De door de Yanks uitgelokte oorlog in Oekraïne diende altijd twee doelen:

RT:

De huidige economische problemen in de EU en de onvriendelijke houding van de VS tegenover Europa zijn een direct gevolg van de zwakte van de EU-leiders, zei de Russische president Vladimir Poetin donderdag. Hij maakte de opmerkingen tijdens een bijeenkomst van de Russische raad voor strategische ontwikkeling en nationale projecten, meldt RT.

“Vandaag voert de belangrijkste partner van de EU, de VS, een beleid dat rechtstreeks leidt tot de-industrialisatie van Europa. Daar proberen ze zelfs over te klagen bij hun Amerikaanse opperheer. Soms vragen ze zelfs met wrok ‘Waarom doe je ons dit aan?’ Ik wil vragen: ‘Wat had je verwacht?’ Wat gebeurt er nog meer met degenen die toestaan ​​dat de VS hun voeten aan hen afvegen?” zei Poetin.

De slaafse Duitse regering durft niet te onderzoeken wie Nordstream heeft opgeblazen en durft zelfs geen beslissing te nemen om de nog intacte pijpleiding in gebruik te nemen.

Eerder deze maand luidde Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, de noodklok over het Amerikaanse economische beleid en drong er bij de EU op aan “actie te ondernemen” als ze wil kunnen concurreren met de door de Amerikaanse overheid gesubsidieerde groene industrie.

Von der Leyen hekelde de belastingvoordelen voor consumenten die Amerikaanse producten kopen, ingevoerd onder de Inflation Reduction Act (IRA), ondertekend door president Joe Biden in augustus. Ze waarschuwde dat dergelijke initiatieven “kunnen leiden tot oneerlijke concurrentie, markten kunnen sluiten en zo kritieke toeleveringsketens kunnen versnipperen”.

Langzaam begint er her en der protest te klinken in Europa.

Andere topambtenaren van de EU hebben herhaaldelijk hun bezorgdheid geuit over een dreigende recessie en mogelijke decennialange deïndustrialisatie. Begin oktober zei de Belgische premier Alexander De Croo dat, tenzij Brussel de situatie op de een of andere manier zou oplossen met stijgende energieprijzen, het “een massale deïndustrialisatie van het Europese continent riskeerde en de langetermijngevolgen die misschien wel heel diep zouden kunnen zijn”.

De economische crisis in de EU komt grotendeels voort uit de eigen acties van het blok, waarbij Rusland een groot aantal sancties heeft opgelegd vanwege het conflict in Oekraïne, merkte Poetin op.

Terwijl de EU nog voor de oorlog begon langetermijncontracten met Gazprom niet te verlengen, om de heilige vrije markt zijn werk te laten doen, en de prijs op de spotmarkt voor gas liet bepalen, waarop de prijs onmiddellijk begon te stijgen, sluit diezelfde EU nu langetermijncontracten voor een tien maal hogere prijs met zijn bezetter.

Deze mensen zijn niet dom. Ze zijn wel corrupt en werken voor de vijandige Amerikaanse bezetter.

Wat heeft Europa zelf precies bereikt door de beperkingen op te leggen? Ten eerste is er een ongekende, zoals economen zeggen, inflatiesprong in hun eigen huis, de eurozone. In november bedroeg het 10% in de eurozone als geheel, waarbij sommige landen extreme cijfers lieten zien van meer dan 20%, zelfs 25%”, merkte Poetin op.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Don Tessers
Don Tessers
3 maanden geleden

Niet van de VS…. maar van de Khazarian Mafia waar de VS zelf ook een voetveeg van is..!!!