De geruchten worden steeds sterker dat Rusland een inval in Oekraïne voorbereidt vanuit Wit-Rusland.

Rusland zou de Westerse wapentoevoer af willen snijden op die manier.

Warnews:

Op 8 km van de grens met Oekraïne zijn Wit-Russische elitetroepen ingezet, met nieuwe kenmerkende tactische markeringen. Dit feit en de grote overbrenging van troepen naar de Oekraïense grens hebben in Kiev voor alarm gezorgd.

Wit-Russische elitetroepen hebben met rode vierkanten de uitrusting gemarkeerd die naar de grens met Oekraïne wordt gereden. Meestal worden tactische tekens opgesteld vóór het begin van de vijandelijkheden.

Alles wijst erop dat het eerste doelwit van de gezamenlijke Russisch-Wit-Russische aanval Lviv, Lutsk, Rivne, Zhytomyr, deze vier regio’s zal zijn. Er wordt ook een aanval op Kiev voorbereid vanuit een tweede as met als doel het te belegeren. Zonder stroom en met afgesneden aanvoerroutes zullen de resterende burgers en soldaten in de Oekraïense hoofdstad het niet volhouden.

Volgens de informatie tot nu toe heeft het Wit-Russische militaire commando de luchtlandingstroepen van de 38ste Brigade naar de grens met Oekraïne gestuurd.

Oekraïense bronnen melden dat er nog een eenheid is ingezet richting de Oekraïense grens. Een grote falanx met uitrusting van de 103e MTR-brigade van de strijdkrachten van Wit-Rusland verhuisde van Vitebsk naar de regio Brest.

Daarnaast wordt nog een brigade overgebracht van Brest naar de grens met West-Oekraïne, in de regio Zjytomyr.

Het feit dat een eenheid van de strijdkrachten van Donetsk, namelijk het “Dieselbataljon”, deelneemt aan de grote militaire paraatheidsoefeningen in Wit-Rusland, maakt ook indruk.

Zelfs Westerse media noemen deze optie nu.

The Economist:

Rusland verzamelt manschappen en wapens voor een nieuw offensief. Al in januari, maar waarschijnlijker in het voorjaar, zou het een grote aanval kunnen lanceren vanuit Donbas in het oosten, vanuit het zuiden of zelfs vanuit Wit-Rusland, een marionettenstaat in het noorden. De Russische troepen zullen proberen de Oekraïense troepen terug te drijven en zouden zelfs een tweede poging kunnen doen om de hoofdstad Kiev in te nemen.

Dat zijn niet onze woorden, maar de inschatting van het hoofd van de Oekraïense strijdkrachten, generaal Valery Zaluzhny. In een ongekende reeks briefings in de afgelopen twee weken heeft de generaal, samen met Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne, en generaal Oleksandr Syrsky, het hoofd van de grondtroepen, ons gewaarschuwd voor de kritieke maanden die voor ons liggen. “De Russen bereiden zo’n 200.000 nieuwe troepen voor,” vertelde generaal Zaluzhny ons. “Ik twijfel er niet aan dat ze Kiev opnieuw zullen aanvallen.” Westerse bronnen zeggen dat de Russische bevelhebber, generaal Sergej Surovikin, dit altijd heeft gezien als een meerjarig conflict.

Voor we verder gaan een kaart, zodat u weet hoe elke provincie heet en waar die zich bevindt in Oekraïne.

Op 27 november haalde Colonel Douglas MacGregor de militaire website 1945 aan:

Een Russische aanval vanuit het zuidoosten van Wit-Rusland met als doel Lviv zou de grootste strategische bedreiging vormen voor de Oekraïense strijdkrachten (UAF). Vrijwel alle wapens, munitie en reparatieonderdelen van de UAF komen het land binnen vanuit Polen via verschillende routes over land naar Kiev. Indien Rusland deze routes zou afsluiten door een aanval langs de Pools/Oekraïense grens tot aan Lviv, zou Rusland het merendeel van de zendingen oorlogsmateriaal uit het Westen kunnen afsnijden, zonder welke Kiev zijn troepen aan de frontlinies in het oostelijk deel van Oekraïne niet lang zou kunnen onderhouden.

Een aanval langs de Poolse grens lijkt me onverstandig gezien de NAVO er op uit lijkt te zijn een Artikel 5 uit te lokken.

Mijn reactie in dat artikel van 27 november was:

Dat de Westerse aanvoer afgesneden moet worden lijkt me vanzelfsprekend, maar of dat verstandig is om te doen door op te rukken langs de Pools / Oekraïense grens betwijfel ik. De Polen zijn zo opgefokt en triggerhappy dat ze zich misschien niet in kunnen houden als er Russen langs de Poolse grens marcheren. Bovendien is de bevolking in Lviv uiterst Rusland vijandig. West-Oekraïne, links van de ‘Loekasjenko-linie’ hieronder is van oudsher Pools, Roemeens en Hongaars, daar hebben Russen niks te zoeken.

Daarom pleitte ik 2 dagen geleden voor een doorsteek vanuit Wit-Rusland langs de ‘Loekasjenko-linie’.

Grappig dat verschillende twitteraars nu aangeven dat MacGregor dat zelfde zou doen.

Op dag 8 van de inval concludeerde ik al eens dat deze ‘Loekasjenko-linie” (hieronder in wit) de meest waarschijnlijke toekomstige grens zou zijn.

Het is de best mogelijke toekomstige grens voor Rusland:

  • Hoe korter de grens hoe beter verdedigbaar
  • De meest vijandige Oekies, de Galiciërs, wonen er buiten
  • Alle Russischtalige gebieden weer bij Rusland
  • Transnistrië kan ook aansluiten
  • Geen onvoorspelbaar rompstaatje in Midden-Oekraïne
  • De Yanks en hun vazallen op veilige afstand

Tenslotte dicteert de overwinnaar de voorwaarden, dus waarom zou Rusland met minder genoegen nemen.

De volgende vraag zal dan moeten zijn wat Rusland moet met die hatelijke Baltische dwergen moeten die ook hun grote Russischtalige minderheden lastigvallen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De Goudlokje oorlog – Waarom Rusland de oorlog niet te snel en niet te langzaam voert

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

De Noord-Atlantische organisatie voor Terreur en Oorlog (NATO) beschouwt West-Oekraine als een soort van vrijhaven van waaruit ze ongestraft Russen kunnen beschieten en bombarderen.

Rusland kan dit onmogelijk blijven tolereren.