Er bestaat zoiets als vergelding. Dat staat rechtstreeks in het vers: “Mij komt de wraak toe; Ik zal vergelden, zegt de Heer” (Rom. 12: 19) en wat ten grondslag ligt aan het Nieuwe Testament: “Doe wat u gedaan wordt”. Andere culturen hebben echter andere woorden voor vergelding, ‘karma’ bijvoorbeeld in India. Dan is er het spreekwoord, vergelijkbaar in verschillende talen, dat in het Engels verschijnt als: ‘Sow the wind, reap the whirlwind’. (Zie Galaten 6:7). Dan is er nog een ander gezegde dat ook vrij universeel is. De Maltese vorm luidt: “Niet in de lucht spugen” – het is niet nodig de tweede helft te citeren – je kunt je voorstellen dat het spuug terugvalt op de spuwer, schrijft Batiushka.

In het Russisch hebben we hetzelfde spreekwoord, alleen heeft dat te maken met spugen in de put – omdat je misschien zelf het water moet drinken. Anderen citeren: ‘What goes around, comes around’. Australiërs en anderen hebben het over “het boemerangeffect” en Amerikanen hebben het over “blowback” en “payback”. Feit is dat er een universele spirituele wet is, de wet van oorzaak en gevolg, dat als je iets goeds doet, er altijd goede gevolgen zijn, en als je iets slechts doet, er altijd slechte gevolgen zijn. Vroeg of laat. Iedereen die een beetje geleefd heeft, kan dat uit ervaring bevestigen. In principe kom je er gewoon niet mee weg. En dit is wat er nu gebeurt met de westerse wereld. Het is terugbetaaltijd.

De perfecte storm

Ik noem de gevolgen omdat de geschiedenisboeken van de toekomst de vraag zullen stellen: “Waar kwam de perfecte storm in de westerse wereld in 2022 vandaan”? Eén ding is zeker, hij kwam niet uit de lucht vallen. Allerlei data zullen naar voren worden geschoven als oorsprong, zo ver terug als 1492 en nog verder terug, bijvoorbeeld de Eerste Kruistocht in 1096. Van recentere data zouden we kunnen voorstellen:

1917, toen de Amerikaanse elite na bijna drie jaar het eerste deel van de twintigste-eeuwse burgeroorlog van de Europeanen betrad, nadat ze Rusland er via gewelddadige regimewisselingen uit had gedwongen. Tot op de dag van vandaag rechtvaardigen deze volstrekt corrupte westerse propagandisten deze sluwe strategie door te verklaren dat de regering van de tsaar volstrekt corrupt (sic!) was en hoe dan ook zou instorten (sic!) en dat we er allemaal goed vanaf waren (sic!). Sommige mensen geloven die propaganda echt. Ze zouden het objectief moeten onderzoeken, in plaats van naïef de zelfrechtvaardiging van het Westen voor het scheppen van de voorwaarden voor zijn genocide te slikken.

1944, toen Amerikaanse troepen het Europese vasteland binnenvielen en bezetten, waardoor het het eerste door de VS bezette Euraziatische schiereiland werd, net zoals ze later deden met andere Euraziatische schiereilanden, (Zuid-)Korea en (Zuid-)Vietnam, waarbij ze in de laatste werden verslagen.

1991, toen de USSR instortte en (kortstondig) werd gekoloniseerd door de VS, en chaos en armoede achterliet met overal Chicago-achtige gangsters en miljoenen die stierven van wanhoop en zich dood dronken.

2014, toen de VS de Oekraïne overnam in een gewelddadige staatsgreep.

2021, toen de VS vernederd werd in Afghanistan.

2022, toen de VS duidelijk begon te verliezen van de Russische bevrijdingsoorlog van de Oekraïne, haar uitrusting en haar betrekkingen met West-Europa in puin.

Andere data en de details van het debat laten we over aan de toekomstige geschiedenisboeken. Maar het debat zal er zijn, u zult het zien. Maar afgezien van de details die we kunnen overlaten aan de geschillen van de academici, is de belangrijkste vraag die toekomstige generaties zich zullen stellen: “Hoe heeft de westerse wereld echter gedacht hiermee weg te kunnen komen? Waar kwam haar waanidee vandaan? Dat zijn de vragen die ik hieronder zal proberen te beantwoorden.

Het verliezen van de oorlog in Oekraïne

De VS hebben de oorlog in Oekraïne verloren op de dag dat hij begon. Rusland had zich er acht jaar lang op voorbereid. Sindsdien hebben de VS en hun vazallen de lijdensweg alleen maar verlengd door het Zelenski-regime te financieren, het van wapens te voorzien, zijn troepen te trainen en betaalde huurlingen te sturen. Pessimisten zien de lijdensweg nu jaren en jaren aanslepen, terwijl optimisten denken dat het veel korter zal duren, nog maar een paar maanden. Ik zou graag denken dat de optimisten gelijk hebben, maar ik ga eigenlijk mee met een pessimistischer ‘nog anderhalf jaar’. Ik hoop dat ik het mis heb. Elke dag is een dag te lang. Feit is dat de Amerikaanse elite veel moeite zal moeten doen om haar gezicht te redden. Ze haten verliezen, ook al hebben ze verloren in Vietnam, Irak, Afghanistan, Syrië enz.

Terugkomen op de confrontaties die ze begonnen en de chaos die ze veroorzaakten is niet iets wat ze graag doen. Maar wanneer de laatste Amerikaanse helikopters opstijgen van de daken van de Amerikaanse ambassades in Kiev en Lvov, zullen we zien. Afgelopen vrijdag zei een elektricien in de buurt van Kiev tegen mijn vrienden daar: “Deze oorlog is verschrikkelijk. En het wordt alleen maar erger. Er is maar één oplossing. We zetten alle politici van de Rada (Parlement) op een rij en schieten ze neer. Dan komt er onmiddellijk vrede’. Vanuit Kiev hoor ik dat steeds meer Oekraïners hetzelfde zeggen: er moet een volksopstand komen om dit alles te stoppen. Bereid je daar maar op voor en in het huidige tempo ook in de westerse landen.

De EU verliezen

Op langere termijn is er echter het veel ernstiger probleem voor de VS om Europa te verliezen. De nationale slogan van Oekraïne is sinds 2014: “Oekraïne is Europa”. Dit is natuurlijk onzin. Geografisch gezien is Oekraïne, net als het Rusland waar de meeste Russen wonen, natuurlijk Europa. Sterker nog, het meeste Europese grondgebied ligt binnen Rusland. Natuurlijk bedoelt het regime in Kiev dat Oekraïne bij West-Europa hoort, de EU, alleen zegt het dat niet. Dat komt omdat het er natuurlijk niet bij hoort, afgezien van de kleine regio Galicië die nu in het uiterste westen van de huidige grenzen van Oekraïne ligt, vroeger Polen, vroeger het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. In 2014 wees de EU de fantasie van Kiev feitelijk af door te vertellen dat het Oekraïense lidmaatschap van de EU over 25 jaar’ vanaf dat moment overwogen zou kunnen worden.

De onzin over ‘Oekraïne is Europa’ doet me denken aan een bezoek aan Moldavië vijf jaar geleden. Alle officiële gebouwen wapperden met de EU-vlag en dat in een land dat geen deel uitmaakt van de EU en dat ook nooit zal worden. Met andere woorden: “Oekraïne is Europa” is een politieke dagdroom, een fantasie. Vandaag, als gevolg van de onbekwaamheid van de VS en het Britse poedeltje dat enthousiast de Nordstream-pijpleiding opblaast, alsof dat een cadeautje voor Duitsland is, kunnen we zien dat Oekraïne weliswaar geen Europa is, maar dat Europa snel Oekraïne aan het worden is. Met andere woorden, Europa wordt gecorrumpeerd door Amerikaanse politieke intriges en wordt in hetzelfde zwarte gat gezogen als de Oekraïne, zonder financiën, verwarming, verlichting en riolering. In de woorden van die oude Oost-Europese grap: “Welke zijn de twee meest corrupte landen ter wereld? Litouwen is de eerste en Oekraïne de tweede. Maar alleen omdat Oekraïne Litouwen heeft omgekocht om de eerste plaats in te nemen, zodat het tweede kon worden”. Welnu, vandaag wordt heel Europa ge-Oekraïniseerd. Goed gedaan, VS/VK/EU-elite!

De wereld aan het verliezen

Naast West-Europa verliest de Amerikaanse elite ook de rest van de wereld. Ooit waren de VS nummer 1. Nu is dat China. Ooit was Europa het dichtstbevolkte gebied ter wereld. Tegenwoordig woont meer dan een derde van de wereldbevolking in China en India. Ooit werd de G7 gerespecteerd. Nu is het een getto, dat slechts een klein en steeds irrelevanter deel van de wereld vertegenwoordigt. Ooit vertegenwoordigde de G20 twintig landen die pro-westers of in ieder geval westers waren. Nu zeker niet meer. De G-20 wordt overgenomen door BRICS +.

Ooit was de dollar de reservevaluta van de wereld. Vandaag wordt de wereld gededollariseerd, omdat landen dollars en Amerikaanse schatkistcertificaten verkopen en in hun eigen valuta handelen. Immers, wie wil investeren in een gedeïndustrialiseerd land dat illegaal uw vermogen, inclusief goudreserves, kan confisqueren (= stelen), waarvan de munt niet door goud, maar alleen door drukpersen wordt ondersteund, en waarvan de staatsschuld 31 biljoen dollar bedraagt, die bijna geheel in de afgelopen veertig jaar is opgebouwd?

Conclusie

{…}

Het Westen heeft wind gezaaid en zal nu storm oogsten. Dachten jullie echt dat jullie ermee weg konden komen en dat de tijd om terug te betalen nooit zou komen?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De ondergang en val van het Westerse Rijk

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
1 maand geleden

Waarom moet het volk dat geen wind heeft gezaaid wel de storm oogsten?
Kun je net zogoed beweren dat we toch schuld habben aan het slavernijverleden.
politici naar buiten slepen en tegen de muur zetten is een goed idee.
Vooral die WEF gasten.

Eddy
Eddy
1 maand geleden
Antwoord aan  John

helemaal mee eens. ik heb er zin in om ze te horen gillen van de pijn. Het zal als muziek in mij oren klinken. Geen vergeving en nooit vergeten wat dat tuig ons aandoet.

It's me
It's me
1 maand geleden
Antwoord aan  John

Inderdaad tegen de muur en dan in meerdere talen zeggen VUUR

Excelsis Deus
Excelsis Deus
1 maand geleden

Ik laat graag de wraak aan de Heere over. Immers, het onrecht, de puinhoop, de hoogmoed is tegen Hem en Zijn schepping gericht.

Ik kan niet beoordelen wie, wat, waar, wanneer en vooral waarom. Ik heb mijn perceptie en u heeft de uwe.

Maar de Schepper van dit alles, weet ook alles, ziet ook alles. En dus zal het rechtvaardig zijn als Hij het oordeel zal vellen. En dat zal niet mis zijn. Ik kan daar niet eens een beeld bij vormen. Maar ik ben blij dat ik geen tegenstrever ben van God.

Marko
Marko
1 maand geleden

Frankrijk bereidt zich in ieder geval voor. De gendarmerie heeft onlangs 90 gepantserde voertuigen type “CENTAURE” besteld. Deze zijn voorzien van waterkanon en al dan niet granaatwerpers en mitrailleurs, om toekomstige vreedzame betogingen (wreedzaam) te begeleiden.

Hagar
Hagar
1 maand geleden

Wij zeggen: boontje komt om zijn loontje.

Volg de duivelaanbidders, en je eindigt in de hel.

WappieSnappie
WappieSnappie
1 maand geleden

Hij die de wet van de kogel hanteerd ,zal door de kogel worden berecht.
Dat de eu compleet disfunctioneel is en zichzelf te pletter rijdt op een dictatuur muur
Kun je simpel oplossen door het gezonde verstand te gebruiken.
Met de juiste mensen aan het roer kan de eu een sterk continent zijn
In verdediging ,economie, cultuur ,luxe ,rijkdom. En vrijheid
Maarja de huidige downies aan de top schoppen ons in het slop
Pure corruptie leidt tot onvoorstelbaar wanbeleid, deze wanprestaties
Worden beloond door uitbuiting en smeriger deals.
Wie slecht doet goed ontmoet en wie goed doet slecht ontmoet
Dat moet anders om, begrepen !