Door de energiecrisis en de hoge inflatie kunnen mensen in Groot-Brittannië het voedsel dat ze dagelijks eten niet meer betalen, meldt Report24. Meer en meer van hen wenden zich nu tot goedkoper diervoeder. Ook eten dat al over de datum is, wordt steeds vaker geserveerd.

De hoge kosten van levensonderhoud in het VK hebben ertoe geleid dat Britten in sommige steden diervoeder eten. Britse media meldden dat mensen “dierenvoer eten” omdat ze geen echt voedsel meer kunnen betalen.

Uit nieuwe censusgegevens is gebleken dat zes van de meest achtergestelde gemeenschappen van Wales zich in de hoofdstad Cardiff bevinden. Afgelopen maand zijn de voedselkosten weer gestegen. Volgens het rapport waren de detailhandelsprijzen voor kruidenierswaren ruim 12 procent hoger dan een jaar eerder. Daarbij komen nog de sterk gestegen energieprijzen – vooral voor elektriciteit en aardgas. Maar de inkomens van de mensen kunnen het niet bijbenen.

Volgens Mark Seed, manager van een voedselbank in Cardiff, zijn de omstandigheden nu rampzalig. “Ik ben nog steeds geschokt door het feit dat er mensen zijn die dierenvoeding eten,” zei hij tegen BBC Wales. “Er zijn mensen die hun eten proberen te verwarmen op een radiator of een kaars. Dit zijn schokkende verhalen die echt waar zijn.” Hij sprak over mensen die niet genoeg verdienen om zich de basisbehoeften en levensbehoeften te kunnen veroorloven waartoe iedereen toegang zou moeten hebben.

Nog maar een paar weken geleden werd er in de Britse media op gewezen dat mensen in het Verenigd Koninkrijk ook steeds vaker verlopen voedsel eten. Het zijn namelijk juist de armste tien procent van de huishoudens die onevenredig zwaar worden getroffen door de sterk stijgende prijzen voor energie en voedsel, omdat zij daaraan een groter deel van hun inkomen besteden dan degenen met een beter inkomen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Hongersnood op komst – Het is onbetaalbaar voor boeren om eten te verbouwen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
1 maand geleden

Gaat lekker zo. Niets bezitten en gelukkig zijn.

Henk
Henk
1 maand geleden

Wellicht een idee om arme, èchte Nederlanders, vooral kinderen, bij u in de buurt anoniem en onvoorwaardelijk te helpen.

Dee
Dee
1 maand geleden

Rishi Sunak vertaald naar Sanskriet: धनिकः कुक्कुरः 
Vertaald: De Rijke Hond

https://translate.google.com/?sl=sa&tl=nl&text=%E0%A4%A7%E0%A4%A8%E0%A4%BF%E0%A4%95%E0%A4%83%20%E0%A4%95%E0%A5%81%E0%A4%95%E0%A5%8D%E0%A4%95%E0%A5%81%E0%A4%B0%E0%A4%83&op=translate

Hij vreet er geen hap minder op.

Eddy
Eddy
1 maand geleden

In onze zogenaamde westerse democratieen regeert het kapitaal. Het volk zou in het middelpunt van belangstelling moeten staan mar het is niet zo. De makers van democratie hebben alleen oog voor hun eigen rijkdom. Men noemt de regering ook wel volksvertegenwoordiging maar het valt mij op dat deze vertegenwoordigers altijd vele malen meer verdienen en grotere autos en huizen kunnen bezitten als de massa die ze vertegenwoordigen. We worden systematisch uitgebuit en beroofd door dit tuig. Hoogste tijd om dit schorem op te knopen aan lantaarnpalen.