Volgens regeringskringen kunnen tot zes miljoen mensen tegelijk worden getroffen. Bovendien kan de stroomstoring zich uitbreiden naar scholen, treinen en kritieke infrastructuur.

Een crisisteam van verschillende ministeries werkt momenteel aan voorbereidingsplannen. Aangenomen wordt dat er tijdens de winter zes tot tien stroomonderbrekingen zullen zijn, meldt Bild.

Prefecturen zullen binnenkort schriftelijk worden verzocht scenario’s op te stellen om het elektriciteitsverbruik terug te brengen tot 38% van het gemiddelde verbruik. Ziekenhuizen, patiënten die thuis op elektrische apparaten zijn aangewezen, brandweerkazernes, politie en diverse industrieterreinen zouden geen hinder ondervinden van de stroomonderbrekingen – zolang deze maximaal twee uur duren.

In geval van crisis wordt de stroom niet in het hele getroffen departement (administratief district) afgesloten, maar alleen in kleinere, vooraf bepaalde gebieden. De bevolking moet uiterlijk de dag ervoor om 17.00 uur worden geïnformeerd. Stroomonderbrekingen zouden van invloed zijn op de piekverbruiksperioden tussen 8.00 en 13.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur.

EU-dictator Von der Leyen kondigt energielockdowns aan - Flatten the curve

Er wordt rekening gehouden met schoolsluitingen

Als gevolg daarvan kunnen scholen ‘s ochtends misschien niet opengaan, omdat ze geen licht, verwarming of alarm kunnen aanzetten. Tot nu toe is het slechts een voorbereiding op een crisissituatie.

“We schakelen de elektriciteit alleen uit als het erg koud is, als er een probleem is met de productie of de verbinding met de buurlanden, en als het verbruik niet voldoende afneemt”, aldus regeringsbronnen.

De Franse regering heeft huishoudens en bedrijven opgeroepen hun energieverbruik met tien procent te verminderen. Tot dusver is dit vooral voelbaar in de industrie, vertelde een woordvoerder van netwerkexploitant RTE donderdag aan omroep FranceInfo.

Frankrijk start kolencentrale weer op

In de dienstensector zijn de marges nog groter, bijvoorbeeld bij de verwarming en verlichting van kantoorgebouwen. Huishoudens en bedrijven moeten hun interieur verwarmen tot maximaal 19 graden. In Parijs moeten verlichte borden vanaf donderdag tussen 23.45 uur en 06.00 uur worden uitgeschakeld. De hoofdstad loopt dus vooruit op een regeling die in juni 2023 landelijk van kracht wordt.

Frankrijk reageert op de energiecrisis als gevolg van de oorlog in Oekraïne, maar ook op de problemen die het zelf heeft veroorzaakt doordat talrijke kerncentrales zijn uitgeschakeld. Onlangs werden nog 23 van de 56 reactoren stilgelegd, deels wegens uitgesteld onderhoud, deels wegens technische problemen.

Eind november werd een kolencentrale in Saint-Avold in het oosten van Frankrijk, die in het voorjaar was stilgelegd, opnieuw opgestart. Tot eind maart moet daar ongeveer 500 000 ton steenkool worden verbrand.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin
Kevin
1 maand geleden

De eco lockdowns.

walhalladome
walhalladome
1 maand geleden

Dit tuig dat dit veroorzaakt heeft, de E.U. moet direct tegen de muur worden gezet! Zij zijn diegene die dit ons aandoen. Niet Putin, maar Zelenski!

Eddy
Eddy
1 maand geleden
Antwoord aan  walhalladome

wanneer gaan we het doen? ik ga mee en zal ze met plezier de nek af snijden.

Bernie
Bernie
1 maand geleden

Ik heb geen medelijden met de Fransen als dit ook echt gebeurt. Ze hebben zelf Macron herkozen, het waren meest ouderen die op hem hebben gekozen en daarnaast de volgelingen van Melenchon en EELV. Dus anarchisten en groene marxisten.
Ze hebben zich uitgeleverd aan een globalist. Want Melenchon heeft nadrukkelijk opgeroepen niet op Le Pen te stemmen. Dat heeft ongeveer 1 op de 3 overigens toch gedaan.
Wie zich uitlevert, zal de gevolgen moeten aanvaarden. Niet alleen komende winter. Maar ook die van 2024. En die van 2025. En die van 2026. Zo lang zit de globalistische empereur er namelijk nog.