De ontvoering van de Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach, en de omverwerping van de regering waren gepland door een organisatie die werd ontmanteld dankzij de betrokkenheid van een agent van de geheime politie, meldt de Berliner Zeitung.

De vermeende terroristische groepering, die de ontvoering van minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) zou hebben gepland, had maandenlang een undercoverrechercheur in haar gelederen. De man werd tussen november 2021 en april 2022 “in de onmiddellijke omgeving van de verdachte” ingezet, aldus een maandag gepubliceerd arrest van het Bundesgerichtshof (BGH). De rechercheur van de Rijksrecherche Rijnland-Palts had bijeenkomsten van de groep bijgewoond en was betrokken bij chats via de messenger-dienst Telegram.

Van deze LKA-man en twee bekennende groepsleden in voorarrest weten de onderzoekers nu veel details over de ontvoeringsplannen, die een minstens twee weken durende stroomuitval zouden inhouden en zouden uitmonden in een staatsgreep. Zo was er een idee om de minister te laten ontvoeren door militanten uit een talkshow voor lopende camera’s, zo schrijven de BGH-rechters.

Groep in gevangenschap

De vier Duitsers die de kern van de groep zouden vormen, zitten al meer dan een half jaar in voorarrest. Zij waren op 13 april gearresteerd na een ontmoeting van een van de mannen met de undercoverrechercheur over een wapendeal op verschillende locaties in Duitsland. Verschillende vuurwapens en munitie, contant geld, goudstaven, zilveren munten en buitenlandse valuta werden in beslag genomen tijdens huiszoekingen in het hele land.

Korte tijd later nam het federale parket het onderzoek over. Destijds werd gezegd dat er ook een vijfde verdachte werd onderzocht, maar daar werden geen details over gegeven. Half oktober arresteerde het federale parket ook een gepensioneerde leraar in Saksen, die eveneens een hogere functie in de groep zou hebben gehad.

In juli meldde Der Spiegel dat een van de mannen had bekend. Hij had onder meer verklaard dat tijdens de staatsgreep een dubbelganger van de bondspresident of de kanselier zou verschijnen. In de tussentijd, begin oktober, heeft een tweede man “een vergaande bekentenis afgelegd”, zo staat in het BGH-besluit.

Vreemde details

De details die de onderzoekers op deze manier te weten kwamen, lijken deels bizar. Er zou bijvoorbeeld een soort stemming zijn geweest in gesloten chatgroepen over wie het ontvoeringsslachtoffer zou moeten zijn. De meerderheid koos toen Lauterbach als de “meest gehate” leider.

Maar eerst wilden ze zich verzekeren van de erkenning van de nieuwe regering in het buitenland. Volgens het onderzoek zou een groep van ongeveer vijf afgevaardigden over de Oostzee varen om door de marine bij de Russische exclave Kaliningrad te worden opgebracht. Op die manier had de groep gehoopt president Vladimir Poetin in het Kremlin te kunnen aanspreken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Lauterbach geeft toe: Gevaccineerde mensen waren allemaal proefkonijnen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin
Kevin
1 maand geleden

Ik geloof er geen zak van.

Vilseledd
Vilseledd
1 maand geleden
Antwoord aan  Kevin

Ze willen ons valse hoop geven.

Henk
Henk
1 maand geleden

Tuurlijk. En de Mocro Maffia willen prinses Amalia ontvoeren.

Eddy
Eddy
1 maand geleden

alles is tegenwoordig fake en of van slechte kwaliteit. Vroeger had je tenminste nog de Bader-Meinhoff groep en de RAF.

It's me
It's me
1 maand geleden
Antwoord aan  Eddy

Deze zijn er nog.

It's me
It's me
1 maand geleden

Leden van deze organisatie moeten deze undercover agent opsporen en zijn hele familie en collega s doden, en voortaan de kring beter klein houden en niemand de zelfde opdracht geven maar ieder ongeveer 5% van de opdracht.

Chris
Chris
1 maand geleden

Hoe gek het ook klinkt, maar als Boeddhist en pacifist ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn principes in dit geval niet werken…
Er moeten meer dergelijke initiatieven komen.
Ik zit in tweestrijd met mezelf!
Aan de ene kant liefde, begrip en tolerantie, aan de andere kant wil ik al die moordenaars en criminelen die onze cultuur kapot maken, het blanke ras willen uitroeien en een genocide willen aansteken gewoon zien verdwijnen…

Hagar
Hagar
1 maand geleden

Undercover agenten van de geheime dienst starten een rechts-radicale groep op, ze recruteren zoveel mogelijk mensen, stimuleren hen om één of andere onwettige daad te plannen, en… Bam! Iedereen wordt gearresteerd.

Typisch.