Het “huwelijk” tussen de VS en de EU zal waarschijnlijk eindigen in een scheiding, na het overduidelijke “economische bedrog” door de Amerikaanse “alfamannetjes”, aldus de voormalige Russische president Dmitry Medvedev. De opmerkingen werden maandag gemaakt naar aanleiding van berichten in de media dat de EU-landen steeds bozer worden over wat zij zien als Amerikaans opportunisme tijdens de crisis in Oekraïne, meldt RT.

De VS “is niet van plan zijn inkomsten te delen. Integendeel, hij steelt het laatste spaargeld van zijn ouder wordende partner en steekt het geld zonder enige scrupules in eigen zak”, schreef Medvedev, plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad, op zijn Telegram-kanaal.

Washington maakt de zakelijke voorwaarden in eigen land steeds aantrekkelijker voor Europese bedrijven en moedigt andere landen aan om zijn producten te kopen, merkte hij op. Ondertussen krimpt de markt voor Europese goederen, deels vanwege het besluit om zich los te koppelen van Rusland, voegde hij eraan toe.

“Je kunt die rijke beschermheren niet echt vertrouwen”, zei hij. De EU zou kunnen “breken met haar bedriegende … partner en een nieuw leven van vrijheid beginnen”, maar waarschijnlijk hebben ze daar niet genoeg vastberadenheid en “testosteron” voor, voegde hij eraan toe. Met een knipoog naar de “politieke correctheid” zei Medvedev dat hij de geslachten van de personages in zijn metafoor niet wilde definiëren.

De EU is boos: de VS profiteren van de oorlog ten koste van de EU

De groeiende kloof tussen de EU-leiders en hun Amerikaanse tegenhangers komt tot uiting in publieke verklaringen binnen het blok en in westerse mediaverslagen.

Vorige week beschreef Politico een groeiende woede in de EU vanwege de perceptie dat Washington profiteert van de crisis onder de lidstaten. Sommige hoge ambtenaren van het blok zijn geïrriteerd over het feit dat Amerikaanse energieleveranciers vloeibaar aardgas verkopen aan EU-landen tegen een prijs die vier keer hoger ligt dan in eigen land, terwijl militaire aannemers profiteren door “meer wapens te verkopen” aan Oekraïne, aldus het artikel.

EU-functionarissen wijzen ook op de Amerikaanse Inflation Reduction Act en de gevolgen die de financiële prikkels voor milieuvriendelijke bedrijven die deze biedt, zullen hebben voor Europese bedrijven die proberen te concurreren en die het moeilijk vinden om de recordhoge energieprijzen in eigen land het hoofd te bieden, voegde Politico eraan toe.

Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het schokkende document: Hoe de VS de oorlog en de energiecrisis in Europa planden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marco
Marco
2 maanden geleden

Laat het maar op een scheiding aankomen, we hebben helemaal niks aan Amerika. Ik stel voor een huwelijk met Rusland.

Dee
Dee
2 maanden geleden
Antwoord aan  Marco

De VS leggen ons liever in de as dan dat zij dat laten gebeuren.

Eddy
Eddy
2 maanden geleden

Ik kan niet wachten op deze heuglijke dag. Amerika heeft nog nooit iets goeds voortgebracht. Met een “vriend” als Amerika heb je geen vijanden nodig.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Landen volledig platbombarderen, miljoenen mensen vermoorden, en dan een marionettenregime installeren dat met militaire repressie al bijna 80 jaar aan de macht wordt gehouden…

Mooi huwelijk is dat.

Dee
Dee
2 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Ach… Zo zitten zo veel huwelijken in elkaar.
Heb al zoveel huilende vrouwen op de bank gehad die niet van hun kerel weg wilden/konden ondanks dat hun kerel hun in elkaar sloeg. En ook mannen hoor! Vrouwen kunnen ook bitches zijn.