Duitsland verkeert in een complete crisis. De economie is totaal opgeblazen. Bedrijven vluchten en het land zakt weg in armoede, terwijl experts waarschuwen voor aanstaande nucleaire catastrofes.

De inflatie gaat naar Weimar niveau’s, terwijl de degeneratie die al ruimschoots overschreden heeft. De Groene klimaatcommunisten hebben de energievoorziening van het land vernietigd. Als de industrie eenmaal vertrokken is, zullen de hoogopgeleide vakmensen volgen en blijft er een desolate economische woestijn achter bevolkt door recent geïmporteerde zandnegers.

RT:

De meeste Duitsers verwachten niet dat de groei van de consumentenprijzen volgend jaar zal afnemen, zo blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van analistenbureau YouGov. De inflatie in Europa’s grootste economie bereikte dit najaar voor het eerst in 70 jaar dubbele cijfers.

De helft van de 2.057 ondervraagden acht het waarschijnlijk dat de inflatie in 2023 zal blijven stijgen. Iets minder dan een derde (28%) verwacht dat de prijsstijging op het hoge niveau van de afgelopen maanden zal blijven. Slechts 13% van de respondenten verwacht een lagere inflatie in 2023. De enquête werd uitgevoerd in opdracht van de nationale vereniging van Duitse coöperatieve banken.

Voor de komende drie jaar verwacht de meerderheid van de ondervraagden dat de inflatie zal blijven stijgen of ten minste op hetzelfde hoge niveau zal blijven. Slechts 28% verwacht een daling, terwijl 12% zich hierover niet wil uitspreken.

De Duitse industrie is in principe geannuleerd. Bijna alles zal moeten sluiten. De Yanks hebben de goedkope Russische energie, waar de Duitse industrie op draaide, afgesloten. En de Groenen, die in dienst zijn van de Yanks, hebben de bevolking wijsgemaakt dat dat opgevangen kon worden door door nutteloze, hatelijke, anti-vogel windmolenparken.

Reuters:

Bijna drie van de vijf Duitse brancheorganisaties zijn pessimistisch over volgend jaar en verwachten dat hun bedrijven minder zullen produceren omdat de hoge energieprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne geen tekenen van afzwakking vertonen, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerde enquête.

Van de 49 verenigingen die door het economisch instituut IW werden ondervraagd, zeiden er 30 te verwachten dat hun leden minder zullen produceren, terwijl 13 zeiden te verwachten dat hun sectoren meer zullen produceren.

Bijna 40 verenigingen zeiden dat de huidige situatie voor hun bedrijven slechter is dan een jaar geleden, toen velen ervan uitgingen dat het ergste van de coronavirus pandemie grotendeels achter de rug was.

“Bedrijven verwachten niet dat de hoge energieprijzen in de nabije toekomst zullen dalen tot het niveau van voor de crisis. Dat vertroebelt de vooruitzichten voor het komende jaar enorm”, aldus economisch expert Michael Groemling van IW.

Deze stomme Oekraïne hoax heeft Duitsland verwoest. Ik kan gewoon niet geloven dat er niet meer protesten zijn. In plaats van Nordstream te repareren, of de pijpleiding die nog intact is in gebruik te nemen, stuurt Duitsland liever geld naar Oekraïne waar het in een zwart gat verdwijnt.

Om er zeker van te zijn dat Duitsland zijn energievoorziening niet herstelt, waarschuwt expert tegen kernenergie

Duitsland heeft een groot aantal kerncentrales staan die niet gebruikt worden, omdat Fukushima op een breuklijn in aardbevingsgebied lag en Duitsland niet. Een tsunami in midden Duitsland is uitgesloten. In plaats van die centrales weer op te starten, schakelen de Groenen nog eens twee van de laatste drie uit.

RT:

Duitsers moeten zich voorbereiden op nucleaire noodsituaties

Het hoofd van het bureau voor stralingsbescherming van het land zegt dat het conflict in Oekraïne een groot aantal catastrofes kan veroorzaken.

Inwoners van Duitsland moeten zich voorbereiden op nucleaire noodsituaties, waarschuwde de voorzitter van het Federaal Bureau voor Stralingsbescherming, Inge Paulini, woensdag.

Paulini uitte ook kritiek op de buurlanden van Duitsland die kernenergie niet geleidelijk uit hun elektriciteitsnet hebben verwijderd. “Integendeel, veel van onze buurlanden plannen nieuwe centrales,” zei ze, en waarschuwde voor de risico’s van ongelukken in deze installaties, die heel Europa zouden kunnen treffen.

Duitsland heeft de afgelopen jaren een initiatief gelanceerd om af te stappen van kernenergie, waarbij de Groene Partij van het land heeft gewezen op de potentieel catastrofale risico’s van de productie ervan. Het land heeft nog maar drie operationele kerncentrales over, nadat parlementsleden in november stemden voor een verlenging van hun activiteiten tot april 2023 in het licht van de aanhoudende energiecrisis in Europa.

Michael Hudson: Wat de ondergang van Duitsland zal betekenen voor de Euro


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Nordstream 2 is niet beschadigd, Rusland is bereid ons gas te leveren – Het enige probleem zijn onze politici die besloten hebben dat wij zelfmoord moeten plegen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
3 maanden geleden

Inflatie komt niet uit de lucht vallen, en is ook niet Putins schuld.
Het komt alleen door geld printen.
Als ik één Mona Lisa heb (dat schilderij), dan is die een miljoen of wat waard.
Heb ik een fabriek staan die ze maakt, dan koop ik Mona Lisa’s bij de Action voor 5€.
Als je mensen vraagt wat zij verwachten, dan heb je zelf geen flauw benul hoe het werkt.
Stoppen ze met geld printen uit dunne lucht? Nee.
Het lijkt wel alsof dit allemaal opzet is.
Crises creëren. Stroomcentrales sluiten, en dan jammeren dat er geen stroom is.
Straks boeren weg, en dan huilen dat je honger hebt.

Petra
3 maanden geleden

Als je denkt dat het in Nederland en België beter zal zijn, dan kun je dat helemaal vergeten.

De ondergang van Duitsland betekent ook de ondergang van Nederland en België.

Dus ook hier zullen de bedrijven wegtrekken en het goede blanke personeel volgen en de import ‘useless eaters’ zullen blijven en de boel helemaal kaal vreten tot er niets meer te eten valt.

WEF, Rutte en Kaag, bedankt….

Gre
Gre
3 maanden geleden
Antwoord aan  Petra

Ik vraag mij dan ook af waar ze naartoe willen vluchten. Het is zo’n beetje overal een bende.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Vlaanderen wil een systeem van statiegeld invoeren op alle verpakkingen, met individuele QR codes op elke verpakking.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/12/29/statiegeld-voor-blikjes-en-plastic-flesjes-waarom-kiezen-voor-e/

Dus dan weet men van elke individuele burger, welk individueel product hij heeft gekocht, en of hij dit wel heeft gerecycleerd.
Een perfect social credit systeem.

En de minister, die dit alles absoluut wil doordrukken is Zuhal Demir, jawel, dezelfde die de Vlaamse landbouw de nek wil omdraaien.

Het vernietigen van de boerenstand is een standaard procedure na elke communistische machtsovername, want de boeren vertegenwoordigen alles wat communisten haten: privébezit, landelijk, traditioneel, familliegericht, doorgeven van kennis en eigendom aan de volgende generatie, enz…