Blijkbaar heeft de Griekse antiwitwasautoriteit meer verdachte transacties gevonden waarbij topambtenaren van de EU betrokken zijn. Haar leider, Charalambos Vourliotis, heeft zijn collega’s in het belastingparadijs Panama gevraagd de rekeningen van Eva Kaili en Francesco Giorgi te helpen onderzoeken, meldt Free West Media.

Ze zijn op zoek naar 20 miljoen euro, die uit Qatar zou zijn gevloeid.

De 1,5 miljoen euro aan contant geld die in de nasleep van het corruptieschandaal in beslag is genomen, lijkt het topje van de ijsberg te zijn. Volgens de Griekse media heeft het hoofd van de Griekse antiwitwasautoriteit zich nu tot zijn collega’s in het belastingparadijs Panama gewend. Hij heeft gevraagd of er misschien 20 miljoen euro uit Qatar op de rekeningen van Eva Kaili en haar partner Francesco Giorgi is gestort.

De Griekse autoriteiten hebben uiteraard ernstige twijfels over de herkomst van het geld.

Het geld zou op een Bladex bank in Panama staan. Het zou in verschillende tranches zijn gevloeid, onder meer naar de ouders van Eva Kaili.

De financiële instelling ontkent echter betrokken te zijn bij het Qatargate-schandaal. “In het belang van transparantie en de verantwoordingsplicht die onze bank kenmerkt, willen wij het publiek informeren dat onze instelling ten onrechte is voorgesteld als de bewaarder van fondsen van bepaalde personen die het onderwerp zijn van een onderzoek naar een corruptiezaak”, aldus de bank.

De advocaten van Kaili zeggen ook dat deze overschrijvingen een “mythe” zijn, maar het is de vraag of de Griekse autoriteiten actie hebben ondernomen vanwege een mythe.

De Griekse politica diende sinds 2014 als lid van het Europees Parlement (MEP) en vanaf januari 2022 als een van de veertien ondervoorzitters van het Europees Parlement tot ze in december 2022 werd gearresteerd en beschuldigd van corruptie.

De arrestatie van Kaili was de meest opvallende actie tijdens de Qatargate-operaties die een seismische opschudding veroorzaakte in de politiek van de Europese Unie, omdat zij als zittend vicevoorzitter van het EP parlementaire onschendbaarheid genoot. De Belgische autoriteiten rechtvaardigden het als een geval van betrapping op heterdaad.

Kaili’s advocaten beweren dat het langdurige verhoor dat onmiddellijk op haar arrestatie volgde, werd afgenomen terwijl Kaili in een staat van extreme shock, angst en verwarring verkeerde en haar ertoe bracht onder stress, dwang en mishandeling een aantal dingen te getuigen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-commissaris die zei dat Europa 6 miljoen extra migranten nodig heeft, betrokken bij ‘Qatargate’-omkoopschandaal

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Louis
Louis
3 maanden geleden

10 miljoen, wat een amateurs. Hier in NL gooien ze miljarden weg zonder dat er verantwoording over wordt afgelegd. Dat is pas crimineel.