De Anglo’s blijven vastberaden om Europa van elke vorm van energie af te snijden. Nadat een Neo-con denktank vorige maand Biden op had geroepen om de Turkstream pijpleiding ook op te blazen om de “trans-Atlantische energiezekerheid” te vergroten, hebben de Russen gisteren een sabotagedaad verhinderd.

Volgens de Russische veiligheidsdienst FSB verhinderde het een sabotagedaad die naar verluidt door Oekraïne was voorbereid op een deel van de South Stream-gaspijpleiding in de regio Volgograd, meldt RT.de.

Het persbureau RIA Novosti  meldde donderdag, daarbij verwijzend naar het regionale FSB-perscentrum in Volgograd, dat de Russische veiligheidsdienst FSB zei dat het een sabotagedaad had voorkomen die naar verluidt door Oekraïne was voorbereid op een deel van de South Stream-gaspijpleiding in de regio Volgograd. .

Het getroffen deel van de South Stream-gaspijpleiding levert gas aan de Turkish Stream-pijpleiding en is daarmee een van de laatst overgebleven opties om Europa van Russisch aardgas te voorzien.

Vier vermeende daders, allemaal Russische staatsburgers, zouden zijn gearresteerd. Bij de huiszoekingen werden vier magnetische mijnen, vier kilo plastic explosieven, vertragingsontstekers, 593.000 roebel in contanten en “communicatieapparatuur, correspondentie en onderhandelingen met een hoge officier van de Oekraïense inlichtingendiensten” in beslag genomen, met instructies voor het samenstellen van explosieven en coördinaten van de locatie van de aanslag. de aanval.

Er is strafrechtelijk vervolgd voor het voorbereiden van een terroristische aanslag, het vormen van een terroristische organisatie en het illegaal opslaan van explosieven.

Het South Stream-project voorzag in de aanleg van een pijpleiding over de Zwarte Zee van het nabijgelegen Anapa naar de Bulgaarse haven van Varna. Het zou in 2015 klaar moeten zijn, maar het is er nooit van gekomen. In plaats van South Stream werd de route naar Turkije, Turkish Stream genaamd, vanuit de Anapa-regio op de zeebodem aangelegd. Het door de geplande aanval getroffen gedeelte levert het aardgas aan de Turkish Stream-pijpleiding.

Neo-con denktank roept Biden op Turkstream pijpleiding ook op te blazen om trans-Atlantische energiezekerheid te vergroten

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties