De maatregel is een reactie op een prijslimiet van de westerse coalitie voor de export van olie over zee door Rusland, meldt RT.

President Vladimir Poetin heeft een decreet ondertekend over vergeldingsmaatregelen tegen het westerse prijsplafond voor de Russische olie-export. De bekrachtiging van dinsdag is een reactie op de strafmaatregel van de EU, de G7-landen en Australië, die eerder deze maand van kracht werd.

Het presidentieel decreet verbiedt de levering van olie en olieproducten uit Rusland aan landen die in hun contracten een prijsplafond toepassen. Het verbiedt ook leveringen indien de contracten direct of indirect een maximumprijs vermelden.

Volgens het decreet, dat op de website van de regering is gepubliceerd, treedt het verbod op de levering van olie in verband met het prijsplafond in werking op 1 februari 2023 en geldt het tot 1 juli 2023. De ingangsdatum van het verbod op de levering van aardolieproducten zal later door de regering worden vastgesteld.

De president kan speciale toestemming verlenen voor de levering van olie en olieproducten die door het prijsplafond zijn verboden, aldus het decreet. Het Russische ministerie van Energie zal toezien op de naleving van het presidentiële bevel inzake vergeldingsmaatregelen.

Het schokkende document: Hoe de VS de oorlog en de energiecrisis in Europa planden

Het prijsplafond van 60 dollar per vat voor de Russische olie-export over zee werd op 5 december ingevoerd door de EU, de G7-landen en Australië. De maatregel verbiedt westerse bedrijven verzekeringen en andere diensten aan te bieden voor Russische olietransporten, tenzij de lading tegen of onder de vastgestelde prijs wordt gekocht.

Het Kremlin beloofde op de maatregel te zullen reageren op een manier die de belangen van Moskou het best zou dienen, en waarschuwde dat het geen handel zou drijven met landen die het prijsplafond steunen. Vicepremier Aleksandr Novak zei dat er ondanks de laatste sancties tegen de export van Rusland nog steeds veel vraag is naar Russische olie. Door een prijsplafond op te leggen, zullen de westerse landen alleen maar een verdere energie-inflatie veroorzaken als gevolg van het schaarse aanbod, zei de minister, eraan toevoegend dat Rusland dergelijke niet-marktmechanismen onaanvaardbaar vindt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De Coronahoax loopt ten einde – De elite beseft dat een oorlog hun doelen beter dient

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan P
Johan P
3 maanden geleden

Ik zie een prijsplafond wel zitten. Ik ga met wat vriendjes naar een autofabriek en stel dat ik hun auto’s wel zal kopen, maar alleen tegen de helft van wat ze normaal rekenen. En dat ze verplicht zijn om ze aan ons te verkopen omdat ik een auto nodig heb.
Zeker als hij een andere afzetmarkt heeft lacht de eigenaar me gewoon de fabriek uit. Misschien met een telefoontje naar politie en een psychiater om me te laten onderzoeken/opnemen.

Eigenlijk is dat nog niet zo’n verkeerd idee; alle landelijke en EU politici oppakken voor een gedwongen opname ter observatie, met gedwongen weeklange evaluatie. Want ze lijken me allemaal geschift.

Laatst bewerkt op 3 maanden geleden door Johan P
Eddy
Eddy
3 maanden geleden
Antwoord aan  Johan P

Eigenlijk is dat nog niet zo’n verkeerd idee; alle landelijke en EU politici oppakken voor een gedwongen opname ter observatie, met gedwongen weeklange evaluatie. Want ze lijken me allemaal geschift.
Die observatie en evaluatie bevalt me dan niet. Tijdverspilling. Wel lovenswaardig is dat oppakken en gedwongen opname. Maar dan beter in een werkkamp. Laat ze ook maar eens jaren werken misschien dat ze dan ooit eens voor rede vatbaar zijn.