Je kunt je afvragen waarom Nederland herstelbetalingen aan Suriname zou moet betalen terwijl alles dat daar functioneert juist ooit door Nederland is gebouwd. Het ging pas bergaf toen Nederland vertrok. Het is niet alsof Nederland daar iets stuk heeft gemaakt en daar voor moet betalen.

Suriname is een rijk land. Het beschikt over bauxiet, er is olie gevonden in zee voor de kust, het heeft goud en een overvloed aan hout. Bovendien is het land zeer geschikt voor de verbouw van allerlei producten zoals suiker, koffie en cacao. Het probleem is het bestuur. We zien hetzelfde in Afrikaanse landen als het Blanke bestuur vertrekt.

Suriname verkwanselde miljarden aan hulpgelden

Het wilde wel onafhankelijk zijn, maar niet van ons geld.

VK artikel in Archive (wegens betaalmuur)

Het geld is, op kleine zakelijke projecten na, verdwenen zonder blijvende sporen na te laten …

Het is verdwenen in de diepe zakken van enkele betrokkenen heet dat in normaal Nederlands.

Minister van geld wegsmijten Jan Pronk wilde het rapport liever niet publiceren.

De evaluatie, met zowel pijnlijke conclusies over de effectiviteit van de miljardenhulp als een beschouwing over de wederzijdse belangen van Nederland en Suriname, zou politiek gevoelig zijn. Pronk was een van de architecten van de Surinaamse zelfstandigheid en was gedurende veertien van de drieëntwintig jaren daarna minister voor Ontwikkelingssamenwerking.’Hij vindt dat niet hij, maar zijn opvolger moet beslissen over publicatie van het stuk’, aldus de woordvoerder.

Of de nieuwe minister Herfkens het stuk wel wil publiceren, is volgens hem onzeker. Ambtenaren van het ministerie dringen al geruime tijd aan op openbaarmaking van de nota, die juist geschreven was voor de buitenwereld.

De slavernij was een uitdrukkelijk argument voor het hoge bedrag

Onafhankelijk journalist Joost Niemöller herhaalde gisteravond het Telegraaf fragment uit het archief van Gerard de Boer dat in mijn reacties stond.

Een voormalig kolonist die slavernij bracht, kan nooit genoeg doen om het verleden te doen vergeten

Trouw publiceerde in 2011 een artikel over het in het grote niets verdwijnen van al die miljarden in de bodemloze put die Suriname heet.

In Suriname is het vaak niet duidelijk wat precies wordt gerealiseerd met het geld.

Je verwacht het niet.

De miljoenen komen linea recta terecht op de Surinaamse begroting, voor pers en publiek is het veelal onduidelijk waarvoor het Nederlandse belastinggeld wordt ingezet.

Bovendien opereert de Nederlandse ambassade vaak op de achtergrond: bemoeienis met en inmenging in politieke besluitvorming ligt nog altijd gevoelig. Tegenstanders trekken de sentimentenkaart: een voormalig kolonist die slavernij bracht, kan nooit genoeg doen om het verleden te doen vergeten.

En dat laatste is de kernzin. Het zal nooit genoeg zijn. De bedoeling is dat we tot in de eeuwigheid blijven betalen aan lui die nooit slaaf waren, maar simpelweg niet zelf in staat zijn iets te maken van hun land of hun leven en dat ons verwijten.

De zaak voor herstelbetalingen van Suriname aan ons

Aangezien ze onze miljarden verkwanseld hebben, valt er iets voor te zeggen dat ze die terugbetalen (met rente).

Het zou interessant zijn om eens na te gaan wat de totale kosten zijn waar Suriname en de Antillen ons mee opgezadeld hebben de afgelopen decennia. Inclusief de kosten van het dumpen van hun bevolkingen in ons land.

Surinamers en ook Antillianen zijn buitensporig vaak werkloos.

Bron CBS

Beide bevolkingsgroepen zijn ook buitensporig crimineel.

Bron CBS

Drugssmokkel

De sociale ellende die drugs(verslaving) aanricht is onvoorstelbaar. Voor een groot deel is Suriname verantwoordelijk voor die ellende in Nederland.

Als je googelt op ‘Suriname cocaïnesmokkel’ krijg je pagina na pagina berichten als; die is gepakt met 3 kilo, die met 5, die met 9. Het gaat maar door. Een totaaloverzicht kon ik niet vinden, maar HPdeTijd meldt dat: in 2012 zijn op Schiphol 398 koeriers op vluchten uit Paramaribo aangehouden met een smokkelwaar van in totaal 467 kilo cocaïne.

Dat zijn alleen degenen die gepakt zijn, en alleen op Schiphol en in één ( 1 ) jaar. Als de helft niet gepakt wordt hebben we het over duizend kilo per jaar en dat zijn alleen de ‘kleine’ smokkelaars. De grote lossen containers in Rotterdam. En dat al tientallen jaren.

Dat is een onvoorstelbare hoeveelheid cocaïne, en een onvoorstelbare hoeveelheid geld die vanuit Nederland naar Suriname gevloeid is, en een onvoorstelbare hoop ellende die Surinamers in Nederland hebben aangericht.

Herstelbetalingen voor de ongekende catastrofe die Suriname in Nederland veroorzaakt heeft, zullen we wel nooit ontvangen, maar het minste dat we kunnen doen is eisen dat het zijn bevolking terugneemt. Om vervolgens alle contacten met dat land te verbreken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ook wachtgeldoplichter Kathleen Ferrier zei al dat we eeuwig moeten betalen.

Wachtgeldoplichter Kathleen Ferrier: Slavernij excuses zijn nog maar het begin

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Edwin Vissers
Edwin Vissers
3 maanden geleden

Mark Rutte heeft vandaag tijdens de wekelijkse persconferentie laten weten dat Nederland geen herstelbetalingen gaat overmaken als gevolg van het slavernijverleden. 

dus binnenkort gaat er veel geld naar die bavianen

Andre
Andre
3 maanden geleden

Het is weer veel verroter dan je kan verzinnen want Suriname is al geinfiltreerd door het WEF/Soros/D666 met hun Santhoki. Huh? Wie? Nou zoek m er maar even bij Huig Plug aflevering 87 en vooral 88 want daar wordt hij gekroond in de Ridderzaal en mag Vera Bergkamp hem begeleiden.

https://odysee.com/@Bluetiger.studio:a/usEGgVcX10o:c

Grenzen aan de groei is het begin geweest van de bagger waar we nu inzitten. Het gaat om Caricom, hier uitgelegd door wiki.Caricom is net zo een psychopaat circus als de EU war niemand is gekozen maar geplaatst.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Caricom

En als je dan even goed kijkt wie het voorzittersschap heeft de laatste 6 maanden van 2022 snapt iedereen het ineens waarom er nog deze maand moet worden afgerond met herstelbetlaingen die helemaal geen herstelbetalingen zijn maar het ordinair finacieren van het NGO circus Gender/woke zooi en natuurlijk het digitaal paspoort van Alexandra van Huffelen. De regering in Suriname snapt niet waarom zij hier niets van mogen inzien en dit is precies hoe D666 achterbaks met ons belastinggeld de macht stelen om de achterlijke SDG zooi van het WEF erdoor te rammen.

D666 is een terroristsche organisatie en Rutte een ongelofelijke hufter die Nederland al 12 jaar de grond intrapt.

Hugo
Hugo
3 maanden geleden

Als ze herslelbetalingen willen, moeten ze dat geld gaan halen bij de kolonisten die daar indertijd gouden zaken deden. Ook het koningshuis en de nodige baronnen horen daarbij, maar niet boer Jan en Kees, maar zij moten wel meebetalen? Hij die de oorzaak is moet er maar voor opdraaien, niet de burger.

Lucifer
Lucifer
3 maanden geleden

Buiten al het geld hebben ze ook nog een héél land erbij cadeau gekregen!
Ik zou zo met ze willen ruilen! Of wij de slavernij hebben uitgevonden?
Nou, dacht het niet! Deze “handel” is al zo oud als de wereld.
slechts een een zéér klein aantal mensen in Nederland heeft geprofiteerd en hebben destijds hun zakken gevuld en nu kunnen wij onze al karig voorziene zakken legen om de zakken te vullen van corrupte politici! Bah!!!!