Het lijkt erop dat we 31 december 2022 halen. Halen we 31 december 2023?

Deze vraag is niet overdreven. Ik zou zelfs zeggen dat dit de belangrijkste vraag is voor het hele noordelijk halfrond, schrijft The Saker.

Ik waarschuw al sinds 2014 dat Rusland een grootschalige oorlog voorbereidt. Poetin zei precies dat in zijn recente toespraak voor de Raad van Bestuur van het Russische Ministerie van Defensie. Als je deze video nog niet hebt gezien, moet je hem echt bekijken, hij geeft je een direct inzicht in hoe het Kremlin denkt en waar het zich op voorbereidt. Hier is die video nog eens:

Ik neem aan dat je die video hebt bekeken en dat ik je niet hoef te bewijzen dat Rusland zich voorbereidt op een massale oorlog, inclusief een nucleaire.

Minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft publiekelijk verklaard dat “ naamloze functionarissen van het Pentagon daadwerkelijk dreigden een ‘onthoofdingsaanval’ uit te voeren op het Kremlin… Waar we het over hebben is de dreiging van de fysieke eliminatie van het hoofd van de Russische staat, (…) Als dergelijke ideeën worden daadwerkelijk door iemand gekoesterd, deze persoon dient goed na te denken over de mogelijke gevolgen van dergelijke plannen. 

We hebben dus de volgende situatie:

  • Voor Rusland is deze oorlog duidelijk, onmiskenbaar en officieel een existentiële oorlog. Deze realiteit verwerpen zou het toppunt van dwaasheid zijn. Wanneer de sterkste nucleaire macht ter wereld herhaaldelijk verklaart dat dit een existentiële oorlog is, moet iedereen dit echt serieus nemen en niet in diepe ontkenning gaan.
  • Voor de Amerikaanse neocons is dit ook een existentiële oorlog: als Rusland wint, verliest de NAVO en dus ook de VS. Wat betekent dat al die SOB’s die maandenlang iedereen onzin hebben voorgehouden over het verliezen van de oorlog door Rusland, verantwoordelijk zullen worden gehouden voor de onvermijdelijke ramp.

Veel zal afhangen van de vraag of Amerikanen, vooral de machthebbers, bereid zijn te sterven in solidariteit met de “gekken in de kelder” of niet. Op dit moment lijkt het er wel op. Reken niet op de EU, die heeft allang geen zeggenschap meer. Met hen praten heeft gewoon geen zin.

Dat verklaart wellicht Medvedev’s recente woorden: “Helaas is er niemand in het Westen met wie we om wat voor reden dan ook zaken kunnen doen (…) is de laatste waarschuwing aan alle naties: met de Angelsaksische wereld valt geen zaken te doen, want het is een dief, een oplichter, een kaartenschuiver die alles kan.”

Rusland kan veel dingen doen, maar het kan de VS niet bevrijden uit de greep van de Neocons. Dat is iets wat alleen Amerikanen kunnen doen.

En hier komen we in een vicieuze cirkel terecht:

Het is zeer onwaarschijnlijk dat het Amerikaanse politieke systeem effectief van binnenuit wordt uitgedaagd, het grote geld bestuurt alles, inclusief het meest geavanceerde propagandasysteem in de geschiedenis (ook bekend als de “vrije media”) en de bevolking wordt onwetend en gehersenspoeld gehouden. En ja, natuurlijk zou een grote nederlaag in een oorlog tegen Rusland dit systeem zo hard doen schudden dat het onmogelijk zou zijn om de omvang van de ramp te verbergen (denk aan “Kabul op steroïden”). En dat is precies waarom de Neocons dat niet kunnen laten gebeuren, omdat deze nederlaag een domino-effect zou veroorzaken dat snel de waarheid over 9/11 zou bevatten en daarna alle mythen en leugens waarop de Amerikaanse samenleving al decennia is gebaseerd ( JFK iemand?).

Er zijn natuurlijk genoeg Amerikaanse Amerikanen die dat volledig begrijpen. Maar hoeveel van hen bevinden zich in een echte machtspositie om de Amerikaanse besluitvorming en resultaten te beïnvloeden? De echte vraag is of er nog steeds genoeg patriottische krachten in het Pentagon zijn, of de drie-letter-agentschappen, om de Neocons terug te sturen naar de kelder waar ze uit kropen na de valse vlag van 9/11 of niet?

Op dit moment ziet het er zeker naar uit dat alle machtsposities in de VS worden ingenomen door Neolibs, Neocons, RINO’s en andere lelijke wezens, maar het valt ook niet te ontkennen dat mensen als Tucker Carlson en Tulsi Gabbard veel mensen bereiken die “het wel begrijpen”. Dit *moet* ECHTE liberalen en ECHTE conservatieven omvatten wier loyaliteit niet bij een bende internationale schurken ligt, maar aan hun eigen land en hun eigen mensen.

Ik ben er ook vrij zeker van dat er veel Amerikaanse militaire commandanten zijn die luisteren naar wat kolonel Macgregor te zeggen heeft.

Zal dat genoeg zijn om door de muur van leugens en propaganda te breken?

Ik hoop het, maar ik ben niet erg optimistisch.

Ten eerste is Andrei Martyanov absoluut perfect wanneer hij voortdurend de grove incompetentie en onwetendheid van de Amerikaanse heersende klasse afkeurt. En ik deel zijn frustratie heel erg. We zien allebei waar dit allemaal naartoe gaat en het enige wat we kunnen doen is waarschuwen, waarschuwen en nog eens waarschuwen. Ik realiseer me dat het moeilijk is te geloven in het idee dat een nucleaire supermacht als de VS wordt geleid door een bende incompetente en onwetende misdadigers, maar dat IS de realiteit en simpelweg ontkennen zal het niet laten verdwijnen.

Ten tweede, althans tot nu toe, heeft het grote publiek in de VS (nog) niet de volledige gevolgen gevoeld van de ineenstorting van het door de VS gecontroleerde financiële en economische systeem. Vlaggenzwaaiende ‘morans’ kunnen dus nog steeds hopen dat een oorlog tegen Rusland eruit zal zien als de kalkoenschieter ‘Desert Storm’.

Het zal niet.

De echte vraag hier is of de enige manier om de gehersenspoelde vlagzwaaiende “morans” wakker te maken, is door middel van een nucleaire explosie boven hun hoofden of niet?

“Go USA” is een mentale aandoening die al tientallen jaren in de hoofden van miljoenen Amerikaanse Amerikanen is geïnjecteerd en het zal veel tijd kosten, of een aantal echt dramatische gebeurtenissen, om deze mensen terug te brengen naar de realiteit.

Ten derde is het duidelijk dat de heersende elites in de VS in diepe ontkenning gaan. Al dit domme gepraat over Amerikaanse Patriotraketten of F-16’s die het verloop van de oorlog veranderen, is infantiel en naïef. Eerlijk gezegd zou dit allemaal nogal komisch zijn als de potentiële gevolgen niet zo gevaarlijk waren. Wat zal er gebeuren als de enige Patriot-raketbatterij is vernietigd en de F-16’s zijn neergeschoten?

Hoe snel zal het Westen geen Wunderwaffen meer hebben?

Op een conceptuele “escalatieschaal” wat zou de volgende stap zijn na Patriots en F-16’s?

Tactische kernwapens?

Het tamelijk idiote idee dat een “tactische” kernbom op de een of andere manier fundamenteel verschilt van een “strategische” kernbom, ongeacht hoe en waar hij wordt gebruikt, is uiterst gevaarlijk.

Ik stel dat het feit dat de Amerikaanse heersende klasse serieus nadenkt over zowel een “beperkt” gebruik van “tactische” atoombommen als “onthoofdingsaanvallen” een zeer goede indicatie is van het feit dat de VS door hun Wunderwaffen heen zijn en dat de Neocons wanhopig zijn.

En tegen degenen die geneigd zijn mij te beschuldigen van hyperbool of paranoïde waanideeën zeg ik het volgende:

Deze oorlog gaat NIET, herhaal, NIET over Oekraïne (of Polen of de drie Baltische staten). Op zijn minst is dit een oorlog over de toekomst van Europa. Fundamenteel is het een oorlog over de volledige reorganisatie van de internationale orde van onze planeet. Ik zou zelfs zeggen dat de uitkomst van deze oorlog een grotere impact zal hebben dan WO I of WO II. De Russen begrijpen dit duidelijk (zie video hierboven als je daaraan twijfelt).

En de Neocons ook, ook al spreken ze er niet over.

De huidige situatie is veel gevaarlijker dan zelfs de Cubaanse rakettencrisis of de patstelling in Berlijn. Toen gaven beide partijen tenminste openlijk toe dat de situatie echt gevaarlijk was. Deze keer gebruiken de heersende elites van het Westen echter hun formidabele PSYOP/propagandacapaciteiten om de ware reikwijdte van wat er werkelijk aan de hand is te verbergen. Als elke burger van de VS (en EU) zou begrijpen dat er een nucleair en conventioneel vizier op zijn/haar hoofd is geschilderd, zou het anders kunnen zijn. Helaas is dit duidelijk niet het geval, vandaar de niet-bestaande vredesbeweging en de quasi-consensus over het storten van tientallen MILJARDEN dollars in het Oekraïense zwarte gat.

Op dit moment spelen de gekken met allerlei dwaze ideeën, waaronder Rusland uit de VN-Veiligheidsraad schoppen (gaat niet gebeuren, aangezien zowel Rusland als China een vetorecht hebben) of zelfs een “vredesconferentie” over Oekraïne organiseren zonder de deelname van Rusland ( in een remake van het ding “vrienden van Syrië” en “vrienden van Venezuela”). Nou, succes ermee! Blijkbaar zijn Guaido en Tikhanovskaia niet genoeg om de Neocons te ontmoedigen en herhalen ze nu exact dezelfde onzin met “Zelenski”.

Dus, halen we 31 december 2023?

Misschien, maar dit is geenszins zeker. Het Kremlin gaat hier duidelijk niet van uit, vandaar de werkelijk immense versterking van alle Russische strategische afschrikkingscapaciteiten (zowel nucleair als conventioneel).

Als God het wil, zal het oude adagium “si vis pacem, para bellum” de zaak redden, want Rusland is heel duidelijk voorbereid op elk conflict, inclusief een nucleair conflict. China zal er ook snel zijn, maar het is waarschijnlijk dat er in 2023 een einde komt aan de Oekraïense oorlog: ofwel een Russische overwinning in Oekraïne, ofwel een grootschalige continentale oorlog die Rusland ook zal winnen (zij het tegen een veel hogere prijs!). Dus tegen de tijd dat de Chinezen er echt klaar voor zijn (ze hebben waarschijnlijk nog 2-5 jaar nodig) zal de wereld er heel anders uitzien.

Om al deze redenen zou 2023 wel eens een van de belangrijkste jaren in de menselijke geschiedenis kunnen worden. Hoeveel van ons het werkelijk zullen overleven is een open vraag.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De NAVO heeft zowel Rusland als China de oorlog verklaard en dreigt met een nucleaire aanval

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco
Marco
3 maanden geleden

😐

John
John
3 maanden geleden

Een jaar of 20 – 30 geleden heeft de US al bekeken of ze een ongeprovoceerde ‘preemptive nucleair strike’ zouden kunnen winnen.
Ze durfden het er toen schijnbaar niet op te wagen.
Nu zouden ze het wel kunnen proberen, om voor eens en altijd een einde aan het “Russische gevaar” te maken, omdat alle andere middelen falen.
Erger nog: Ik weet zeker dat die optie dagelijks overwogen wordt.
Heeft Rusland een (voldoende) afweer tegen ICBM’s?
Hypersonische langeafstands luchtdoelraketten?

godsrighthand
godsrighthand
3 maanden geleden
Antwoord aan  John

Het is dan te hopen dat de icbm`s in de UK terecht komen… dat zijn ook van die inteelt oorlog hitsers….

Johan P
Johan P
3 maanden geleden
Antwoord aan  John

De VS kon/wilde het destijds niet doen vanwege het MAD (mutually assured destruction) principe. De wapens aan beide zijdes waren vergelijkbaar en er zou voldoende tijd zijn voor beiden om te lanceren.
De NAVO is sindsdien naar het oosten uitgebreid, vermoedelijk juist met dat doel; om zo dichtbij te kunnen zijn dan Rusland geen kans zou hebben te reageren op een first strike.
Rusland heeft daarop gereageerd met verzoeken en voorstellen om te de-escaleren die door het westen zijn verworpen. Ruslands volgende stap was om hun kernarsenaal zodanig in te richten en te vernieuwen dat er automatisch zal worden gelanceerd indien hun systemen een ballistische raket detecteren die hun grenzen overschrijdt, tenzij die lancering handmatig wordt gecancelled. Een gevaarlijk systeem, maar wel een systeem dat verzekerd dat de aanvaller(s) vernietigd wordt(en) ongeacht of er voldoende tijd is voor de menselijke ‘chain of command’ om dat bevel te geven.
Daarnaast heeft Rusland de meest geavanceerde luchtverdedigings systemen die er ter wereld zijn, inclusief afweer met hypersonische raketten, dus ze zullen minimaal een goed deel van de inkomende nukes kunnen pareren.
Plus dat Rusland haar systeem van schuilkelders heeft onderhouden, uitgebreid en de voorraden daar heeft bijgewerkt. En dan hebben we het niet alleen over schuilkelders voor de politieke en militaire top, maar ook voor miljoenen burgers. Waarbij er de afgelopen jaren een aantal oefeningen zijn geweest in diverse steden waarbij meer dan een miljoen burgers in korte tijd in die schuilkelders konden komen.
Zo’n leven is misschien niet prettig, maar wel leven. En na een aantal jaar is het mogelijk om weer naar boven te komen. Plus dat Rusland uitgestrekte gebieden heeft die in principe onbewoond zijn en dus gebruikt kunnen worden om weer opnieuw wat op te bouwen.
Heel anders dan Europa; ik heb daar nog nooit een dergelijke oefening gezien/meegemaakt, en heb nooit zelfs maar een idee gehad van waar er een schuilkelder in de omgeving zou zijn.
Of de VS trouwens; ook hier geen oefeningen, geen kelders die mij bekend zijn hier in de buurt, hoewel er hier in de buurt een aantal kolenmijnen en grotten zijn. Maar behalve voor de politieke en militaire top is er niks geregeld