Michel Houellebecq heeft tijdens een brede discussie met de invloedrijke Franse filosoof Michel Onfray gezegd dat de Grote Vervanging, die de vervanging van Europese inboorlingen door niet-Europeanen in het hele Westen beschrijft, een “feit” is, meldt REMIX.

“De Grote Vervanging, ik was geschokt dat het een theorie wordt genoemd. Het is geen theorie, het is een feit,” zei Houellebecq. “Als het om immigratie gaat, controleert niemand iets, dat is het hele probleem. Europa zal worden weggevaagd door dit cataclysme.”

“Het is objectief wat de cijfers zeggen,” voegde Onfray toe, die zei te denken dat het verval van het Westen vooral een demografische achteruitgang is.

Het feit dat Frankrijks grootste levende schrijver, zoals hij door de mainstream pers vaak wordt genoemd, heeft gezegd dat de Grote Vervanging een feit is, zal alleen maar bijdragen aan het groeiende aantal intellectuelen, academici en politici die in toenemende mate bereid zijn de Grote Vervanging in openbare fora te beschrijven.

Beide denkers bespraken ook de islam, maar hadden verschillende meningen over de koers ervan. Onfray zei dat hij gelooft dat het islamisme “niet zo’n krachtig fenomeen is” maar eerder “een reactie op de Amerikaanse macht”. Hij zei dat moslims zich uiteindelijk in het Westen zullen scharen onder de vlag van het consumentistisch materialisme en hun religie zullen afwerpen, net zoals veel andere volkeren, zoals Europeanen, dat al grotendeels hebben gedaan.

Houellebecq denkt daar anders over: “Wanneer hele gebieden onder islamistische controle staan, denk ik dat er daden van verzet zullen plaatsvinden. Er zullen aanslagen en schietpartijen in moskeeën plaatsvinden.” Vervolgens voegde hij eraan toe dat hij “omgekeerde Bataclans” voorspelt – een verwijzing naar de islamisten die meer dan 100 Fransen vermoordden in de nachtclub Bataclan in Parijs.

“Jij denkt dat de burgeroorlog eraan komt, ik denk dat die er al is, stilletjes,” antwoordde Onfray.

Vijf jaar geleden, op 13 november 2015, werden 130 mensen vermoord in naam van Allah in de straten van Parijs en in Bataclan

Houellebecq en Onfray hebben in een dialoog van 45 bladzijden een reeks onderwerpen behandeld, waaronder de Europese Unie, God, immigratie en euthanasie.

“Ik wil het Westen verdedigen, maar het moet het verdedigen waard zijn,” wordt Houellebecq geciteerd in het Franse tijdschrift Front Populaire, als hij de inhoud beschrijft van zijn samen met Michel Onfray geschreven paper, waarin hij “liefhebbers van positieve psychologie en veerkrachtige onzin waarschuwt de andere kant op te gaan!”.

De filosoof en de schrijver, beiden overtuigd van het onvermijdelijke verval van het Westen, gaan diep in op de gevaren die de Europeanen te wachten staan, waaronder het transhumanisme, de Omvolking, de Amerikanisering, de Europese bureaucratie, de ontkerstening, het ecologisme en de voortdurende oorlog in Oekraïne – allemaal onderwerpen die onze tijd raken.

De discussie, omgezet in een essay, heeft al veel lof geoogst en wordt omschreven als een “uitzonderlijke dialoog (die) niet deprimerend of zelfs apocalyptisch is. Het is briljant, diepgaand, vaak grappig en in alle opzichten fascinerend. Het genie van Houellebecq voor het absurde is wonderbaarlijk vermengd met de retorische kracht van Onfray”, schrijft Le Figaro.

Voormalig opperbevelhebber Frans leger: Burgeroorlog is onvermijdelijk

“Houellebecq en Onfray delen niet alleen het verwijt reactionair te zijn, waartoe links in de media hen vaak bestempelt. Zij zijn, elk op hun eigen manier, de harpijen van onze decadentie. Ze onderzoeken de ingewanden van onze beschaving met openhartigheid en inzicht. Ze zijn ook allebei heel verschillend.”

Beide auteurs worden ook beschreven als “gehecht aan het volk.”

“U bent net als ik. U bent een populist!” zegt Onfray, waarop Houellebecq antwoordt: “Dat vind ik prima. Van rechts heb ik mijn twijfels, maar ‘populist’ past bij mij.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Getuigenis van een jonge Afghaan die in Parijs aankwam: “Ik was geschokt toen ik ontdekte dat alle zwarten er waren. Ik ben verkeerd gereisd, dacht ik, ik ben in Afrika aangekomen niet in Frankrijk!”

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
Henk
2 maanden geleden

En uiteraard komen er ook bij hem de woorden joodse agenda niet over zijn lippen, wat de discussie tot een waardeloze maakt.

Ronjaspers.
Ronjaspers.
2 maanden geleden
Antwoord aan  Henk

Henk.U bedoeld natuurlijk de nepjoden die deze wereld regeren.De khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.De rothschilds/rockefellers, ze zijn de eigenaren van amerika en hebben macht over israel.De KM (nepjoden) willen 90% van de wereldbevolking uitmoorden,de overige 10% dient als slaven.Het uitmoorden gebeurt momenteel met die dodelijke corona vaccinazi,s,eventueel i.c.m. uithongeren of oorlog.

Henk
Henk
2 maanden geleden
Antwoord aan  Ronjaspers.

Ronjaspers, doet uzelf een dienst en beluister aandachtig de videos ‘ancient Zionism and the Khazarian maffia delusion part 1 + 2’, van het kanaal truthhertzradio, op odysee.com.

Ronjaspers.
Ronjaspers.
2 maanden geleden
Antwoord aan  Henk

Henk.Mocht u zin of tijd hebben,the incredible evil of the khazarian mafia.Ik gebruik de zoekmachine duckduckgo.com.

Henk
Henk
2 maanden geleden
Antwoord aan  Ronjaspers.

Ronjaspers, bedankt, maar ook die video heb ik reeds gezien. De zoekmachine yandex.com censureert vooralsnog het minst.

Klaas Vaak
Klaas Vaak
2 maanden geleden
Antwoord aan  Henk

Brave Browser en Search Engine , heel tevreden mee.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Dat geleuter over Islam brengt de discussie op een dwaalspoor.

Het probleem is niet dat er Moslims bij zijn.

Het probleem is dat het vreemdelingen zijn, mensen die niet tot ons volk behoren, die door onze vijanden opzettelijk naar hier worden gebracht om zich met ons te vermengen en ons te overwoekeren en uiteindelijk ons volledig laten verdwijnen.

Klaas Vaak
Klaas Vaak
2 maanden geleden

Coudenhove-Kalergi plan in full effect.

Frank geurts
Frank geurts
2 maanden geleden

Populisme is gewoon een indicatie dat de elite de bevolking verloren heeft

fridus
fridus
1 maand geleden

Ik voorspel reeds jaren de “DE OMVOLKING “, maar
bijna niemand luisterde integendeel …men lachte.

Sommige politici wisten dit ook. Maar de meeste
willen de zware problemen……weg duwen ….NIET
IN MIJN POLITIEKE CARRIERE …..later, later
later……….NU IS HET TE LAAT.
ONZE KINDEREN, KLEINKINDEREN ZULLEN
HEN VERVLOEKEN

DE LAFHEID ZEGEVIERDE