Een topambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag gesuggereerd dat de Oekraïners inderdaad achter de golf van waarschijnlijke drone-aanvallen zitten die vanaf maandag tot in de nachtelijke uren Russische luchtmachtbases hebben getroffen.

Staatssecretaris van Politieke Zaken Victoria Nuland vertelde CNN dat, hoewel “niemand de verantwoordelijkheid heeft opgeëist” voor de drone-aanvallen – waarvan ten minste één een basis op honderden kilometers binnen Russisch grondgebied trof -, het nog steeds zo is dat de “doelen de zeer precieze bommenwerpers waren die de Russen hebben gebruikt om kritieke infrastructuur aan te vallen”, en toen zei ze: “het Oekraïense volk is ongelooflijk innovatief; ze maken hun eigen drones, in de lucht en op zee, die ongelooflijk effectief zijn.”

Ze onderstreepte echter dat het Amerikaanse beleid dat de Oekraïners directe aanvallen op Rusland moeten vermijden, niet is veranderd, aldus Zero Hedge. In een aparte briefing probeerde het ministerie van Buitenlandse Zaken ook de regering Biden te distantiëren van de brutale grensoverschrijdende aanvallen, waarbij naar verluidt meerdere Russische troepen sneuvelden en waarschijnlijk schade werd toegebracht aan langeafstandsbommenwerpers:

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de VS Oekraïne niet “in staat stelt” of “aanmoedigt om buiten zijn grenzen toe te slaan” met dodelijke hulp, nadat Rusland verschillende recente aanvallen op Russische militaire infrastructuur aan Oekraïne had toegeschreven.

“Wij voorzien Oekraïne van wat het nodig heeft om op zijn soevereine grondgebied, op Oekraïens grondgebied, Russische agressors aan te pakken, Russische agressors die de grens zijn overgestoken”, zei woordvoerder Ned Price van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Oekraïne valt derde Russische luchtmachtbasis aan - Rusland lanceert een golf van raketaanvallen op Oekraïne

Maandag meldde The Wall Street Journal op basis van anonieme Amerikaanse functionarissen dat het Pentagon in het geheim HIMARS lange-afstandsraketten had aangepast om hun bereik te beperken tot 50 mijl, voordat ze werden overgedragen aan Kiev.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Ernstige escalatie: Oekraïne-NAVO valt vliegtuigbases 700 km binnen Rusland aan

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
luisa
luisa
1 maand geleden

Russia moet een grote klap geven tegen de NAVO landen special Amerika, dat is tijd.
Amerika is de mest terroristischer land in de wereld, een economie die draait in de oorlog machine om andere landen te onderdrukken voor zijn imperialisme en de rest van de landen nog afhankelijker te maken van de dollar, zij zitten in de touw van Amerika.

Eddy
Eddy
1 maand geleden
Antwoord aan  luisa

een posseidon op washington. De Rus laat al jaren met zich sollen…..Of spelen ze samen? export van Rusland naar Amerika neemt immer toe. RAAR