Westerse landen hebben het conflict in Oekraïne gebruikt als voorwendsel om te vernietigen wat er over was van de vrijheid van meningsuiting, zegt Sonja van den Ende.

De EU is naar verluidt van plan om met het komende negende sanctiepakket Russische mediakanalen aan te pakken, de tegoeden van ANO TV-Novosti, het moederbedrijf van RT, te bevriezen en de vergunningen in te trekken van de weinige kanalen die daar binnen het blok nog over beschikken. RT sprak over de nieuwe geplande aanval op de Russische media met Sonja van den Ende, een onafhankelijke Nederlandse journalist, die meent dat de huidige crisis slechts een voorwendsel is geworden om het jarenlange optreden tegen de vrijheid van meningsuiting in het Westen te intensiveren.

“Dit is wat de westerse landen doen sinds het begin van de speciale militaire operatie, zelfs daarvoor al. Nog voor de Syrische oorlog, oorlogen in Irak, Afghanistan, Libië”, aldus Van den Ende.

Maar nu is het veel intensiever geworden, en we zien elke dag nieuwe dingen naar buiten komen. Ze willen duidelijk de media controleren, dat doen ze al, en alles wat ten gunste van Rusland of gewoon neutraal over Rusland wordt gezegd, wordt meteen overal verboden.

Duitsland heeft RT en zijn Duitstalige afdeling RT DE herhaaldelijk aangepakt. Het meest recente initiatief op dit gebied werd deze week genomen door parlementslid Andrea Lindholz, fractievoorzitter van de CDU/CSU, die voorstelde een speciaal meldpunt op te richten om “Russische desinformatie” aan te pakken.

Volgens het parlementslid mag het vermeende “gevaar van Russische propaganda en desinformatie in Duitsland niet worden onderschat”, vooral gezien de economische problemen “nu alles duurder wordt, bestaat het risico dat mensen ontvankelijker worden voor pro-Russisch nepnieuws.”

Het twijfelachtige initiatief komt op een moment dat Duitsland al te maken heeft met massaprotesten, merkte Van den Ende op, waarbij zij de hoop uitsprak dat de burgers van het land alleen maar “meer zullen protesteren”.

“Het volgende deel, de vrijheid van meningsuiting is weg. Wat blijft er dan over? Ze hebben geen leven meer. Ze kunnen hun rekeningen niet meer betalen, ze kunnen niet meer zeggen wat ze willen. Het is een totale dictatuur,” zei ze.

Ze prediken democratie en vrijheid en doen het tegenovergestelde.

Het belangrijkste doel van dergelijke activiteiten is het behoud van de controle over het mediaverhaal, en het westerse establishment vreest eenvoudigweg dat de Russische outlets dit zullen doorbreken, meent de journalist.

“De dreiging die zij zich voorstellen is misschien dat er een waarheid naar buiten komt, dat zij niet vertellen wat er werkelijk aan de hand is”, aldus Van den Ende.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Ik ben ongeveer 25 jaar journalist geweest. En ik ben opgeleid om te liegen, om te verraden en om de waarheid niet aan het publiek te vertellen” – (Video)

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
3 maanden geleden

Als ik zou moeten emigreren zou ik zeker voor Rusland kiezen.

Johan P
Johan P
3 maanden geleden
Antwoord aan  John

Als je kunt emigreren, kun je dat maar beter nu doen, voordat het uitreizen verboden wordt. Oh, wacht, het wordt niet verboden, het wordt gewoon belast met 80% van je bezit. Vanwege het klimaat uiteraard. En dan wordt over dat bedrag BTW geheven voordat je vertrekt.

Excelsis Deus
Excelsis Deus
3 maanden geleden

Rusland speelt ook gewoon maar een rol. De glasnost en perestrojka waren ook ingezet door de Voldemort mensen. De mensen die we niet mogen noemen.

De Romeinse zwarte adel heeft dit ook aangestuurd. Stelselmatig de heersende, traditionele leiders van De Verlichting verwijderd en hun stroman ervoor in de plaats gezet.

Denk je nu echt dat Putin of de oligarchen boven hem het zich kan veroorloven tegen de elite in te gaan?

De Romeinse zwarte adel heeft in elk koninkrijk, elke republiek, elk dictatuur er voor gezorgd dat zij de touwtjes in handen hebben. Elke tegenstand werd met gemak uit de weg geruimd.

Als de media in Rusland op zwart had gemoeten vanwege propaganda, dan was dat allang gebeurd. Nu doen ze net als of.

De reden van deze oorlog is toch zichtbaar inmiddels? Daar heeft de elite enorm veel baat bij. Als het ongelegen was, dan had de elite zich wel duidelijk laten gelden en was de oorlog snel over.

Op wereldpolitiek niveau gebeurd niets “zomaar” of “autonoom”. Als dat wel gebeurd dan weten we het pas als de elite wil dat we het vernemen.

Rusland is met het enorme gebied dat het bestrijkt, strategisch van groot belang voor een eventuele “wereldpolitie”. Hun infrastructuur moet dus sterk en intact blijven. Gezien de Verenigde Staten in elkaar zakt en niet langer meer de “wereldpolitie” zal zijn toont dit dus ook aan.

Uiteindelijk zal er geen plek op aarde overblijven waar het “veilig” genoeg is om uit de handen van de wereldregering te blijven. Daar zorgen ze echt wel voor. En als die toch bestaat, lukt het je nooit daar te komen.

Frans H
Frans H
2 maanden geleden
Antwoord aan  Excelsis Deus

Aangezien jij alles denkt te weten…….. wie of wat is die elite?