Natuurlijk moest het duidelijk zijn voor de Oekraïense regering en de NAVO-leiding: Als vliegvelden op Russisch grondgebied worden aangevallen met drones zal een reactie volgen. Nu is er een rood alarm: er zouden binnenkort nog zwaardere luchtaanvallen op Oekraïne kunnen volgen, meldt Exxpress.

De oorlog in Europa kan nu nog duurder en wreder worden – militaire deskundigen en staatshoofden kijken met spanning naar Moskou om te zien hoe Vladimir Poetin (70) nu zal reageren op de aanvallen van Oekraïense troepen op de bases van Russische langeafstandsbommenwerpers.

Na verschillende explosies op de militaire luchthavens heeft de Russische president de Veiligheidsraad van zijn land bijeengeroepen, aldus het persbureau AFP. Rusland beschuldigt Oekraïne ervan de vliegvelden aan te vallen met drones. Moskou beschouwt deze incidenten als een bedreiging voor de Russische Federatie. In de Veiligheidsraad hebben hooggeplaatste vertegenwoordigers van de Russische veiligheidsdiensten met het hoofd van het Kremlin overlegd hoe de “interne veiligheid” van het land kan worden gewaarborgd, aldus het Kremlin.

Poetins woordvoerder Dmitry Peskov zei tegen verslaggevers dat de autoriteiten “noodzakelijke” maatregelen zouden nemen om het land te beschermen tegen Oekraïense aanvallen. “Natuurlijk is de openlijk verklaarde lijn van het Oekraïense regime om dergelijke terroristische daden voort te zetten een gevaar,” benadrukte Peskov. Eerder had een drone volgens Russische bronnen een vliegveld aangevallen in de Russische regio Koersk, die grenst aan Oekraïne. Een olietank vloog daarbij in brand.

Oekraïne valt derde Russische luchtmachtbasis aan - Rusland lanceert een golf van raketaanvallen op Oekraïne

Zullen er nu grootschalige operaties van de Russische luchtmacht volgen?

De huidige situatie doet denken aan de uren onmiddellijk na de aanval op de Krimbrug, die miljarden kostte: Terwijl Oekraïne dit militaire succes nog aan het vieren was, werd in Moskou besloten tot massale raketaanvallen op de kritieke infrastructuur van Oekraïne. De gevolgen van deze raket- en drone-aanvallen zijn verwoestend voor Oekraïne: lange en wijdverspreide stroomonderbrekingen hebben het land sindsdien verlamd, veel van de 34 miljoen inwoners lijden onder de kou en ook vaak onder een gebrek aan drinkwater – in Kiev, een stad met 2 miljoen inwoners, is het momenteel min 3 graden en sneeuwt het.

Nu wordt in West-Europa met grote bezorgdheid uitgekeken naar de reactie van de Russische strijdkrachten op de Oekraïense drone-aanvallen: zullen er nog zwaardere middellange- en langeafstandsraketten worden ingezet tegen doelen in Oekraïne? Zal Poetin nu zware luchtaanvallen bevelen? Tot nu toe heeft de legerleiding in Moskou de massa van de luchtmacht “gespaard” om de kosten van de verliezen niet te verhogen – nu zou deze houding kunnen veranderen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ernstige escalatie: Oekraïne-NAVO valt vliegtuigbases 700 km binnen Rusland aan

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 maand geleden

Jens Stoltenberg, het hersenloze hoofd van de Noord Atlantische organisatie voor Terreur en Oorlog (NATO), sprak openlijk over zijn vrees dat de oorlog tijdens de winter een beetje zou stilvallen.

Daarom heeft hij nu het vuur een beetje aangewakkerd.

Ameube
Ameube
1 maand geleden
Antwoord aan  Hagar

Als Putin nu eens begint met NAVO satellieten uit de lucht te schieten dan wordt het richten op die vliegvelden en basissen in Rusland ook een stuk moeilijker.
Ook zal het dan minder verliezen in de Oekraïne lijden…..

Hagar
Hagar
1 maand geleden

Putin heeft nu geen andere keuze dan alles wat met elektriciteit en telecom te maken heeft plat te gooien.

Onze Haat en Leugenpers zal huilen: “Die arme Oekies zitten in de kou!”

En Stoltenberg en Zelensky lachen in hun vuistje.

Rapture Ready
Rapture Ready
1 maand geleden
Antwoord aan  Hagar

Ja, er zijn inderdaad arme Oekies, die net zo min om deze oorlog hebben gevraagd als wij om de covid-hoax.

Deze arme stumperts zijn absoluut zielige slachtoffers van de elite, die net zo min als onze boeren-stumperts vroegen om kapot gemaakt te worden, ook vreselijk moeten lijden onder de gruwelijkheden van onze elite-overheden.

Je zult het vast niet zo bedoeld hebben, maar met generaliseren raak je ook hen die dit absoluut niet willen, noch daar om gevraagd hebben.

Johan P
Johan P
1 maand geleden

Eerste stap van Rusland zou nu een officiele waarschuwing aan de NAVO moeten zijn, afgeleverd via de VN. Niet omdat de VN er perse zo veel aan zal doen, maar om conform de regels te spelen, iets wat heel inherent aan de Russische manier van oorlogvoeren is, plus dat het zo aan de rest van de wereld laat zien dat ze het volgens de regels doen en het westen aan de kaak kunnen stellen.
Die waarschuwing moet duidelijk zijn over de inhoud; gezien het feit dat Ukraine dergelijke aanvallen niet kan uitvoeren zonder satelliet-datamoet Rusland constateren dat het westen die data levert aangezien Ukraine dergelijke satellieten niet heeft.
Een volgende dergelijke aanval zal dan dus het gevolg hebben dat Rusland ALLE westerse satellieten boven Rusland uit zal schakelen.
Rusland heeft de mogelijkheden ertoe. Door het van te voren via de VN te spelen en te waarschuwen ontheffen ze zichzelf al van de te verwachten westerse beschuldigingen indien ze hiertoe overgaan.
De VS zal sputteren, maar is gewoon domweg niet bij machte er veel aan te doen. Hun enige optie zou zijn een kernoorlog te beginnen, waarvan ze weten dat ze die zelf veel minder goed zouden kunnen weerstaan dan Rusland.

Bernie
Bernie
1 maand geleden

Oekraïne (nou ja Zelensky ) probeert manieren uit om de oorlog te laten escaleren. Een paar raketten op Polen. Met terugwerkende kracht lid worden van de EU, NATO en misschien nog wel andere organisaties, als het maar werkt. Nu aanvallen op vliegvelden in Rusland die niet deel uit maken van de oorlogszone, maar wel de Russische Federatie alarmeren.
Als de NATO de wapens heeft geleverd die deze aanvallen mogelijk maken, dan zou dat zo maar consequenties kunnen hebben.

Adriaan W.
1 maand geleden

Zelensky loopt aan de halsband van de Verenigde Staten, het Industriëel Militair Complex zeg maar Deep State welke enorme financiele winsten maken door de bedrijven die de mRNA vaccins van Big Pharna maken en exporteren en de randdebiele Democratische partij welke niet het idee hebben dat de Amerikanen bijna over de hele wereld uitgekotst worden door als een gemene smeris de vrije wereld hun vervloekte democratie op te dringen, dit gaat een keer behoorlijk fout aflopen, jammer dat de gewonen Amerikaanse man en vrouw ook daar de dupe van worden, de beste optie lijkt mij een tweede burgeroorlog.