Het Kremlin doet een dringend beroep op Washington om verdere escalatie over zijn steun aan het Oekraïense leger te voorkomen, op dezelfde dag dat president Vladimir Poetin een zeldzaam staatsbezoek brengt aan buurland Wit-Rusland, temidden van de groeiende vrees dat Wit-Russische strijdkrachten zich in de gevechten in Oekraïne kunnen mengen, meldt Zero Hedge.

Woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei maandag dat het “gevaarlijke en kortzichtige beleid” van de Verenigde Staten het land “op de rand van een directe botsing” met Moskou heeft gebracht, aldus berichten in de staatsmedia.

“Het is het verlangen van de VS om de Amerikaanse hegemonie ten koste van alles te handhaven… en hun arrogante onwil om een serieuze dialoog aan te gaan over veiligheidsgaranties” die tot de huidige crisis hebben geleid, vervolgde ze, verwijzend naar de oproep van Moskou in februari vorig jaar vóór de invasie om “garanties” dat Oekraïne niet tot de NAVO zou toetreden.

Staatsmedia omschreven de scherpe woorden als een noodzakelijke reactie op het feit dat de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, onlangs alleen Moskou de schuld gaf van de snelle verslechtering van de betrekkingen tussen de VS en Rusland. Price had de huidige stand van de betrekkingen gekenmerkt als “onstabiel en onvoorspelbaar”.

Zakharova vervolgde in de opmerkingen van maandag: “Na het geruchtmakende fiasco in Afghanistan wordt Amerika steeds meer in een nieuw conflict betrokken, waarbij het niet alleen het neonazistische regime in Kiev financieel en met wapens steunt, maar ook zijn militaire aanwezigheid ter plaatse vergroot.” Zonder de precieze beschuldiging van een Amerikaanse “aanwezigheid op het terrein” te specificeren – dit zou een verwijzing kunnen zijn naar recente wijdverspreide berichtgeving dat de Amerikaanse inlichtingendienst haar rol in het helpen van de Oekraïners heeft uitgebreid, vooral met zaken als targeting.

“Dit is een gevaarlijk en kortzichtig beleid dat de VS en Rusland op de rand van een directe botsing brengt”, aldus de FM-woordvoerder. “Van zijn kant dringt Moskou er bij de regering van Joe Biden op aan de situatie nuchter te beoordelen en geen gevaarlijke escalatiespiraal te ontketenen. Wij hopen dat zij in Washington naar ons zullen luisteren, hoewel er tot dusver geen reden tot optimisme is.”

VS gaf Oekraïne opdracht Rusland aan te vallen - Ze willen een rechtstreekse oorlog!

Deze maand zijn er meerdere onthullingen gedaan over de steeds grotere rol van het Pentagon en de Amerikaanse inlichtingendienst in Oekraïne:

Oekraïne is ook brutaler geworden in het pronken met zijn nieuwe door Amerika geleverde speelgoed…

Dit alles en nog veel meer wijst er sterk op dat de twee partijen inderdaad afstevenen op een directe confrontatie en botsing, ook omdat er nog steeds geen animo lijkt te zijn voor ook maar enig plan aan de horizon om Kievse functionarissen aan de onderhandelingstafel voor een staakt-het-vuren met Rusland te krijgen.

Wat betreft de aanhoudende speculaties dat Wit-Russische troepen zich in het Oekraïense conflict zouden kunnen mengen ter ondersteuning van Rusland, ontkennen Russische topambtenaren deze “optie”… voorlopig althans.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De NAVO is openlijk in oorlog met Rusland – Wanneer zullen we bommen op Londen, Warschau, Washington en Rotterdam zien ?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
It's me
It's me
3 maanden geleden

Hopefully Americans are going to far and will then be destroyed an Europa to♥️

Dee
Dee
3 maanden geleden
Antwoord aan  It's me

Tja, daar heb je wat aan. Jij en ik, allebei een hoopje as.

Dee
Dee
3 maanden geleden
Antwoord aan  It's me

Bovendien is het in het Engels ‘too far’ en ‘Europe too’.

En laten we het eens over iets opbouwends hebben in plaats van oproepen tot geweld en vernietiging. Hey! We willen verandering in positieve zin. Zien wat er mis is en daar verandering in brengen. Ons en anderen de dood in wensen helpt daar niet bij.
Ik heb onderhand schoon genoeg van jou reacties.

Laatst bewerkt op 3 maanden geleden door Dee
Marco"
Marco"
3 maanden geleden

Ze doen alvast weinig stiekem : Amerikaanse sponsors op de uitnodiging voor een avond ter gelegenheid van 31 jaar Oekraïense strijdkrachten in Washington .https://qactus.fr/2022/12/20/usa-quand-les-entreprises-darmement-americaines-ne-cachent-plus-leur-interet-pour-la-guerre-en-ukraine/

Schermafbeelding 2022-12-21 om 15.56.49.png