Twee dagen nadat de Oekraïense Oleksiy Danilov, secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad, beweerde dat Rusland bijna geen precisieraketten meer heeft, bestookte Rusland Oekraïne opnieuw met een massaal spervuur van raketten.

Ik begin te denken dat de Russische planners achterover leunen en wachten op een domme verklaring als deze van een Oekraïense of Westerse functionaris alvorens het bevel te geven voor een nieuwe aanval, schrijft Larry Johnson.

Rusland heeft genoeg vuurkracht voor nog maar drie of vier raketbeschietingen van het soort dat de Oekraïense energie-infrastructuur heeft verwoest, zei de hoogste defensiefunctionaris van Kiev. . . .

De schijnbare uitputting van Moskous raketvoorraad volgt op een aanhoudende reeks vernietigende salvo’s tegen het Oekraïense elektriciteitsnet, elektriciteitscentrales en onderstations sinds oktober, nadat de Russische president Vladimir Poetin zijn aanval had verlegd naar doelbewuste aanvallen op de energie-infrastructuur.

Bron.

Ik denk niet dat Oekraïense functionarissen de betekenis begrijpen van de term “geen raketten meer”. Het is gewoon ondenkbaar.

Het Russische ministerie van Defensie lijkt helemaal niet bezorgd over zijn vermogen om de infrastructuur en militaire formaties van Oekraïne met raketten te blijven vernietigen. Het heeft vandaag (zaterdag) verslag uitgebracht over de resultaten van zijn spervuur van vrijdag:

Op vrijdag 16 december zijn de systemen van het Oekraïense militaire commando, defensie en industriële complex en de energievoorzieningen die hen ondersteunen, getroffen door een massale aanval met precisiewapens voor de lange afstand, vanuit de lucht en vanaf zee. Het doel van de aanval is bereikt. Alle toegewezen doelen zijn geneutraliseerd.

De aanval verhinderde de overdracht van in het buitenland gemaakte wapens en munitie, blokkeerde de beweging van reserves naar de gevechtsgebieden en legde de Oekraïense defensiebedrijven die wapens, militaire uitrusting en munitie produceren en repareren, stil. Tijdens het afslaan van de aanval door Oekraïense en westerse luchtverdedigingssystemen werden aanzienlijke middelen besteed aan opzettelijk gelanceerde decoys.

https://t.me/mod_russia_en/5447

Brian Berletic doet een mooie evaluatie van de laatste Russische bombardementen en de groeiende bezorgdheid van Oekraïense functionarissen:

Tot slot had Clayton Morris van The Redacted een geweldig gesprek met Doug MacGregor. Het belangrijkste komt aan het eind, wanneer Doug uitlegt waarom hij denkt dat Rusland, met de hulp van Wit-Rusland, vanuit het noorden zal aanvallen.Dissident: Ik heb al een paar keer eerder geschreven over de mogelijkheid over een Russische inval vanuit Wit-Rusland (hieronder).

Pepe Escobar schreef gisteren dat hij het een idioot plan vindt:

De non-stop trashy parade van westerse militaire analisten “schat” nu dat de eerste doelen van een inkomende, gezamenlijke Russisch-Wit-Russische aanval op het 404 zwarte gat dat vroeger bekend stond als Oekraïne Lviv, Lutsk, Rivne, Zhytomyr zullen zijn.

Hij is wat kort door de bocht. MacGregor en anderen die dezelfde mogelijkheid opwierpen zijn geen ‘trashy westerse militaire analisten’. En als de Russen genoeg manschappen hebben, is het zeker doenlijk.

Het kan zelfs prima samengaan met de Poolse bezetting van West-Oekraïne waar al zo lang sprake van is, mits ze elkaar maar niet in de weg gaan lopen.

MacGregor maakt een belangrijke opmerking rond 14:30, voor hij verder ingaat op een mogelijke inval vanuit Oekraïne. Dat gebied is bevroren nu. En dat is belangrijk, omdat .. wel dit:

De Russen hebben zo meteen een half miljoen soldaten klaar staan. Uitrusting en munitie is geen probleem ondanks wat de Westerse leugenpers beweert. En in het zuiden kunnen die niet heel veel doen in de blubber.

De Bakhmut Meat grinder waar Rusland zich volgens Escobar op moet concentreren, is al in volle werking.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rusland bereidt een inval voor in Noord-Oekraïne vanuit Wit-Rusland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
3 maanden geleden

Tja Wat de Oekraïense Oleksiy Danilov, secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad beweerd is anti-propaganda gericht op het decadente Westerse manier van leven en met vuur en zwaard gebrachte democratie door de Amerikaanse wereld hegemonie aan zwakke landen, feitelijk is Europa een groot zwak land geworden van méér dat 500 mijoen inwoners en verschillende culturen waar de neuzen van de nationale politieke leiders niet in 1 richting wijzen gelukkig.
Feit waar het op neerkomt dat Rusland na het akkoord van Minsk 8 jaar de tijd heeft gehad om nieuwe hypersonische wapens te ontwikkelen, de oude Sovjet wapen en munitie voorraden lijken mij genoeg om nog even door te gaan met de Speciale Militaire Operatie in een slakkentempo om het Westen leeg te laten bloeden en dan voor de ‘kill’ gaan, natuurlijk heeft Rusland genoeg raketten, zelfs zoveel om Europa en The City Of London dubbel te doen is stof en as te veranderen.

It's me
It's me
3 maanden geleden
Antwoord aan  Adriaan W.

The city of Londen turn to ash, yes please, and brussel, Amsterdam, Rotterdam,den haag, Paris, Berlijn, Rome, Madrid, and many other places specialy military bases allover Europa and all American cities, destroy all.

John
John
3 maanden geleden
Antwoord aan  Adriaan W.

De Russen zagen natuurlijk allang wat het westen van plan was met het Minsk akkoord.
Het westen heeft zich voorbereid, maar de Russen hebben zich beter voorbereid. 😂
Wij hebben zelfs onze militaire capaciteit afgebouwd.