De inmenging van Washington in het conflict in Oekraïne en zijn wens om er zoveel mogelijk winst uit te halen, toont de noodzaak om de Amerikaanse hegemonie te verslaan, schrijven Chinese media, aldus Unser Mittel Europa.

Vernietiging Amerikaanse hegemonie essentieel voor wereldvrede

De Chinese krant Global Times vat de voorlopige resultaten van de Oekraïne-crisis samen en geeft commentaar op de uitspraken van Pentagon-chef Lloyd Austin, die sprak van een “noodzakelijke indamming van China”. Daarbij concludeert Global Times dat “ontmanteling van de brute hegemonie van Washington” noodzakelijk is voor de wereldvrede.

In een toespraak op het Reagan National Defense Forum zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin dat zijn land niet zal toestaan dat China “zijn regio en de internationale orde” opnieuw vorm geeft. Hij voegde eraan toe dat het komende decennium cruciaal is voor de veiligheid van Europa en de wereld.

Echter, de Global Times schrijvers wijzen erop: De verguizing van China door de Verenigde Staten toont de wens van de Amerikaanse beleidsmakers om “de Amerikaanse hegemonie te handhaven”.

“De kritiek van Amerikaanse politici op de “groeiende wil en macht van China om zijn regio en de internationale orde opnieuw vorm te geven” is echter slechts een voorwendsel om de pogingen van Washington te rechtvaardigen om zijn dominantie in de wereld te handhaven. De “orde” waar de VS het over hebben is in feite hun “hegemonie”.

“In zijn logica gelooft Washington dat een land altijd streeft naar hegemonie zodra het sterker wordt. Zij projecteert deze (eigen) logica juist op China, een vreedzaam land, en meent dat een assertiever China haar dominante positie in de wereld zal bedreigen. Tegelijkertijd hebben de VS geprobeerd hun bondgenoten erbij te betrekken, soms zelfs met dwang.”

Steeds meer landen beginnen zich echter te realiseren dat de zogenaamde “wereldorde” slechts een product is van de wereldwijde dominantie van de VS om hun gevestigde belangen te beschermen, aldus de Global Times. De krant benadrukt dat hoe minder de Amerikaanse bondgenoten bereid zijn om “blindelings de VS te volgen”, hoe moeilijker het zal zijn om het wensdenken van Washington te realiseren.

Bondgenootschap VS-EU stevent af op lelijke scheiding - ex-Russische president

Europa in de val gelokt door de VS

De krant noemt de actieve betrokkenheid van Washington bij het conflict tussen Rusland en Oekraïne en de val waarin de VS Europa heeft gelokt. Washington, zegt het, zet de EU voortdurend onder druk om “Rusland te onderdrukken, terwijl het aan de andere kant een vicieuze competitie ontketent om de Europese economie te vernietigen”.

“Als gevolg daarvan neemt de geloofwaardigheid van de VS bij zijn bondgenoten en de internationale gemeenschap steeds verder af, evenals zijn hegemonie die zich voordoet als een “op regels gebaseerde internationale orde””, aldus de Global Times.

Samenvattend staat er dan: “Als het komende decennium ergens beslissend voor moet zijn, dan is het wel voor de ontmanteling van de brute hegemonie van Washington en de totstandbrenging van een werkelijk gelijke en rechtvaardige wereld.

Een echte internationale orde moet het VN-Handvest centraal stellen en gericht zijn op de opbouw van een menselijke gemeenschap met een gedeelde toekomst, niet een die gebaseerd is op de lange arm van de jurisdictie van Washington.”

Er ontstaan breuklijnen tussen de EU en de VS

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het Kremlin over de ineenstorting van het globalisme en de toekomstige wereldorde

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Voor meer inzichten in de oekie-oorlog, en voor meer inzichten in de wereldgebeurtenissen in het algemeen, luister dagelijks naar:

Luister naar de podcasts van David Duke:
https://renseradioarchives.com/archives/dduke/

Luister naar William Luther Pierce:
http://104.167.4.67:8115/stream
https://video.natall.com/
https://nationalvanguard.org/articles/

Luister naar Radio Albion:
https://stream.radioaryan.com:8444/stream_128
https://www.radioalbion.com/

Luister naar Patrick Slattery:
https://www.republicbroadcastingarchives.org/category/patrick-slattery/

Petrus
Petrus
3 maanden geleden

Dat kan wel zijn China maar dan moet je zelf wel je volk respecteren.
Ik vertrouw China nog minder dan Amerika.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Wij (de Westerse wereld) worden geregeerd door een bende satanistische psychopaten, en de voorbije decennia hebben bewezen dat wij niet in staat zijn om zelf dit juk af te werpen.

Alleen President Putin en President Xi kunnen ons nog redden.