Een explosie heeft een pijpleiding in de Russische Tsjoevasj-republiek enkele honderden kilometers ten oosten van Moskou opgeblazen en een grote brand veroorzaakt, aldus plaatselijke functionarissen. Het incident langs de route, die wordt gebruikt om energie naar Europa te transporteren, heeft ten minste drie mensen gedood en een ander verwond, en heeft de gasprijzen in Europa doen stijgen.

Volgens de persdienst van de plaatselijke overheid vond de ontploffing plaats langs de pijpleiding Urengoy-Pomary-Uzhgorod. Zij voegde eraan toe dat de exploitant onderhoudswerkzaamheden had uitgevoerd aan de leiding voordat de brand uitbrak, meldt Sott.

Het regionale directoraat van het Russische ministerie van Noodsituaties zei eerder dat de brand was veroorzaakt door een gaslek in een ondergrondse pijpleiding in de buurt van het dorp Yambahtino. Het voegde eraan toe dat het verschillende blusploegen naar de plaats van de brand had gestuurd.

Oleg Nikolaev, het hoofd van de Tsjoevasj-republiek, merkte op dat de pijpleiding werd gebruikt om energie aan Europa te leveren, en nu aan twee kanten is afgesloten.

Op sociale media geplaatste video’s toonden een grote brandzuil die boven nabijgelegen gebouwen uittorende. Het Telegram-kanaal Mash meldde dat de plaatselijke bevolking zei dat de temperatuur in de buurt zo heet was dat ze hun huizen niet konden benaderen.

Door het incident zijn de gasprijzen in Europa omhooggeschoten tot boven de $1.250 per duizend kubieke meter, volgens gegevens van de ICE-beurs. De pijpleiding dient als route voor het transport van aardgas van West-Siberië naar Europa via Oekraïne.

De 4.500 km lange leiding kruist de grens tussen de twee landen in de regio Koersk bij de stad Sudzja, die het enige punt blijft waarlangs het gas nog steeds via Oekraïne naar Europa stroomt, ondanks de gevechten tussen de troepen van Moskou en Kiev.

De Noord-Siberische Gazprom-pijpleiding, die in de jaren tachtig is aangelegd, is momenteel de belangrijkste route voor de Russische gasexport naar Europa en vervoert aardgas uit de rijke productiegebieden van de autonome regio Yamal-Nenets in Noord-Siberië naar het westen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland bereidt zich voor op noodleveringen van contant geld, bankruns en “agressieve ontevredenheid” in aanloop naar winterse stroomstoringen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

En onze eigenste krankzinnige Haat en Leugens pers bevestigt nogmaals zijn reputatie door te insinueren dat de Russen hun eigen pijplijn hebben opgeblazen.

Andre
Andre
3 maanden geleden

Gas door een pijpje is pijpje dicht draaien en er is geen vuur meer wel oude troep uit 1980 dus het zal wel over Turkije gaan als nieuwe hub voor Europa. Geen Ukraine doorvoer meer.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Download met één klik het beroemde zip-archief van 308 American Dissident Voices toespraken van William Luther Pierce:

https://archive.org/details/american-dissident_voices_wlp_dr._william_luther_pierce

Rechts klikken op VBR MP3 en opslaan.

Doe het nu het nog kan.