Op zondag 11 december is in Charleville-Mézières een tachtigjarige aangeklaagd voor de moord op een jonge Afrikaanse immigrant. Hij zou de jongeman twee dagen eerder hebben doodgeschoten, omdat hij de jarenlange onhebbelijkheden niet meer kon verdragen, meldt Free West Media.

Volgens het Franse dagblad Le Figaro vonden de gebeurtenissen twee dagen eerder plaats, op vrijdag 9 december, in een volkswijk van deze stad in het noordoosten van Frankrijk. Die dag schoot Hocine Abdellaoui, 82 jaar, een gepensioneerde arbeider en voormalig lid van de Marinierscommando’s, Mahamadou Cissé, 21 jaar, neer met een .22 long rifle, aldus het parket van Reims.

De Commandos Marine is de Special Operation Forces (SOF) van de Franse marine, en Abdellaoui had aan de zijde van Frankrijk deelgenomen aan de Algerijnse oorlog.

De verdachte werd in de nasleep door de politie gearresteerd, onder moeilijke omstandigheden, aangezien hij zich met zijn wapen in zijn huis verschanste, het richtte op de politieagenten die hem kwamen arresteren, alvorens zich in extremis over te geven na de gebruikelijke sommatie. Zijn huis werd kort na zijn arrestatie doorzocht, aldus het Openbaar Ministerie.

In voorlopige hechtenis gaf de verdachte de feiten toe en verklaarde dat hij zijn jonge buurman had neergeschoten uit “ergernis”, omdat het slachtoffer en zijn bende cannabis hadden gerookt en alcohol hadden gebruikt, deuren hadden geblokkeerd en een gedrag hadden aangenomen dat “angstwekkend” was voor de buurt. Dit was al 9 jaar aan de gang.

Van alle uitdagingen waarmee Frankrijk wordt geconfronteerd, is immigratie de enige die de burgerlijke vrede bedreigt, waarschuwt het voormalige hoofd van de geheime dienst

De verdachte verklaarde dat deze woede-uitbarsting, die te lang was onderdrukt, was ontstaan toen hij op weg naar huis na zijn gebruikelijke partijtje petanque was beledigd en lastiggevallen door het slachtoffer en zijn groep, die hem hadden belet naar zijn huis terug te keren.

Het slachtoffer was bij de politie bekend vanwege twee veroordelingen voor minachting en rebellie, maar niet voor drugsdelicten, aldus de officier van justitie. De verdachte, die voorheen onbekend was bij de politie, werd beschuldigd van “moord, bezit van een illegaal wapen en geweld met een wapen tegen een gezagsdrager” en in voorlopige hechtenis genomen.

Ondertussen vond vrijdagochtend op de Boulevard de la Chapelle in het 18e arrondissement van Parijs een operatie plaats om 771 allochtone straatkrakers te evacueren. Ongeveer 60 mensen werden toevertrouwd aan de zorgvereniging. De rest waren mannen, voornamelijk van Afghaanse nationaliteit, vertelde een politiebron aan Valeurs actuelles. Zij werden per bus over heel Frankrijk verdeeld. Politici van de oppositie vrezen dat dergelijke besluiten zullen leiden tot meer onveiligheid in kleine dorpen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Stuur ze terug naar Afrika!” – Leidt tot rel in Frans parlement

4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
B de Wilde
B de Wilde
3 maanden geleden

Die krijgt levenslang al zou een medaille meer op zijn plaats zijn in deze.

Steven
Steven
3 maanden geleden
Antwoord aan  B de Wilde

Precies!!
Straattereur door die criminelen wordt NIKS aan gedaan, ze pakken alleen mensen die er tegen in verweer komen. Doe je niet mee aan je eigen ondergang, dan ben je de lul!

eric
eric
3 maanden geleden
Antwoord aan  Steven

zo is dat ,feit op feit!!

Magda Goossens
Magda Goossens
3 maanden geleden

Onvoorstelbaar! De waanzin is …..ik heb er gewoon geen woorden meer voor…..

Hugo
Hugo
3 maanden geleden

Zo moesten er meer 80 jarigen zijn, jonger mag ook, ze zorgen er zelf voor, recht in eigen hand.