Björn Lomborg van de denktank “The Copenhagen Consensus Center” is een gelovige in door de mens veroorzaakte klimaatverandering, maar hij is fel gekant tegen de dramatisering ervan en het daarop gebaseerde radicale klimaatbeleid, dat volgens hem meer kwaad dan goed doet. Hij maakt zich dan ook grote zorgen over de gestaag stijgende energieprijzen: als mensen moeten afzien van verwarming kost dat veel meer levens dan de opwarming van de aarde.

Lomborg bekijkt de strijd tegen de veronderstelde door de mens veroorzaakte klimaatverandering vanuit economisch oogpunt en weegt de schade en voordelen van politieke maatregelen tegen elkaar af. Zijn conclusies stuiten de klimaatparanoïde mainstream tegen de borst: hij bekritiseert de bekende apocalyptische voorspellingen, schrijft ze toe aan wetenschap van slechte kwaliteit en hekelt het dure en riskante klimaatbeleid dat op basis van valse feiten wordt gevoerd, meldt Report24.

Op 11 december ging de kritische wetenschapper op Twitter in op het probleem van de almaar stijgende energiekosten. Het is bekend dat kou meer mensen doodt dan warmte – en als de Europese burgers het zich niet meer kunnen veroorloven om hun huizen te verwarmen dankzij de klimaat- en sanctiemanie van politici, zal dit leiden tot veel doden, waarschuwt Lomborg. Bij een zachte winter kan het dodental al oplopen tot 79.000 – maar bij een zeer koude winter kunnen tot 185.000 Europeanen het leven laten.

Toenemende weerrampen en klimaatdoden? Vals

De beweringen van de mainstream – en niet in de laatste plaats van secretaris-generaal  António Guterres van de Verenigde Naties – over gestaag toenemende aantallen extreme weersomstandigheden en rampen (met bijbehorende dodelijke slachtoffers), houden daarentegen geen stand bij de reality check, zoals Roger Pielke Jr. van de Universiteit van Colorado onlangs aantoonde op basis van voorlopige gegevens voor 2022:

bron

Bijgevolg zijn de kosten als gevolg van weerrampen de afgelopen decennia in verhouding tot het bruto binnenlands product gedaald:

bron

Volgens voorlopige gegevens zijn in 2022 wereldwijd 11.000 mensen omgekomen door weer- en klimaatrampen – dat is het gemiddelde van de afgelopen tien jaar. Pielke Jr. merkt op: “Het totale sterftecijfer voor weer- en klimaatrampen bedroeg in 2022 ongeveer 0,14 mensen per miljoen, wat een van de 5 laagste jaarlijkse sterftecijfers is sinds er gegevens beschikbaar kwamen (meer dan een eeuw geleden).”

Dus als de voorspellingen van Lomborg uitkomen, is het niet de apocalyptische klimaatverandering die de toenemende sterfte veroorzaakt, maar verkeerd beleid. Het feit dat dit nog steeds wordt toegejuicht door de mainstream is een schandaal.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


The Economist: Hoge energieprijzen zullen deze winter tot 335.000 mensen het leven kosten

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over:

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
3 maanden geleden

Met alle kou die de wereld treft is het toch niet zo moeilijk om in te zien dat het CO2-KLIMAATSPROOKJE een leugen is.

Als we verder kijken en zien waar het vandaan komt en het vergelijken met de Corona Hoax dan kunnen de overeenkomsten niet meer ontkend worden en wordt het patroon van leugens duidelijk. Dat het Nederlandse stikstof verhaal daar naadloos in past is het volgende dat opvalt.

Tja, het WEF publiek houdt van bekende paden…

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Ze geven toe dat de hoge energieprijzen veel bijkomende overlijdens veroorzaken, maar ze doen dat om dan de schuld op president Putin te schuiven.

Terwijl in realiteit de hoge energieprijzen worden veroorzaakt door de klimaathoax (de opzettelijke afhankelijkheid van alternatieve energie), de westerse sankties tegen Rusland, het opblazen van de pijpleidingen door de VS; de Europese bevolkingsexplosie door immigratie, en de constante agressieve NATO-uitbreiding naar het oosten.

Ohje
Ohje
3 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Bekijk de energie belasting in 2023.
Plafond bestaat uit belasting.