De energiecrisis en de gevolgen ervan: Nu moet de zwart-groene deelstaatregering vijf miljard euro ophalen, meldt Express.de.

Daarvoor moet de deelstaat NRW nieuwe schulden aangaan. Maar door de schuldenrem is dit eigenlijk niet mogelijk.

Noordrijn-Westfalen kondigt financiële noodtoestand af

Daarom heeft NRW voor 2022 en 2023 een financiële noodtoestand afgekondigd. De deelstaatregering bevindt zich in een “uitzonderlijke noodsituatie” vanwege de oorlog in Oekraïne.

Een dergelijke “uitzonderlijke noodsituatie” is een voorwaarde voor de staat om te mogen lenen ondanks de schuldrem.

NRW staat echter niet alleen in deze koers: Bremen bijvoorbeeld wil ondanks de schuldenrem nog miljardenleningen afsluiten om klimaatbeschermingsdoelen te bereiken en de energiecrisis in de nasleep van de Oekraïne-oorlog te verzachten. In Saksen-Anhalt voorziet de ontwerpbegroting van de regering voor 2023 in een cyclisch nettofinancieringstekort van 273 miljoen euro.

“Het wordt duidelijk dat de gevolgen van de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne de EU-sancties en Amerikaanse oorlog tegen Rusland, de daaruit voortvloeiende stopzetting van de Russische gasleveringen het opblazen van Nordstream door de Anglo’s en de recente enorme prijsstijgingen voor gas en bijgevolg ook voor elektriciteit een aanzienlijke last vormen, die in sommige gevallen het bestaan bedreigt, voor de bevolking en het bedrijfsleven in Duitsland”, maakte de deelstaatregering van NRW dinsdag (29 november 2022) op haar website bekend.

Het gaat verder: “Met name om deze reden heeft de Duitse Bondsdag ook in zijn resoluties van 3 juni 2022 en 21 oktober 2022 vastgesteld dat er sprake is van een uitzonderlijke noodsituatie waarop de staat geen vat heeft en die de financiële situatie van de staat aanzienlijk beïnvloedt.”

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland

NRW harder door crisis getroffen dan andere deelstaten

Noordrijn-Westfalen zal dus veel harder door deze crisis worden getroffen dan de andere deelstaten.

De economische structuur in NRW wordt gekenmerkt door veel basisindustrieën die bijzonder energie-intensief zijn. Hiertoe behoren met name de metaalverwerkende en de chemische industrie.

Minister Marcus Optendrenk (CDU) van Financiën van NRW: “Daarom moeten we nu voorzichtig en doortastend optreden. Crisis heeft behoefte aan duidelijkheid en veiligheid voor de mensen. Deze noodsituatie kan alleen worden aangepakt met onmiddellijke en uitgebreide investerings- en hulpprogramma’s om de recessie en de energiecrisis te bestrijden, de reële economie te stabiliseren en langdurige en blijvende economische en sociale schade te voorkomen.”

s Werelds grootste chemiebedrijf, BASF, heeft aangekondigd kunstmestproductie in te krimpen - Hongersnood op komst in Duitsland door de zelfmoordsancties

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 maanden geleden

Wie of wat wil er nog geld in het failliete Duitsland pompen. Geen flikker doen als er vermogen/bezit van investeerders kapot gemaakt wordt daar schrik je vreemd vermogen af. Niemand wil zn vingers verbranden en ook nog eens zn poen verliezen.

Qvic
Qvic
2 maanden geleden

Het kwaad is al geschied, als je nu nog steeds geen oplossingen hebt als politiek heb je gefaald. Want er is direct aan de bel getrokken door die fabrikanten bij de EU om geen sanctie op de energie te leggen. Maar dat was tegen dovemansoren gericht. Duitsland zelf bleef achter deze sancties staan en werd door Barbock zelfs gezegd dat ze niets aan trok van de bevolking, om Oekraïne in alles te blijven steunen. Dus laat het maar imploderen, het puur de onwil van de politiek om je eigen land niet te willen behoeden van de ondergang.