Gewelddadige rellen kunnen uitbreken na de halve finale Frankrijk-Marokko, zegt de Franse binnenlandse inlichtingendienst. Ook wordt gevreesd voor een confrontatie tussen Marokkaanse fans en rechtse hooligans, meldt RT.de.

De Franse binnenlandse geheime dienst Direction générale de la Sécurité intérieure (DGSI) waarschuwt in een memo, dat beschikbaar zou zijn voor radiostation Europe 1, voor rellen na de halve finale tussen Frankrijk en Marokko op het WK voetbal in Qatar op woensdagavond.

De aanwezigheid van extreemrechts op straat zou de chaos kunnen vergroten, aldus het rapport. In de sociale netwerken zouden verschillende neonazi-accounts hebben gesproken over een “beschavingsconfrontatie tussen de twee naties”.

Volgens de omroep Europa 1 zijn enkele tientallen leden van “Strasbourg Offender” – een hooligangroep bestaande uit neonazi’s, identitaristen en ultranationalisten – van plan om na de wedstrijd de straten van het stadscentrum in te trekken om daar te “patrouilleren” en “om de orde te herstellen”.

Het radiostation citeerde een anonieme bron van de veiligheidsautoriteiten die zei: “Het is niet uitgesloten dat er zich incidenten zullen voordoen.”

De politie op Corsica zou ook een aantal getuigenissen hebben ontvangen waarin werd beweerd dat jonge Corsicanen op 10 december herhaaldelijk Marokkaanse fans aanvielen die de overwinning van Marokko op Portugal vierden.

Volgens het rapport schopten ongeveer een dozijn jonge Corsicaanse nationalisten tegen Marokkaanse voertuigen terwijl ze leuzen scandeerden zoals “Arabi Fora” – “Arabieren eruit” – in het Corsicaans.

Volgens Europa 1 schrijft de binnenlandse geheime dienst in de memo van de DGSI :

“[Marokko’s] ongekende pad wekt een ongekend enthousiasme op.”

Volgens de auteurs is het Marokkaanse team een ​​”symbool van pan-Arabisme” geworden. De fans uit de “arbeidersbuurten waren nu vooral gefocust op de heldendaden van de Marokkaanse ploeg”.

De DGSI zou in zijn memo ook uitleggen dat “als Marokko wint, de rellen zouden kunnen toenemen en zich zouden kunnen verspreiden naar andere gebieden met een sterke Algerijnse of Tunesische vertegenwoordiging, met name probleemgebieden die niet werden getroffen in de vorige wedstrijd.”

Bezorgd over mogelijke rellen, wil Frankrijk 10.000 politieagenten mobiliseren, waarvan 5.000 alleen al voor Parijs en omgeving.

In Parijs zullen de veiligheidstroepen met name worden ingezet rond de beroemde Avenue des Champs Élysées, zoals de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin dinsdag voor de Nationale Vergadering aankondigde.

Daarnaast wordt vanaf 18.30 uur ‘s avonds een groot deel van de toegangspoorten tot de Parijse ring afgesloten, evenals enkele metro- en RER-stations.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


VIDEO: Massale rellen treffen Europa na Marokko’s WK-overwinning tegen Spanje

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ohje
Ohje
3 maanden geleden

Is maar een feestje.
Bij bij france.

eric
eric
3 maanden geleden

Pff ,om een potje voetbal!