Het lijkt al een tijdje duidelijk dat het huidige fiatgeldsysteem in het beste geval instabiel is. In het slechtste geval is het een Ponzi schema waarvan de tijd is verstreken. Als dat het geval is, vermoed ik dat de centrale bankiers en de 0,1% dit weten en bereid zijn het nieuwe systeem in te voeren, voordat het oude in elkaar stort – zelfs als ze het onderweg plunderen met de belangrijkste vermogensoverdracht in de menselijke geschiedenis, schrijft Josh Stylman.

Voor iedereen die deze trends volgt, lijkt het duidelijk dat CBDC (Central Bank Digital Currency) dat nieuwe systeem zal zijn.

Alles wijst erop dat de komst van CBDC aanstaande is. Gisteren kondigden verschillende wereldbanken een samenwerking aan met de NY Federal Reserve om digitale dollars te testen. Gezien de alomtegenwoordigheid van creditcards/debetkaarten, betaalapps en andere online betaalsystemen zat digitaal geld er al enige tijd aan te komen. Het risico is niet het elektronische gedeelte, dat is onvermijdelijk, maar het feit dat een centrale bank toezicht zal houden op de digitale munt.

Vanuit mijn oogpunt is het onmogelijk om het risico van CBDC te overschatten. Of het nu een utopische visie is gebaseerd op goede bedoelingen of een sinister complot om onze soevereiniteit te verpletteren, het resultaat kan hetzelfde zijn: controle. Een Centrale Bank Digitale Munt heeft alle nadelen van fiat geld, plus de toegevoegde lagen van toezicht en programmeerbaarheid onder toezicht van de staat.

Veel mensen van Team Reality hebben zich de afgelopen jaren waarschijnlijk als dissidenten gevoeld, gewoon omdat ze iets anders dan de kuddementaliteit in twijfel trokken. Vragen stellen of het verhaal tegenspreken over onderwerpen als de waarschijnlijke oorsprong van het covid virus, het nut van PCR, het risico voor het grootste deel van de bevolking, de voordelen van vroegtijdige behandeling, de voordelen van natuurlijke immuniteit, de veiligheid en doeltreffendheid van vaccins, de voor- en nadelen van maskers/lockdowns en het nut van vax-paspoorten creëerde een omgeving waarin mensen werden gestigmatiseerd, vervreemd of ronduit gecensureerd. Stel je een monetair systeem voor met functies ingebouwd om ons leven sociaal vorm te geven. Bijvoorbeeld:

 • Gezondheid: “Je hebt je booster niet meegenomen… sorry, je mag niet in openbare ruimtes komen.”
 • Energie: “Je hebt deze maand je energietoewijzing gebruikt… sorry, je elektrische auto start niet.”
 • Voedsel: “Je hebt te veel vlees gegeten deze week… sorry, je geld is alleen goed voor planten (of insecten).”
 • Spaargeld: “Als je je rantsoen niet snel opneemt… sorry, je geld vervalt aan het eind van de maand.”
 • Vrijheid van meningsuiting: “Je hebt info gedeeld waar we het niet mee eens zijn… sorry, ons algoritme beboet je.” (PayPal is hier al mee begonnen)

Als CBDC uiteindelijk het nieuwe monetaire systeem wordt, zullen de kernfuncties ervan het zo maken dat wereldregeringen niet langer zoiets als een wereldwijde gezondheidscrisis nodig hebben om geld te drukken of de samenleving te sluiten. Regels code kunnen ons gedrag vormen en ervoor zorgen dat we gedwongen worden thuis te blijven. Het hele platform zal ontworpen zijn om arbeid te verdrijven die niet langer nodig wordt geacht. Hoewel ik aanvankelijk dacht dat de farmacologische interventies door de staat een geïsoleerde, acute bedreiging vormden in dit tijdperk, is het duidelijk geworden dat ze slechts één tentakel waren in een veel groter beest. Welke krachten de wereld deze richting ook uitsturen (ik kijk jouw kant op, Davos), ze zijn onverbiddelijk in hun streven naar het bestendigen van angst en macht.

Melissa Ciummei: Pandemie zal eindigen wanneer hun digitale monetaire systeem ingevoerd is

Ik weet heel goed dat dit krankzinnig moet klinken, vooral voor iedereen die deze trend al een tijdje niet meer volgt. Een paar jaar geleden zou ik het belachelijk hebben gevonden, maar na het zien van de leugens, het bedrog en de greep naar de controle van de overheid, ben ik bang dat we deze kant opgaan.

Als je bedenkt dat de vaccinatieplicht geen medisch gerechtvaardigd doel had, is het heel aannemelijk dat het gewoon een opstapje was om een “papieren alstublieft” maatschappij te normaliseren. In NYC, waar ik tot voor kort woonde, accepteerden de meeste mensen vaccinatiepaspoorten en hielden ze van de Excelsior Pass mobiele app omdat het handig was. Hoeveel mensen zullen hetzelfde denken over digitaal geld, dat ongetwijfeld zijn voordelen zal hebben?

Digitale munt van de centrale bank zal regeringen in staat stellen om controle van bovenaf op te leggen, a la de Chinese Social Credit Score. Sommige centrale bankiers zeggen dat zelfs hardop. Of dit nu het doel van het programma is of niet, is er ooit een moment in de geschiedenis geweest dat regeringen de macht die ze krijgen afwezen? In dit stadium, is dit ook niet één of andere ‘tinfoil hat’ theorie. Er zijn veel voorbeelden van hoe dit soort financiële dwang al aan de gang is.

Bank voor Internationale Betalingen (BIS) chef spreekt over absolute controle van geld
 • “Nu vraagt de regering de mensen om plastic Mijn Nummer-kaarten aan te vragen die zijn uitgerust met microchips en foto’s, die moeten worden gekoppeld aan rijbewijzen en de openbare ziekteverzekeringen. De huidige ziekteverzekeringskaarten, die geen foto’s bevatten, zullen eind 2024 worden afgeschaft. Mensen zullen in plaats daarvan My Number-kaarten moeten gebruiken.”
  bron
 • “De nieuwe pas garandeert de toewijzing van brandstofquota op wekelijkse basis. Voor elk nummer van de nationale identiteitskaart (NIC) zal een QR-code worden gegeven zodra het identificatienummer van het voertuig en andere gegevens zijn gecontroleerd.”
  bron
 • “Volgens een bericht van 9News Queensland heeft het departement bepaald dat niet-gevaccineerde leerkrachten die dit semester weer aan het werk mochten nadat ze zonder loon met verlof waren gestuurd, opnieuw een financiële klap te verwerken krijgen, met een “verlaging van de bezoldiging” voor een periode van 18 weken.”
  bron
 • “De proef, die vrijwillig is, maakt gebruik van gezichtsherkenning om mensen te identificeren en het aantal tickets dat ze hebben. De technologie zou kunnen worden uitgebreid tot geautomatiseerde aankopen bij concessiestands, restaurants en bars.”
  bron
 • “Als onderdeel van plannen die onlangs door de regering zijn aangekondigd, zal Oeganda beginnen met het verzamelen van DNA en biometrische gegevens van zijn burgers wanneer hun kaarten in 2024 verlopen om te worden gebruikt in zijn herontworpen digitale identiteitsprogramma.”
  bron

Dit is slechts het topje van de ijsberg, en het is wereldwijd. Zoals we zagen bij de lockdowns, is China het model dat in het Westen wordt nagevolgd. Net als de sluipende autoritaire gezondheidsmaatregelen, loeren ongekozen globalisten met financiële belangen op de achtergrond.

Ik zou er graag naast zitten. Maar totdat er bewijs is, moeten we achterdochtig zijn tegenover iedereen die dit gevaarlijke pad bestendigt, ongeacht hun beweegredenen.

Voor een diepere duik in dit onderwerp kan ik dit essay van Fabio Vighi over Long Covid Monetary Policy ten zeerste aanbevelen. Edward Dowd heeft ook uitgebreid gesproken over de relatie tussen het monetaire systeem en covid, onder meer in deze eye-opening presentatie. Vervolgens heeft de uitstekende Maajid Nawaz de drijvende krachten achter CBDC behandeld. Anderen, zoals Marty Bent, Saifedean Ammous, en Allen Farrington, hebben deze risico’s al eerder onderkend. Ik ben het met hen eens dat Bitcoin dit waarschijnlijk oplost.

Als het u nog niet is opgevallen, een hoofdthema van de afgelopen drie jaar (in ieder geval) is “vrijheid versus controle”, dus het is niet overdreven te stellen dat de toekomst gedecentraliseerd moet zijn als we ervoor willen zorgen dat onze kinderen opgroeien in een vrije wereld.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Verplichte vaccinatie om het financiële systeem te redden?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
2 maanden geleden

Ik word er niet meer boos over. Het klootjesvolk wilde nooit luisteren en ook wij gaan met hen ten onder. MAAR. Waar ik voor gewerkt en gespaard heb laat ik mij niet afnemen. Wordt mijn geld digitaal geblokkeerd(gestolen dus) dan gaan we gewoon halen en niet betalen.

John
John
2 maanden geleden

Gelijk met het begin van de euro wist de ‘elite’ dat dit moment zou komen.
Daarom zijn ze er al decennia mee bezig. Maar of het lukt?
De CBDC is geen geld.
Het zijn tegoedbonnen.
Ik vraag me af hoe een economie moet draaien op bonnen die verlopen, en waardoor vrijheid verleden tijd is.