Tijdens het lopende openbare onderzoek naar het besluit van de Canadese regering om de Emergencies Act te gebruiken om de rekeningen van demonstranten voor burgerlijke vrijheden op een zwarte lijst te zetten en te bevriezen, werd onthuld dat topambtenaren van de regering Biden, waaronder de Amerikaanse president Biden zelf, ambtenaren van de Canadese regering hebben gevraagd een einde te maken aan de protesten van het Freedom Convoy, meldt Reclaim the Net.

Volgens POLITICO belde Brian Deese (Blackrock), de directeur van de National Economic Council van het Witte Huis, op 10 februari met de Canadese vice-premier en minister van Financiën Chrystia Freeland (WEF). Na het gesprek schreef Freeland een e-mail aan haar personeel met de woorden: “Ze zijn zeer, zeer, zeer bezorgd”.

“Als dit niet in de komende 12 uur wordt opgelost, gaan al hun autofabrieken in het noordoosten dicht.”

In haar getuigenis tijdens het openbaar onderzoek, zei Freeland dat ze bang was dat Canada “in het proces was van het doen van langdurige en mogelijk onherstelbare schade aan onze handelsrelatie met de Verenigde Staten” en zich zorgen maakte over politici in DC “die graag elk excuus om meer protectionistische maatregelen op te leggen aan ons.”

WEF communist Justin Trudeau slaat op de vlucht voor 70.000 truckers

Pete Buttigieg, de minister van Transport, belde op 10 februari met de Canadese minister van Transport Omar Alghabra. Buttigieg vroeg Alghabra naar het “plan van de Canadese regering om de protesten op te lossen”. Alghabra vertelde de onderzoekscommissie dat de interactie “ongebruikelijk” was.

Op 11 februari spraken president Joe Biden en de Canadese premier Justin Trudeau over de telefoon. De Canadese leider verzekerde Biden dat er een plan was om de protesten te beëindigen.

Slechts drie dagen na het gesprek tussen de twee leiders werd de noodwet ingeroepen. De grensblokkades tussen Detroit en Windsor en in Manitoba werden echter opgeheven voordat de noodwet werd ingeroepen, en de wet werd gebruikt ondanks het feit dat er al een overeenkomst was om de protesten in der minne te beëindigen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Justin Trudeau sluisde miljoenen dollars Canadees belastinggeld naar het Wereld Economisch Forum van Klaus Schwab

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
It's me
It's me
1 maand geleden

Ik heb maar 1 wens, somebody kill Biden Trudeau Mark and as many possible from many governments, just one wish.

Swa
Swa
1 maand geleden
Antwoord aan  It's me

And dan wat?