De Braziliaanse president Jair Bolsonaro verzekerde zijn aanhangers vrijdag dat hij de baas blijft over de strijdkrachten van het land, en verklaarde dat het leger de kant van het volk zal kiezen nu de verkiezingscertificering van zijn tegenstander in zicht komt.

“Ik ben de opperbevelhebber van de strijdkrachten”, zei Bolsonaro tegen aanhangers rond het presidentieel paleis in Alvorada, meldt Infowars.

“De strijdkrachten zijn het laatste obstakel voor het communisme. Ik weet zeker dat ze verenigd zijn. Ze zijn loyaliteit verschuldigd aan het volk en respect voor de grondwet. En ze zijn verantwoordelijk voor onze vrijheid,” zei Bolsonaro tegen aanhangers, volgens de Braziliaanse nieuwszender Metrópoles.

“Wie beslist waar ik heen ga bent u. Wie beslist welke kant de strijdkrachten opgaan bent u,” zei Bolsonaro tegen de menigte.

“In tegenstelling tot anderen gaan wij winnen”, zei hij en voegde eraan toe: “Niets is verloren.”

De toespraak tot de aanhangers komt na weken van protesten toen de Brazilianen hun gestolen verkiezingen betwistten, waarbij de twijfelachtige resultaten een overwinning voor de communistische gekozen president Luiz Inacio Lula da Silva aangaven.

Dit komt ook dagen nadat het leger in een ongebruikelijke actie de favela’s van Rio de Janeiro is binnengevallen en topleiders van het drugskartel Comando Vermelho (Rood Commando) heeft gedood, dat Silva steunt, die eerder is veroordeeld en gevangengezet voor het witwassen van geld en corruptie.

Het leger heeft ook geweigerd “mogelijke fraude” uit te sluiten als reden voor Lula’s overwinning.

Bolsonaro heeft de vermeende krappe overwinning van Lula bij de verkiezingen van oktober niet erkend in de nasleep van gemelde onregelmatigheden bij de stemming in door het kartel gecontroleerde staten.

De nationale verkiezingsautoriteit van Brazilië moet de verkiezingen maandag certificeren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het Braziliaanse leger staat achter Bolsonaro… is bereid artikel 142 in te roepen…

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet
Piet
3 maanden geleden

Zowel bolsonaro als lullo da silva zijn wef puppets. Voor de bühne ruzie maken (een slecht toneelstuk) en achter de schermen lid van dezelfde ‘praatclub’. Mensen laten zich nou eenmaal makkelijk zand in de ogen strooien.