Het de facto hoofd van Zijne Majesteits Schatkist kondigde deze week aan dat de Bank of England raadplegingen is begonnen over de invoering van een Central Bank Digital Currency (CBDC) die de globalistische visie van een cashloze maatschappij waarin alle transacties traceerbaar zijn door de overheid zou kunnen inluiden.

Minister van Financiën Jeremy Hunt onthulde dat de Bank of England, als onderdeel van zijn “Edinburgh-hervormingen” van de Britse financiële diensten, raadplegingen zal beginnen over het ontwerp van een Central Bank Digital Currency (CBDC) die zou fungeren als een digitale versie van het Britse pond, meldt Breitbart.

Hunt een anti-Brexit figuur herrezen uit het David Cameron tijdperk, zei in een schriftelijke verklaring aan het parlement dat de regering “in de komende weken met een raadpleging zal beginnen om de argumenten voor een digitale munt van de centrale bank – een soeverein digitaal pond – te onderzoeken en overleg te plegen over een potentieel ontwerp”.

“De Bank of England zal ook een Technology Working Paper uitbrengen met daarin de overwegingen op het gebied van geavanceerde technologie die de basis vormen voor een mogelijk digitaal pond.

In tegenstelling tot Bitcoin, dat op een gedecentraliseerde basis functioneert waarbij geen enkele persoon de functies, het eigendom of de waarde ervan kan controleren, zou een CBDC vergelijkbaar zijn met traditionele fiatvaluta die wordt uitgegeven door een centrale bank, zoals de Bank of England, en zou daarom kunnen lijden onder dezelfde inflatieproblemen als de centrale bank besluit er meer van uit te geven – zoals het drukken van contant geld.

Mocht een CBDC harde valuta volledig vervangen, dan zou de overheid elke aankoop of transactie van het publiek kunnen volgen.

De Bank of England heeft ook toegegeven dat een digitaal pond “programmeerbaar” zou kunnen zijn, wat betekent dat de regering mechanismen zou kunnen toevoegen om te voorkomen dat mensen hun eigen geld uitgeven aan dingen die de staat afkeurt.

Premier Rishi Sunak die getrouwd is met de multimiljarden Infosys tech dynastie in India, heeft het voortouw genomen bij het aandringen op de invoering van een CBDC in Groot-Brittannië.

Nieuwe Britse premier heeft nauwe banden met WEF, Goldman Sachs

Digitale Centrale Bank Valuta’s worden ook sterk gesteund door het globalistische Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos, dat ze opnam onder de technologieën die “de wereld zullen veranderen tegen 2027”.

Volgens het WEF zullen digitale centrale bankvaluta’s “een revolutie teweegbrengen in het financiële systeem” door “de financiële inclusie te vergroten en het leven van miljarden mensen wereldwijd te verbeteren door toegang te bieden tot goedkope en betaalbare financiële diensten”.

“Banken en emittenten zullen hun bestaande infrastructuur kunnen integreren en een breed spectrum aan CBDC-gerelateerde betalingsdiensten kunnen aanbieden en cross-chain interoperabiliteitsprotocollen kunnen toepassen voor universele toegang tot betalingen met digitale nationale munten, stablecoins, NFT’s, de Metaverse en nog veel meer”, aldus het WEF.

Naast de nominaal conservatieve regering in het Verenigd Koninkrijk werken ook de regering-Biden in de Verenigde Staten en de Europese Unie aan de invoering van digitale versies van hun valuta.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Wereldwijde centrale banken racen om digitale valuta in te voeren terwijl steden overschakelen op “slimme” infrastructuur: Traceer- en controlesysteem wordt recht onder onze neus gebouwd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Doe eens iets nuttig op een lange winteravond, en bekijk gratis online het echte verhaal van de Führer: The Greatest Story Never Told

https://thegreateststorynevertold.tv/

Hagar
Hagar
3 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Bedankt, ik zal die zeker eens bekijken.

Tenmidden van de bloedstollende realiteit van een dreigende nucleaire oorlog, mogen we niet vergeten dat het doorprikken van de politiek-correcte leugens over WO2 een noodzakelijke voorwaarde is voor ons volk om zich een betere toekomst te kunnen voorstellen.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL