De dagen van voorspoed en optimisme zijn voorbij. De wereld stevent af op een terugkeer naar de dagen van oorlog, hongersnood en pest. Dat is het oordeel van de beroemde econoom Nouriel Roubini, die de crisis van 2008 voorspelde, meldt RT.de.

De Derde Wereldoorlog begon in oktober toen de VS de verkoop van veel microchips aan China blokkeerde. Dat stelt de econoom Nouriel Roubini in een interview met de Britse krant Financial Times. Hij heeft al verschillende wereldwijde crises voorspeld, waaronder de economische crisis van 2008. Zijn laatste voorspellingen voorspellen niet veel goeds.

Bidens vernietiging van de Chinese chipindustrie met sancties is een open uitnodiging Taiwan in te nemen, wereldleider in de halfgeleidermarkt

“Ik denk dat de wereld zich in een soort slow-motion trein bevindt die ontspoort. Er zijn grote nieuwe bedreigingen die voorheen niet bestonden, ze stapelen zich op en we doen er heel weinig aan”, zei Roubini. Zijn prognose voor de VS is somber, hoewel de Amerikaanse autoriteiten de bevolking proberen gerust te stellen. Het zal geen “korte en oppervlakkige recessie” zijn, zoals de Amerikaanse regering zou willen, “maar een diepe en langdurige”, zegt de econoom, die opmerkt:

“De Fed, de ECB, Wall Street en het bedrijfsleven zeggen ja, we gaan een zachte landing maken. In de geschiedenis van het monetaire beleid van de afgelopen 60 jaar is er in de VS nog nooit een periode geweest waarin inflatie was boven de 5 procent – vandaag is het 7,1.”

De wereldwijde geplande financiële tsunami is net begonnen

Het wordt waarschijnlijk een hele harde landing, waarschuwt Roubini. De situatie in Europa is nog erger:

“Het VK verkeert al in stagflatie. De inflatie is meer dan 10 procent en zelfs de Bank of England verwacht minstens vijf kwartalen negatieve economische groei…. De Britten hebben zichzelf in de voet geschoten met Brexit, wat weer een stagflatieschok is.”

De afgelopen decennia, waarin de wereld in relatieve welvaart en vrede heeft geleefd, waren niet de norm, maar de uitzondering, benadrukt Roubini. Die tijd is nu voorbij. De mensheid keert terug naar een tijdperk van ontbering, epidemieën en oorlogen:

“Deze tijd is anders, maar het is anders vergeleken met de afgelopen 75 jaar van relatieve vrede, vooruitgang en welvaart, want daarvoor was de geschiedenis van de mensheid een geschiedenis van hongersnood, oorlog, ziekte, genocide enzovoort. De afgelopen 75 jaar zijn een uitzondering, ze zijn niet de regel.”

Er is veel geluk, sterke internationale samenwerking en economische welvaart voor nodig om de problemen op te vangen, voegde hij eraan toe. Allemaal dingen die momenteel schaars zijn.

“Ik hoop dat ik je niet te erg depressief heb gemaakt”, zei Roubini ter afsluiting tegen de Financial Times -journalist. En voegt er geruststellend aan toe: “We zullen overleven – wij tweeën. Ik maak me zorgen om alle anderen.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De Coronahoax loopt ten einde – De elite beseft dat een oorlog hun doelen beter dient

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Nouriel Roubini was born in Istanbul, Turkey. When he was an infant, his family lived briefly in Iran and Israel. From 1962 to 1983 he resided in Italy, especially in Milan, where he attended the local Jewish school

https://en.wikipedia.org/wiki/Nouriel_Roubini
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Iranian_Jews

Roubini is also a member of the Berggruen Institute’s 21st Century Council.

https://en.wikipedia.org/wiki/Berggruen_Institute

Het Berggruen Instituut is een WEF-achtige denktank.