Een gehandicapte veteraan in Canada heeft onthuld dat het Trudeau-regime haar onder druk zette om geëuthanaseerd te worden omdat ze niet genoeg geld had voor een rolstoellift in haar huis, meldt Newspunch.

Gepensioneerd legerkorporaal Christine Gauthier, een voormalig Paralympiër, getuigde donderdag in het parlement dat een medewerker van Veterans Affairs Canada (VAC), die namens de regering Trudeau werkte, het aanbod voor hulp bij zelfdoding deed.

Na jaren van frustrerende vertragingen om de huislift geïnstalleerd te krijgen, zegt Gauthier dat de medewerker haar vertelde: “Mevrouw, als u echt zo wanhopig bent, kunnen we u nu medische hulp bij het sterven geven.

Dat meldt Dailymail.co.uk: De medewerker die het aanbod deed is niet bij naam genoemd, maar er wordt gevreesd dat ze drie andere veteranen die met problemen contact opnamen met het VAC dezelfde ‘oplossing’ hebben aangeboden, meldt Global News.

Het schandaal dook op een week nadat de Canadese minister van veteranenzaken bevestigde dat ten minste vier andere veteranen op soortgelijke wijze toegang werd aangeboden tot Canada’s Medical Assistance in Dying (MAID) wet als reactie op hun problemen, een situatie die premier Justin Trudeau ‘absoluut onaanvaardbaar’ noemde.

Trudeau s Canada gaat arme mensen betalen om geëuthanaseerd te worden

Gauthier zei dat ze al sinds 2017 VAC-hulp zoekt om een stoeltjeslift voor haar huis te krijgen.

‘Het heeft me enorm geïsoleerd, omdat ik met de rolstoel voor me op mijn kont moet kruipen om bij mijn huis te komen’, vertelde ze aan Global News.

Ze zei dat ze geschokt was door het zelfmoordaanbod van de caseworker, dat kwam in een gesprek in 2019.

‘Ik had zoiets van: ‘Ik kan niet geloven dat je … me een injectie geeft om me te helpen sterven, maar je geeft me niet de tools die ik nodig heb om me te helpen leven,’ zei ze. ‘Het was echt schokkend om dat soort commentaar te horen.’

Gauthier raakte gewond bij een trainingsongeval in het leger in 1989 en liep blijvende schade op aan haar knieën en haar ruggengraat.

Ze nam deel aan de Paralympische Spelen van 2016 en de Invictus Games van Prins Harry in 2016 als kanoër, power-lifter en indoor roeier.

De getuigenis van Gauthier, en berichten over andere soortgelijke gevallen, hebben publieke verontwaardiging gewekt, en Trudeau heeft gezworen veranderingen aan te brengen.

Ik heb herhaaldelijk gezegd dat dit absoluut onaanvaardbaar is, en zodra we hierover hoorden hebben we actie ondernomen”, zei Trudeau vrijdag in Vancouver.

We doen onderzoek en veranderen de protocollen om ervoor te zorgen wat voor ons allemaal duidelijk moet lijken: dat het niet de plaats is van Veterans Affairs Canada, die er zijn om de mensen te ondersteunen die hun land hebben gediend, om hen medische hulp bij het sterven aan te bieden.

Medisch begeleide zelfmoord werd voor het eerst gelegaliseerd in Canada voor terminaal zieke patiënten in 2016, maar vorig jaar werd de wet uitgebreid om euthanasie aan te bieden aan patiënten van wie wordt aangenomen dat hun natuurlijke dood niet op handen is.

Nu kunnen ook mensen met langdurige handicaps medische hulp bij het sterven krijgen. Vorig jaar stierven meer dan 10.000 mensen in Canada door euthanasie.

Vanaf volgend jaar zal een nieuwe wet het mogelijk maken dat mensen met een geestesziekte, die voorheen niet in aanmerking kwamen, medische hulp bij zelfdoding krijgen.

De uitbreiding van Canada’s euthanasiewetten, die al tot de meest tolerante ter wereld behoren, heeft in sommige kringen tot bezorgdheid geleid.

Een arts vertelde DailyMail.com dat hij zich zorgen maakt over de uitbreiding, omdat zelfmoord hierdoor een standaardbehandeling wordt voor psychische aandoeningen met weinig toezicht of richtlijnen.

Dr Trudo Lemmens, hoogleraar gezondheidsrecht en -beleid aan de Universiteit van Toronto, vertelde DailyMail.com dat het systeem een “verplichting zou kunnen creëren om [zelfmoord] in te voeren als onderdeel van” een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg.

Stel je voor dat dit wordt toegepast in de context van de geestelijke gezondheidszorg. Je hebt een persoon die aan een ernstige depressie lijdt, hulp zoekt bij een therapeut en de oplossing aangeboden krijgt om te sterven”, vervolgde hij.

Hij vreest dat kwetsbare patiënten die niet in de juiste gemoedstoestand verkeren, ervan overtuigd kunnen raken dat zelfmoord een redelijke optie is. Dr. Lemmens noemde het hele systeem een “perverse opvatting van autonomie”.

Canadese vrouw wordt geëuthanaseerd omdat ze haar huur niet kan betalen

Er zijn al tekenen dat het systeem sommige Canadezen in de steek laat, met berichten over mensen die toestemming krijgen voor hulp bij zelfdoding vanwege diabetes of dakloosheid.

Vorige maand haalde een Canadese man die uit zijn huis werd gezet internationaal het nieuws toen hij verzocht om legale euthanasie en sterven in plaats van dakloos te worden.

Amir Farsoud, 54 jaar, vroeg de drastische maatregel aan nadat het huis waar hij woont te koop was aangeboden. Door zijn slopende, onbehandelbare rugpijn kwam hij volgens de Canadese wet in aanmerking voor medisch begeleide zelfmoord.

Farsoud had een van de twee handtekeningen van artsen gekregen die nodig zijn om te worden toegelaten tot het euthanasieprogramma van de overheid – maar een GoFundMe-pagina die een onbekende in zijn naam had opgezet, bracht meer dan 60.000 dollar op – genoeg om hem een nieuwe woning te bezorgen en hem op andere gedachten te brengen over de beëindiging van zijn leven.

Vorige week werd een Canadese modegigant beschuldigd van het verheerlijken van zelfmoord na het lanceren van een mediacampagne die euthanasie leek te promoten.

De door La Maison Simons gelanceerde videoadvertentie “All is Beauty” gaat over een terminaal zieke vrouw, Jennyfer, 37 jaar, die in oktober een einde maakte aan haar leven door middel van een medicijn.

De drie minuten durende video toont Jennyfer en haar dierbaren die met bellenblaasstokjes zwaaien naast de oceaan, picknicken in het bos met vrienden en naar een poppenshow kijken.

In een audio-overlay die weken voor haar dood is opgenomen, zegt ze: “Ik heb mijn leven lang mijn hart gevuld met schoonheid, met de natuur, met verbondenheid. Ik kies ervoor om mijn laatste momenten met hetzelfde te vullen… Laatste ademhalingen zijn heilig. Als ik me mijn laatste dagen voorstel, zie ik muziek. Ik zie de oceaan. Ik zie kaastaart.

Yuan Yi Zhu, een beleidsdeskundige aan de Universiteit van Oxford, zei tegen DailyMail.com: “Door de beslissing van een vrouw om zelfmoord te plegen voor te stellen als een luxe levensstijlkeuze, verheerlijkt Simons zelfmoord en vertelt hij kwetsbare Canadezen dat ze beter af zijn als ze dood zijn dan als ze nog leven.

De video heeft ook kritiek gekregen van gebruikers van sociale media die hem als “ghoulish” bestempelden en hem vergeleken met een “sci-fi dystopie”.

Sinds de video ongeveer een maand geleden werd geüpload, is hij meer dan 1,1 miljoen keer bekeken op YouTube. Een fragment van 30 seconden van de video dat op Twitter is geplaatst, is ongeveer 1,6 miljoen keer bekeken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Canada: Vrouw ter dood veroordeeld omdat ze niet gevaccineerd is

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Digital Overlord
Digital Overlord
3 maanden geleden

Te veel geld? Serieus?

En al die spuiten dan waar niemand om gevraagd heeft? En het salaris dan van al die ambtenaren, waaronder Trudeau zelf, die meewerken aan de tirannie?

Of wat te denken van al die immigranten die nog geen waarde voor de maatschappij toevoegen maar wel alles geregeld krijgen? Ze brengen alleen maar schade toe aan de samenleving.

En dan juist een veteraan. Die natuurlijk nooit in het leger had moeten komen in de eerste plaats. Maar als die dan zogenaamd het land “gediend” heeft, is het ineens te veel geld om diegene te helpen een waardig bestaan te leiden?

Sowieso zijn veteranen over de hele wereld behandeld als grof vuil door hun overheden. Ik ken geen enkel verhaal van een veteraan die lovend is over de manier waarop de overheid veteranen behandeld.

En maar wapens blijven sturen naar een kansloos conflict. En maar geld pompen in allerlei propaganda waar niemand beter van wordt dan de mensen die het in gang zetten.

Te veel geld? Serieus?