De VS wilden koste wat het kost Nordstream voorkomen. Goedkoop Russisch gas zou niet alleen Duitslands concurrentiepositie verbeteren, maar ook beide landen tot meer vreedzame samenwerking aanzetten. Het doel van de VS is altijd geweest dat te voorkomen (Mackinder, Brezinsky, u kent het wel).

De VS proxy-oorlog in Oekraïne tegen Rusland kent twee doelen. Het decennia oude idee om Rusland te verzwakken en vervolgens op te delen. Én het was de laatste hefboom, het argument, dat in de ogen van de VS nodig was om Duitsland af te laten zien van de opening van Nordstream 2, nadat de VS dat al jaren op alle mogelijke manieren hadden tegengewerkt.

Toen Duitsland en Rusland, nadat de oorlog begonnen was via de backchannels toch overlegden over opening van NS, én het volk de straat opging om te demonstreren voor die opening, besloten de Anglo’s om als ultieme zet dan Nordstream maar op te blazen.

De gevolgen voor Europa zijn duidelijk, energietekorten, een gierende inflatie, kunstmesttekorten waar we de echte gevolgen nog van moeten gaan zien en een complete de-industrialisatie.

Alsof dat nog niet genoeg was komt het illegale Biden regime ook met de Inflation Reduction Act, dat is een plan om de Amerikaanse industrie onder het mom van klimaatwaanzin te subsidiëren met maar liefst 400 miljard. De nekslag voor de noodlijdende Europese industrie die 10 maal meer voor Amerikaans LNG moet betalen dan het ooit deed voor Russisch gas.

Vorige maand ging Scholz naar China, eigenlijk om te zeggen dat hij tegen de Amerikaanse wens, en die van zijn minister van Buitenlandse Zaken Baerbock in, de banden met China niet op het spel wil zetten. Duitsland is misschien zelfs wel meer afhankelijk van China dan van Russische energie, bijna 90% van de voor de Duitse industrie noodzakelijke halffabricaten of grondstoffen komt uit China. (Met een handelsvolume van maar liefst 245 miljard euro was China in 2021 de grootste goederenhandelspartner van Duitsland).

Er ontstaan nieuwe machtscentra in een multipolaire wereld, wij willen met hen samenwerken” – schreef kanselier Scholz in Politico vóór zijn reis naar Peking

“Er is meer: de Scholz karavaan probeert misschien een lang en ingewikkeld proces te starten om uiteindelijk de VS te vervangen door China als belangrijkste bondgenoot. Men mag nooit vergeten dat Duitsland (het Ruhrgebied) de belangrijkste BRI-handels-/verbindingsterminal in de EU is“, schreef Pepe Escobar.

Afgelopen week protesteerde Ursula, zachtjes maar toch, tegen de Inflation Reduction Act.

En nu doet ook Macron een duit in het zakje met ontevredenheid over de VS.

RT.de:

In een interview met de Amerikaanse televisiezender CBS spreekt de Franse president over de negatieve gevolgen voor de Europese economie als gevolg van de Amerikaanse anti-inflatiewet. Hij ziet “desynchronisatie” in de betrekkingen tussen Europa en de Verenigde Staten.

Macron klaagde dat Europa, tegen de achtergrond van een gebrek aan gasleveringen uit Rusland, meer gas uit de VS moest kopen. De EU betaalt echter een zes keer hogere prijs dan de Amerikaanse kopers zelf, terwijl Europa en de VS “voor dezelfde principes” strijden in het conflict in Oekraïne. De EU betaalt echter over het algemeen een hogere prijs:

“De prijs van deze oorlog is niet hetzelfde aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. En u [de VS] zou zich daar terdege van bewust moeten zijn.”

Macron legde uit:

“Ik wil dat we bondgenoten zijn, we willen vrienden zijn, we willen partners zijn. Ik wil met de VS werken, maar ik wil niet afhankelijk zijn.”

Tijdens het interview, evenals tijdens de ontmoeting met Biden, uitte Macron zijn zorgen over de Amerikaanse Inflation Reduction Act (IRA) die in augustus werd aangenomen. De wet voorziet in 430 miljard dollar aan subsidies voor de gezondheidszorg en voor de bestrijding van klimaatverandering en inflatie.

EU-politici, waaronder Macron, waarschuwden toen dat dit zou kunnen leiden tot een braindrain van de EU naar de VS en zo de Europese economie zou verzwakken. In zijn interview verklaarde de Franse president:

“Ik denk dat als het resultaat na het conflict een zwakker Europa is omdat veel industriële bedrijven simpelweg zijn vermoord, dat niet in het belang is van de Amerikaanse regering of de Amerikaanse samenleving.”

Nou hebben Europese leiders als Von der Leyen, Scholz en Macron er geen enkele moeite mee Europa te vernietigen en de bevolking uit te roeien door middel van omvolkingsgenocide, daar zijn ze voor aangesteld en ze kwijten zich vol overgave van hun taak, maar ze kunnen zich ook de volkswoede voorstellen als we tien Hongerwinters tegemoet gaan terwijl we bevriezen in onze huizen en de mensen in tegenstelling tot tijdens de Coronahoax wel dood neervallen op straat.

Ze weten allemaal hoe een guillotine er uit ziet.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De Verenigde Staten verklaren Rusland, Duitsland, Nederland en Frankrijk de oorlog

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
1 maand geleden

De wet die 430 miljard in de USA economie gaat pompen, en dus de inflatie nog extreem gaat aanwakkeren, noemen ze de “inflation reduction act”.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe leugenachtig en bedrieglijk ze zijn, en hoe ze ons als een bende domkoppen beschouwen.

En dat Ursula von der Leeghoofd nu wat protestjes pruttelt tegen de USA zie ik niet direct als iets positief: ze wil gewoon een reden opbouwen om de EU met nog meer geldcreatie gigantische bedragen aan haar eigen vriendjes en bedrijven door te laten sluizen.

Dat ze hiermee de inflatie en geldontwaarding nog verder omhoogstuwt, zal haar worst wezen.

John
John
1 maand geleden

Je hebt echt geen “Brain” als je naar de US verkast.
Terreur moet je nooit belonen.
De US is niet echt beter af dan de EU wat economische toekomst aangaat.

Henk
Henk
1 maand geleden

Iemand die al jaren excellente video’s hierover maakt en over de tranfer (stelen van) van de Amerikaakse high tech industrie via Israël en het maken van ‘achterdeurtjes’ in iedere chip door Israël, is Brendon O’ Connell ( III op YouTube). Dat land, ‘the light into the nations’, eratz Israel, zal het hart vormen van de multipolar world order, the Jew World Order (the Bunting cloverleaf map), dat Amerika zo goed als uitsluit, onder andere door Putin en Xi Jinping aangehangen. Ook zij zijn onze vijanden, maak je geen illusies.

Een andere excellente onderzoeksjournalist, wellicht de beste in zijn soort, is Johnny Gat ( Vigilante Intelligence). Een YouTube kanaal dat verschillende videos van hem heeft geplaatst is Zak Mann.
Het is behoorlijk frustrerend, maar niet verrassend dat je zulke mensen nooit tegenkomt in het alternatieve mediacircus. En ik krijg onderhand lamme vingers van het geven van dit soort informatie waar schijnbaar niets mee wordt gedaan.

Eddy
Eddy
1 maand geleden

Vandaag nog afscheid nemen van dat zieke gespuis daar in de Amerikaanse regering