Izabella Kaminska, voorheen redacteur van Alphaville van de FT en nu redacteur van de Blind Spot, heeft de aandacht gevestigd op een alarmerende passage in een in januari 2021 door Deutsche Bank Research gepubliceerd document met de titel  ‘What we must do to Rebuild‘, meldt Toby Young.

Eric Heyman heeft het stuk geschreven over de moeilijke keuzes die de EU moet maken om haar doelstelling van “klimaatneutraliteit” tegen 2050 – Net Zero, met andere woorden – te halen en zegt het volgende:

Het effect van het huidige klimaatbeleid op het dagelijks leven van de mensen is voor veel huishoudens nog vrij abstract en aanvaardbaar. Het klimaatbeleid komt in de vorm van hogere belastingen en heffingen op energie, waardoor verwarming en mobiliteit duurder worden. Sommige landen hebben minimumnormen inzake energie-efficiëntie voor gebouwen of soortgelijke regels op andere gebieden vastgesteld. Het klimaatbeleid bepaalt echter niet ons leven. We nemen belangrijke consumptiebeslissingen, bijvoorbeeld of we überhaupt reizen, hoeveel we reizen en welke vervoermiddelen we gebruiken, of we in een groot huis of een klein appartement wonen en hoe we ons huis verwarmen, hoeveel elektronische apparaten we hebben en hoe intensief we ze gebruiken of hoeveel vlees en exotisch fruit we eten. Deze beslissingen worden meestal genomen op basis van ons inkomen, niet op basis van klimaatoverwegingen.

Als we werkelijk klimaatneutraliteit willen bereiken, moeten we ons gedrag op al deze levensgebieden veranderen. Dat komt simpelweg omdat er nog geen adequate kosteneffectieve technologieën zijn waarmee we onze levensstandaard op een koolstofneutrale manier kunnen handhaven. Dat betekent dat de koolstofprijzen aanzienlijk zullen moeten stijgen om de mensen ertoe aan te zetten hun gedrag te veranderen. Een andere (of misschien aanvullende) optie is het aanzienlijk aanscherpen van de regelgeving. Ik weet dat “eco-dictatuur” een vervelend woord is. Maar we moeten ons misschien afvragen of en in hoeverre we bereid zijn een soort ecodictatuur (in de vorm van regelgeving) te aanvaarden om naar klimaatneutraliteit toe te werken.

Wanneer hij zegt dat we “ons moeten afvragen of en in hoeverre we bereid zijn een soort van eco-dictatuur te aanvaarden”, denk ik niet dat hij een Net Zero referendum in gedachten heeft. Met ‘onszelf’ bedoelt hij de heersende klasse van de EU. Zij moet zich afvragen of zij bereid is wetten aan te nemen die de bevolking van de EU dwingen haar gedrag aan te passen om de doelstelling van ‘klimaatneutraliteit’ voor 2050 te halen, ongeacht of zij daarvoor een democratisch mandaat heeft of niet.

Complottheorie wordt werkelijkheid - EU burgers krijgen een CO2 budget en moeten gaan betalen voor uitstoot

Ik veronderstel dat we dankbaar moeten zijn dat Heyman dit tenminste niet heeft geprobeerd te verbloemen. Het moet duidelijk zijn wat “eco-dictatuur” betekent, zelfs voor degenen die het minst graag willen accepteren dat Net Zero fanatiekelingen weinig op hebben met democratie.

Stop de pers: Izabella Kaminska heeft de neomalthusiaanse Turks-Amerikaanse econoom  Nourel Roubini geïnterviewd voor de Blind Spot podcast. In zijn boek Megathreats: The Ten Trends that Imperil Our Future, and How to Survive Them betoogt hij dat individuele vrijheden zullen moeten worden opgeofferd als we een nieuwe pandemie willen indammen of een klimaatramp willen voorkomen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Deutsche Bank geeft toe dat EU “eco-dictatuur” nodig heeft om Green New Deal uit te voeren

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Balou
Balou
3 maanden geleden

Voor al die beweringen over stikstof, CO2, klimaatverhaaltjes en pandemiefabeltjes bestaat er geen enkel tastbaar, op impirische wetenschap gebaseerd bewijs, doch van het tegendeel wel! De fantasten die deze beweringen de wereld insturen zijn corrupte marionetten van het criminele WEF, WHO en tal van andere niet gouvernementele misdaadclans.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

In plaats van onze veestapel met 30% te verminderen, kunnen we beter het aantal vreemdelingen met 100% verminderen.

Laat ze maar in hun eigen land hun dodelijke scheten rondblazen.

En dit gaat ons bovendien astronomisch veel geld besparen aan uitkeringen, huisvesting, politie, gevangenissen, enz…

Vilseledd
Vilseledd
3 maanden geleden

Rijke mensen zijn de grootste uitstoters. Ik denk, dat we ons moeten gaan realiseren, dat we ons geen rijken kunnen permitteren.

Qvic
Qvic
3 maanden geleden

Koolstof neutraal wat is dat? Dit basis element maakt ongeveer 1/3 deel van de aarde uit, dat kun je niet uitfaseren. Het enige wat deze corrupte zogenaamde leiders willen is iedereen onderwerpen aan hun spelregels, het zogenaamde klimaat redden is niet mogelijk. Als er een stolp over de aarde zit, is det zelf regulerend. Want zonder die stolp is er geen leven op de aarde mogelijk. Dan is de aarde een dode kale vlakte. Dus is het gehele klimaat verhaal is 1 grote zelf verzonnen sprookje om mensen geld te kunnen onttrekken. Door de parasieten, die zich voordoen als klimaat redders. Buiten gas en hout zijn er vele alternatieven om je huis te verwarmen in de winter. Er is relatief veel brandbaar spul wat in een allesbrander wil branden.

We kunnen ook alle privaat vliegtuigen verbieden, wat die stoten relatief veel meer CO2 uit, dan grote massa vliegtuigen per persoon. Zo ook de elektrische auto’s gaan verbieden, want die slurpen per lading 100 tot 200 KWh op. Dat is 20 tot 40x meer verbruik dan een gemiddelde huishouden per lading. Nu we weer massaal elektriciteit met kolencentrales opwekken, geven elektrische auto een enorme grote koolwaterstof voetprint af. Vergeleken met de brandstof motoren.

Dee
Dee
3 maanden geleden

Daar zit je dan, met je mondkapje op, een booster abonnement en tig spuiten in je flikker, je QR code en digipas, je cbdc, in je ijskoude huis, bibberend van de kou een koude meelwormen burger te vreten en je electrische auto werkeloos voor de deur een beetje gelukkig te zijn.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Download met één klik het beroemde zip-archief van 308 American Dissident Voices toespraken van William Luther Pierce:

https://archive.org/details/american-dissident_voices_wlp_dr._william_luther_pierce

Rechts klikken op VBR MP3 en opslaan.

Doe het nu het nog kan.

Petra
3 maanden geleden

De beschaafde wereld: China, India, Indonesia, Rusland, etc. gaan gewoon door met de bouw van kolencentrales en zullen dus de verminderde CO2 uitstoot van de EU landen ruimschoots compenseren.

De EU is de komende 3e of misschien zelf wel 4e wereld. Ze importeert in ieder geval vast het soort volk dat daarbij hoort.

Let wel, dit gaat allemaal véél sneller dan u denkt. De ondergang van de EU zal binnen 10 jaar een feit zijn.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Frans Timmermans stoot op zijn eentje meer scheten uit dan een hele kudde olifanten.

Wanneer gaat men daartegen actie ondernemen???