuwe Vietnam-oorlog, die 10 of 20 jaar gaat duren.

Desnoods moet Rusland West-Oekraine volledig onleefbaar maken.

roebel
roebel
2 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

het uiteindelijke doel zal regime verandering zijn in moskou en de eu verzwakken zodat de wef agenda (transhumanisme) doorgevoerd kan worden. Ik vermoed dat de oorlog nog maar het prille begin is. Amerika wil dominantie houden over euasie (welke qua populatie en economische kracht vele malen sterker is). Ik verwacht een jarenlange strijd en er zullen straks veel buitenlandse soldaten opgeofferd worden tegen de russen.

Johan P
Johan P
2 maanden geleden

Het electriciteitsnet in Ukraine ligt in principe al plat, wat betekent dat de electrische locomotieven slechts zeer beperkt of helemaal niet meer bruikbaar zijn.
Ukraine heeft een aantal diesellocomotieven ingezet, maar daar zijn er
1 – veel minder van dan de electrische locs
2 – minder efficient
3 – de diesel die ze verbruiken kan dus niet naar de voertuigen aan het front.
Ik heb begrepen dat ze zelfs een handjevol oude stoomlocomotieven uit de musea hebben ingezet, wat de absolute wanhoop aangeeft.
Dit zorgt ervoor dat het veel moeilijker wordt om troepen en materiaal, inclusief westerse troepen en materiaal, naar het front te brengen

Het westen kan hierin niet helpen. Het spoorweg-netwerk in Ukraine is gebaseerd op de oude Sowjet-maatstaven en heeft een andere spoorbreedte dan alles wat het westen gebruikt, waardoor er niet ‘gewoon’ diesel-locomotieven gestuurd kunnen worden om daar te worden ingezet.
Met dit begin van de vernietiging van de spoorwegen zelf, plus de vernietiging van het electriciteitsnet wordt het met de dag lastiger om het front te blijven bevoorraden.

Johan P
Johan P
2 maanden geleden
Antwoord aan  Johan P

lol…ik ben nu gewoon nieuwsgierig naar dat minnetje onder de reactie, jammer dat het niet weergeeft wie daar stemt/stemmen. Ik noem slechts wat feiten die gewoon controleerbaar zijn. Als iemand dat niet leuk vindt, tsja, wat moet ik daar dan mee? Feiten blijven feiten.