Oekraïense soldaten aan het front in de stad Bakhmut vechten onder vreselijke omstandigheden tegen Russische aanvallen.

De Oekraïense commandant van het Svoboda-bataljon, Petro Kuzyk, wiens eenheid een van de eenheden is die Bakhmut in handen hebben, zei dat zijn soldaten vechten in velden “bezaaid met lijken”, in extreem koude omstandigheden en in kniediep water tegen de Russische aanvallen, meldt the Express.

Gevraagd door NV news hoe groot de menselijke verliezen tot nu toe zijn, antwoordde hij: “Ze zijn kolossaal. Ze tellen niet eens de lichamen.”

“De velden, de bossen voor de stellingen liggen allemaal bezaaid met lijken. Ik zag ze: ze sleepten hun mensen terug om ze te begraven, trokken hun warme truien uit en begonnen die zelf aan te trekken. Maar toch, elke aanvalsgroep heeft een granaatwerper, een mitrailleurschutter, en hun machinegeweren doen min of meer hun werk. Ze hebben kuddes.

“Mijn excuses dat ik nu langzaam praat, want ik heb het erg koud – ik word er duizelig van. Ik heb nu de eerste lijn verlaten (sinds mijn oproep). Ik warm me op in de auto, ik val bijna in slaap, want ik heb al die tijd niet geslapen. Ze vielen gisteren aan, heel serieus. Ze voelden een zwakte in onze verdediging, want (ik zal de nummers van de eenheden niet noemen, om hun eer niet te bederven) er zijn eenheden die minder gemotiveerd zijn dan de onze. En gisteren hebben ze onze verdediging wat verzwakt in het gebied rond de Bakhmut. Sommige eenheden waren niet bestand tegen deze artillerieaanval en trokken zich terug.

“Dit is ons principe: wij, het Svoboda Bataljon, trekken ons niet terug. En daardoor kwamen we in een half omsingelde situatie terecht. Bovendien is het een moeras vol modder. Het is erg moeilijk om gewonden te evacueren of munitie af te leveren. De loopgraven gaan voortdurend achteruit, en in dit moeras moeten ze voortdurend opnieuw worden aangelegd.”

Hij voegde eraan toe: “Vandaag is de eerste dag zonder regen, maar toen het toen en gisteren viel, stroomde al het water de loopgraven in. En de beschietingen waren zodanig dat het onmogelijk was om uit de loopgraaf te komen, zodat de jongens een dag of twee voortdurend nat waren. Plus de temperatuur. Velen zijn gewond, velen hebben longontsteking. Maar we houden stand, en we verdedigen. Ik zie jonge kerels staan met hun tanden op elkaar geklemd. Ik zou echt willen dat iemand over hun prestaties schrijft, want weinig mensen in het land weten ervan.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De realiteit is dat Oekraïne in Bakhmut geen stand zal houden en het op vallen staat. De Russen gebruiken het als ‘meat-grinder’ en alles dat in die trechter wandelt wordt vermorzeld, tanks, geschut en manschappen.

Nadat Rusland maandenlang op de verdediging van Bakhmut ingebeukt heeft stort de Oekraïense verdediging in

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
It's me
It's me
1 maand geleden

Tja Elke dode is er 1, het is eigen keuze nou niet helemaal dan, maar echt rouwig ben ik er niet om, ik steun 100% de Russen en hun president, wat betreft onze president of hoe je noemt, deze zou ik met alle liefde een mooie stropdas geven alla Onno Knut.

Ameube
Ameube
1 maand geleden
Antwoord aan  It's me

Ik rouw om ELKE dode die door deze waanzin veroorzaakt wordt(misschien een paar uitzonderingen).
Ik sta naast je wat betreft Rusland en hun leider(waarvan ik vindt dat iedereen eens een paar van zijn speeches zou moeten kijken vanaf 2000 to 2022)
Als men zich in leest/kijkt(video),dan kan zelfs een kind tot de conclusie komen wie er fout zit in dit debacle.
Maar dat neemt niet weg dat er weer eens hele volksstammen met gewone huis tuin en keuken mensen naar de slachtbank worden geleid om de zakken/belangen van de heersende elites te vullen/behartigen.
Ik hoop met heel mijn hart dat er verantwoordelijk zal moeten worden afgelegd maar heb hier een hard hoofd in.

Eddy
Eddy
1 maand geleden

Laat ze maar liggen dan hebben de vogels en wormen ook nog wat te vreten.

Hagar
Hagar
1 maand geleden

Na WO1 en WO2 zeiden we: geen broederoorlogen meer!

We gaan ons niet meer tegen elkaar laten ophitsen door de internationale samenzweerders!

En toch zijn we nu weeral bezig…

Zolang we hen de controle geven over onze regeringen, zullen ze ons elkaar laten afslachten.

Kruisridder
Kruisridder
1 maand geleden

Nu het gaat vriezen, en het kan daar flink onder nul worden, kunnen de Russen er flink hun voordeel mee doen en oprukken naar Kiev en die stad innemen en een plek inrichten aldaar met een galg met prikkeldraad en daar die Joodse president erin opknopen.