Het Britse tijdschrift “The Economist” verwacht deze winter 150.000 extra doden door de kou als gevolg van de energiecrisis. In extreme gevallen kunnen tot 335.000 mensen het slachtoffer worden. Het is de schuld van Vladimir Poetin. Maar wie drijft de prijzen op met de sancties?

Hoewel extreme temperaturen zeker steeds weer ziekenhuisopnames en sterfgevallen veroorzaken, wordt de zogenaamd door de mens veroorzaakte klimaatverandering momenteel misbruikt als zondebok voor het hoge sterftecijfer. Nu, voor de komende winter, geeft het Britse tijdschrift “The Economist” Vladimir Poetin zelfs de schuld van het feit dat misschien wel honderdduizenden mensen zullen sterven. Waarom? Vanwege de energiecrisis en de hoge prijzen voor elektriciteit en gas, meldt Report24.

Volgens het Britse medium is het wekelijkse sterftecijfer tussen december en februari in Europa 21 procent hoger dan tussen juni en augustus. Dit is vooral te wijten aan het feit dat virale aandoeningen van de luchtwegen, zoals de gewone griep, vooral in de wintermaanden welig tieren en hun slachtoffers eisen, maar ook de vrieskou maakt keer op keer slachtoffers. Vooral daklozen en verarmde mensen die zich geen verwarmde flat kunnen veroorloven. Nu, als gevolg van de energiecrisis in Europa, zou het aantal doden door de kou aanzienlijk kunnen toenemen, aldus het tijdschrift.

Volgens de studie zou een bijzonder koude winter tot 335.000 levens eisen als gevolg van hoge energieprijzen en mogelijke black-outs, alsmede de dreiging van rantsoenering. Duitsland bijvoorbeeld registreerde van 2000 tot 2019 elke week van december tot februari (de koudste maanden) ongeveer 220 doden per miljoen inwoners. De scenario’s (inclusief een normaal griepseizoen) gaan uit van een gemiddelde van ongeveer 225 tot 260 wekelijkse sterfgevallen per miljoen inwoners. Italië, waar het wekelijkse gemiddelde 230 doden bedraagt, zal naar verwachting tussen 265 en 320 doden per week tellen. In Oostenrijk daarentegen zouden minder doden vallen door een bovengrens aan de elektriciteitsprijs. In Europa (EU27 minus Malta plus Groot-Brittannië, Noorwegen en Zwitserland) als geheel worden in plaats van ongeveer 215 sterfgevallen per miljoen inwoners per winterweek tot 240 verwacht.

EU bereidt zich voor op mogelijke grootschalige stroomstoringen in de winter

Maar niet de westerse sancties tegen de Russische energiesector en de Nord Stream-pijpleidingen, die hoogstwaarschijnlijk onbruikbaar zijn gemaakt door westerse sabotage, zijn volgens het Britse tijdschrift de schuldigen, maar Poetins “energiewapen”. Het was het door de VS geleide Westen dat de Russische tegoeden (in dollars en euro’s) bevroor en Moskou dwong alleen betalingen in roebels te accepteren, wat de Europese gasafnemers op hun beurt grotendeels weigerden. Maar waarom zouden de Russen hun aardgas aan de Europeanen verkopen als ze helemaal niet over de opbrengsten kunnen beschikken?

In elk geval is het interessant hoe de mainstream media propagandistisch blijven zoeken naar zondebokken (bv. klimaatverandering of Poetin deze winter) voor het “teveel” aan doden, in plaats van kritisch de realiteit aan te pakken en de werkelijke feiten te vermelden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Klimaat- en energiecommunisme: Frankrijk sluit warm water af voor 4,3 miljoen burgers

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
2 maanden geleden

De fanatieke gelovigen in de vreselijke opwarming vanwege het CO2-KLIMAATSPROOKJE verdienen niet beter dan dood te vriezen in de kou.

Wie niet horen wil moet voelen….

Ik vrees dat het daar naar toe gaat.

Een ieder die op het WEF kartel (VVD, D666, CDA, CU en alles wat deze onzin steunt) heeft gestemd verdient gewoon niet beter. Dit is waar ze om gevraagd hebben en dit is wat ze zullen krijgen.

De werkelijkheid is hard en bijt op een gegeven moment genadeloos terug als je hem blijft ontkennen. Dat moment is nu erg dichtbij.