Je doucht niet meer, en je zult gelukkig zijn, suggereert de Duitse ZDF zender.

Wordt dagelijks douchen een voorrecht voor de rijken in Duitsland?

“Wat als we maar één keer per week zouden douchen/baden?”

Wat de NPO is voor Nederland, zijn de publieke omroepen WDR en ARD voor Duitsland op het gebied van televisie en radio, meldt NoTricksZone.

Enkele weken geleden nog presenteerde de Instagram-site van WDR enkele tips die warmte en energie besparen voor burgers om over na te denken: slechts één keer per week douchen.

Immers: “Zo’n 100 jaar geleden was het nog gebruikelijk om maar één keer per week te baden,” schreef kugelzwei. “Tegenwoordig kijken mensen je bijna vreemd aan als je vertelt dat je niet meerdere keren per week doucht.”

De “voordelen” van slechts één keer per week douchen

Vermoedelijk zijn er namelijk tal van voordelen verbonden aan veel minder vaak douchen, aldus WDR’s kugelzwei. Zo zouden mensen misschien “een beetje toleranter worden voor lichaamsgeur”, en de ongewassenen zouden elke ochtend tijd besparen in de badkamer.

Frans Timmermans zegt dat we minder moeten douchen en kleren wassen om Oekraïne te steunen – Stinken tegen Poetin

Gebruik wastafels, geen douches

Bovendien zouden fitnessstudio’s douches kunnen vervangen door gewone wastafels. Na een zweterige training zou men zich in de cabine kunnen opfrissen met een eenvoudige wastafel en een washandje in plaats van een douchecabine te gebruiken.

Maak van de wekelijkse douche een openbare sociale gebeurtenis

Een ander idee van de kugelzwei van de WDR is openbaar baden: “Misschien zou douchen of baden een wekelijks hoogtepunt kunnen worden,” stellen zij voor. “We zouden dit vieren in openbare badhuizen – misschien ook in het gezelschap van anderen.”

WDR haalde ook onderzoek uit Groot-Brittannië aan over de gevolgen van lockdowns voor het douchen. “In een onderzoek van YouGov zei 17% van de Britten dat ze minder douchen sinds de lockdowns. Onder jongeren van 18 tot 24 jaar slaat maar liefst 27% het douchen wel eens over.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Bizarre video van het Wereld Economisch Forum beveelt burgers te stoppen met het wassen van hun kleren om klimaatverandering tegen te gaan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ohje
Ohje
28 dagen geleden

Vergeet niet te pissen en schijten tijdens het douchen.

Excelsis Deus
Excelsis Deus
24 dagen geleden

Elke dag douchen heb ik altijd vreemd gevonden. We leven al lang niet meer allemaal van de landbouw of de kolenmijnen. We zijn niet allemaal stratenvegers, putjescheppers of vuilnismannen.

In de natuur is het onmogelijk om elke dag zo hygienisch bezig te zijn. Dus is de mens niet bedoeld om high maintenance te zijn.

Ik heb zelf vorig jaar 2,5 maand niet gedoucht, niet gewassen. Alleen schone (onder)kleding elke dag. Niemand die iets zei, zelfs mijn partner niet. Hoe komt dat? Omdat je lichaam zichzelf wel redt om schoon en geurloos te blijven.

“Nou mij lukt dat niet hoor. Na een enkele inspanning ruik ik mij zelf wel degelijk.” Hoe komt dat? Omdat je middelen gebruikt, die ook niet natuurlijk zijn, om vreemde geuren tegen te gaan. Juist door die vreemde geuren te verbloemen (letterlijk) komen je lichaamseigen bacterien er niet aan toe jou te verdedigen.

Het is namelijk niet het zweet dat ruikt, maar bacterien die op die zweet af komen. Als je daar geen balans hebt van lichaamseigen bacterien, dan ga je stinken. Vooral als je alsmaar polyester gebruikt, bijvoorbeeld de fitnessshirtjes waar de slechte bacterie in blijft hangen. Ook na het wassen. Over lekker fris gesproken.

Nee, echt. De lichaamseigen balans van bacterien is heel makkelijk, heel veilig, heel natuurlijk en scheelt een hoop kosten van water en energie. Die bacterien kunnen jou dus prima schoon houden.

Ons lichaam is niet bestand tegen middeltjes die continu het pH-niveau aanpast. Middeltjes zoals shampoo, handzeep, zeepgel, deodorant, anti-transpirant/perspirant, conditioner, lotions, haargel, handcreme, dag-/nachtcreme enz.

Bij de geboorte krijg je door het geboortekanaal alle bescherming die je nodig hebt. Tenzij je door een keizersnede de wereld in wordt getrokken. Die ca. 8 of 9 bacterieculturen verspreiden zich langzaam maar gestaag over je hele lichaam. En die zijn essentieel voor je immuunsysteem.

Zo nu en dan even afspoelen, of in natuurwater zwemmen is voldoende. En als ik dan nog eens ruikende armkuilen heb, dan doe ik een beetje aloe vera met baking soda (natriumbicarbonaat) er op. Hoe krijg ik ruikende armkuilen? Misschien door het wasmiddel waarmee mijn t-shirts en overhemden gewassen zijn. Hoewel die ook al heel mild met de pH-waarden omgaat.

Magda
Magda
23 dagen geleden
Antwoord aan  Excelsis Deus

Je besft toch dat jouw reactie heel wat verontwaardiging zal teweegbrengen?
De moderne mens is zo gebrainwasht door de reclame dat hij denkt dat het zo moet!
Ik ken persoonlijk iemand die zich ’s morgens en ’s avonds schoonschrobt in de douche🙄
Vergeet ook niet dat hun hele hebben en houden ’ontsmet’ wordt met chemische rotzooi zoals Dettol om er maar een te noemen. En dan schrikt iedereen dat er zoveel allergieën verschijnen bij Jan en alleman!
Het is om de haren uit het hoofd te trekken als je ziet hoe weinig er nog wordt NAGEDACHT. Ze slikken gewoon alles wat ze op de rot-tv horen en zien.
Hoe moeilijk is het nu om te begrijpen dat als je niet vuil bent, een douchebeurt niet nodig is?
Heel veel mensen hebben tegenwoordig een ’low activity’ job waarbij weinig of geen lichamelijke inspanning vereist wordt. En toch maar douchen en dan zoveel mogelijk chemische geurtjes tegelijk gebruiken, voor elk onderdeel een ander! De bodycream, de shampoo, de conditioner, de leave-in, de huid- en gezichtsbehandelingen… noem maar op.
Zielig ziekelijk….
Maar eerlijk gezegd verwacht ik van de domme generaties niks anders 😮‍💨