In de onmiddellijke nasleep van de (Eerste) Koude Oorlog onderging het Duitse leger (Bundeswehr) een massale herstructurering en inkrimping, waardoor het aantal gevechtsklare troepen drastisch verminderde. Na de ontmanteling van de Sovjet-Unie in het begin van de jaren negentig bleef de Bundeswehr achter zonder zijn voornaamste tegenstander, waardoor het niet langer nodig was honderdduizenden gevechtsklare soldaten aan te houden. Sindsdien, als gevolg van de verandering van doctrine van de NAVO, richtte het Duitse leger zich weer op een interventionistische oorlogsstijl, waarbij het talrijke invasies van het politieke Westen ondersteunde, schrijft Drago Bosnic.

De conventionele strijdkrachten van het land krompen aanzienlijk, met als hoogtepunt de crisis tijdens de ambtstermijn van Ursula von der Leyen als minister van Defensie, toen de Bundeswehr in feite het nationale lachertje werd, met berichten dat sommige soldaten bezemstelen gebruikten in plaats van geweren, terwijl alle zes onderzeeërs buiten dienst waren. Tot overmaat van ramp zeiden Duitse militaire controleurs dat het werkelijke beeld nog slechter was. De slagvaardigheid van het leger was lachwekkend, vooral in vergelijking met het tijdperk van de (Eerste) Koude Oorlog, terwijl de belangstelling van Duitse burgers om in de Bundeswehr te dienen een historisch dieptepunt bereikte.

Het lijkt er echter op dat de Bundeswehr nu van plan is weer een van de meest prominente strijdkrachten in de NAVO te worden. Na jaren van druk, vooral van de Verenigde Staten, is Duitsland in feite opnieuw aan het militariseren. Volgens een rapport van Der Spiegel moet het “zijn paraatheid voor een oorlog met Rusland vergroten.” Dit staat in een vertrouwelijk document van de Duitse chef Defensiestaf, generaal Eberhard Zorn. Het geheime document, getiteld “Operationele richtlijnen voor de strijdkrachten” werd eind september geschreven. Volgens generaal Zorn “kan een aanval op Duitsland plaatsvinden zonder waarschuwing en ernstige schade veroorzaken, zelfs existentiële schade. Daarom zijn de verdedigingscapaciteiten van de Bundeswehr essentieel voor het overleven van het land.”

De Duitse chef van de defensiestaf benadrukte de noodzaak van een “mega-hervorming” van de Bundeswehr, en voegde eraan toe dat gedurende ongeveer 30 jaar “de focus op missies in het buitenland niet langer recht doet aan de huidige situatie, met mogelijke gevolgen die het systeem in gevaar brengen.” In plaats daarvan meent generaal Zorn dat “de Atlantische verdediging van het Bondgenootschap“, met de “capaciteit om zichtbare en geloofwaardige afschrikking te bieden, het militaire actieplan van Duitsland moet domineren.” In dit verband moet “de Bundeswehr zich wapenen voor een gedwongen oorlog, aangezien een potentiële confrontatie aan de oostflank van de NAVO opnieuw waarschijnlijker is geworden.

Zorn stelt verder dat “Duitsland een voortrekkersrol moet spelen in Europa en de Bundeswehr moet versterken.” De generaal vindt dat “hoogopgeleide strijdkrachten die klaar zijn voor operaties en gewend zijn aan oorlogsscenario’s met hoge intensiteit, de ruggengraat moeten vormen van deze afschrikking.” Daarom “moet de Bundeswehr in staat zijn grote operationele en gevechtsklare eenheden te allen tijde beschikbaar te houden voor de NAVO“, benadrukt de Duitse chef van de defensiestaf.

In zijn slotopmerkingen stelt generaal Zorn dat “een oorlog in Europa weer realiteit is” en dat “Duitsland daarop voorbereid moet zijn“. “De Bundeswehr zal reactieve en strijdvaardige troepen moeten inzetten en kan wellicht niet wachten op de steun van het Amerikaanse leger“, verklaarde hij. Bovendien denkt Zorn dat “noch de EU noch de NAVO het zich kunnen veroorloven een reactie op een aanval op de oostflank te plannen en te initiëren nadat deze al heeft plaatsgevonden.” Er worden al bepaalde acties ondernomen om de situatie te veranderen. De Bundeswehr bereidt volgens Duitse bronnen de vorming van een divisie tegen 2024 voor. In een interview met Der Spiegel verklaarde een generaal van de Bundeswehr die liever anoniem wilde blijven, dat “als Duitsland zijn strijdkrachten versterkt, geen enkel leger Europa zou binnenvallen.”

Hoewel het vrij duidelijk is dat het onderhouden en moderniseren van zijn strijdkrachten een basisbehoefte is voor elk land, in de eerste plaats voor zijn eigen veiligheid, kunnen de verklaarde doelen van het nieuwe plan van het Duitse leger nauwelijks worden omschreven als zelfverdediging. Terwijl de Sovjet-Unie tijdens de (Eerste) Koude Oorlog een massaal militair contingent in Oost-Duitsland onderhield, inclusief (thermo)kernwapens, heeft de hedendaagse Russische Federatie vrijwel geen conventionele eenheden die ook maar iets in Duitsland in gevaar zouden kunnen brengen, noch is zij van plan zoiets te doen. De enige uitzondering hierop zouden de “Iskander” hypersonische raketten kunnen zijn die in Ruslands meest westelijke oblast (regio) Kaliningrad zijn gestationeerd, maar deze wapens dienen vooral als asymmetrische afschrikking tegen een eventuele NAVO-aanval.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De Duitsers hebben nog steeds niet begrepen dat de echte vijand in Washington zetelt –

De Verenigde Staten verklaren Rusland, Duitsland, Nederland en Frankrijk de oorlog

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
3 maanden geleden

Hahaha, wat een idioten daar in Duitsland. Het lukte ze in de jaren 40 niet terwijl ze toen het beste leger hadden met elite-troepen als de SS en een volk dat achter hen stond. Nu is Duitsland en ziek zwak vogeltje en ook de andere landen van Europa hebben hebben regeringen die schijtwaardeloos zijn. Afscheid nemen van die gekke Amerikanen die ons al jaren terroriseren en vriendschap sluiten met Rusland. Geen oorlog en ook nog eens goed voor de portemonaie. Maar ja dan moeten we eerst dat dom schorem uit onze regeringen elimineren en wijze mensen op posten zetten die het belang van de mensen voorop stellen.

Petra
3 maanden geleden

En wie gaat dat betalen?

Zijn ze in Duitsland even vergeten dat ze vrijwel bankroet zijn?

It's me
It's me
3 maanden geleden

😂😂😂😂😂😂 Duitsland, de bevolking is al zo erg in opstand en dan wordt 100% oorlog maar in eigen land en dan worden gasten van de regering afgeslacht en terecht ook.

Johan P
Johan P
3 maanden geleden

LOL. Waarmee dan wel? Een paar handjes vol werkende tanks en pantservoertuigen? De rest wordt net als in NL gekannibaliseerd voor onderdelen en dat iis in vredestijd, zonder slijtage en verlies in oorlogssituatie.
Met wat vliegtuigen die geen schijn van kans hebben tegen het Russische luchtverdedigingssysteem?
Of net zoals Ukraine met alleen infanterie, wat daar zo goed werkt dat de eigen verliezen krankzinnig hoog zijn?
En hoe gaan ze aan wapens komen? De eigen industrie ligt op apegapen omdat ze geen energie hebben en het land zit, net als de hele westerse wereld, tot over de oren in de schulden.
En dan bemand met woke-ideeen volk?
Een dergelijke suggestie hoort thuis in de categorie van 1 April.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Het Bolsjewistische slaafje van de Internationale Samenzweerders, Annalena Bierbuik, zou niets liever willen dan Duitsland vooruit te sturen in een wederzijds allesvernietigende oorlog tegen Rusland, ongeacht of de Duitsers dit nu willen of niet.

John
John
3 maanden geleden

“Zorn” betekent “Woede” in het Duits.
Wel een toepasselijke naam, al stel ik me die meer in een James Bond film voor.
Ik stel me hun leger al voor.
Helemaal “inclusive” en met regenbooguniformpjes en zo. 😂

John
John
3 maanden geleden

De EU landen hebben grotere problemen dan Rusland.
De vijand woont niet in het oosten, maar onze eigen “lijders”, daar moeten we naar kijken.