Voorlopige kaart van aanvallen en hun gevolgen.

Rusland heeft woensdag blijkbaar de energie-infrastructuur van Oekraïne aangevallen met een grootschalige raketaanval, waarbij meerdere doelen in de hoofdstad Kiev en elders in het land werden getroffen, meldt RT.

Als gevolg van de aanval zijn in alle regio’s noodstroomvoorzieningen uitgevallen, meldde Ukrenergo, de beheerder van het Oekraïense elektriciteitsnet.

De burgemeester van Kiev, Vitaly Klitschko, zei dat er explosies waren in verschillende delen van de stad en dat er stroomtekorten waren en dat de watervoorziening in de hoofdstad was afgesneden.

Volgens het militaire bestuur van Kiev heeft een projectiel een woongebouw geraakt, waarbij ten minste drie doden en zes gewonden zijn gevallen. Het is echter nog niet duidelijk of het een Russische raket was of een die door de Oekraïense luchtverdediging werd afgevuurd.

Volgens deze twitteraar heeft de Oekraïense/Amerikaanse luchtmacht heeft een civiele installatie in Kiev geraakt. Er zijn slachtoffers…

Ondertussen bleef de hele regio Kiev zonder elektriciteit zitten.

Door de aanval zit de hele regio Odessa zonder elektriciteit, aldus de plaatselijke autoriteiten. In de op een na grootste stad van Oekraïne, Charkov, is het metrosysteem lamgelegd als gevolg van een stroomstoring en worden mensen naar boven geëvacueerd, aldus de burgemeester.

De Zuid-Oekraïense kerncentrale in de zuidelijke stad Nikolaev is volgens de media gedwongen al haar reactoren stil te leggen. De centrale werd de grootste in Oekraïne nadat de regio Zaporozhye, waar de kerncentrale van Zaporozhye staat, zich vorige maand als gevolg van een referendum bij de Russische staat aansloot.

De lokale autoriteiten hebben ook bevestigd dat de reactoren van de kerncentrale van Khmelnytskyi in het westen van Oekraïne worden stilgelegd.

Ook in Lviv, Nikolajev, Khmelnytsky, Sumy en andere plaatsen hebben ambtenaren stakingen en stroomonderbrekingen gemeld.

De naburige voormalige Sovjetrepubliek Moldavië heeft ook te kampen met stroomtekorten als gevolg van de Russische aanvallen op Oekraïne. Het energiesysteem van het land is verbonden met dat van Oekraïne. In de hoofdstad Chisinau en andere delen van het land waren er stroomonderbrekingen en ook de afgescheiden regio Transnistrië werd getroffen.

Rusland heeft de druk op Oekraïne opgevoerd sinds 10 oktober, toen het Kiev beschuldigde van het gebruik van “terroristische tactieken” en van het aanvallen van Russische infrastructuur, waaronder de strategische Krimbrug. Sindsdien hebben raketaanvallen op Oekraïense energiefaciliteiten, waaronder elektriciteitscentrales, geleid tot stroomuitval in het hele land. Volgens de autoriteiten in Kiev is tot nu toe minstens 40% van de Oekraïense energie-infrastructuur uitgeschakeld door de Russische aanvallen.

Tijdens zijn interview met de BBC in het weekend zei Maksim Timchenko, het hoofd van het grootste particuliere elektriciteitsbedrijf DTEK Holding, dat Oekraïners moeten overwegen om tijdens de winter naar het buitenland te gaan. “Als ze een alternatieve plek kunnen vinden om nog drie of vier maanden te verblijven, zal dat het systeem zeer ten goede komen”, aldus Timchenko.

Eerder deze week zei perschef Dmitri Peskov van het Kremlin dat Rusland met zijn militaire operatie niet streeft naar een regimewisseling in Kiev. Hij herhaalde dat Moskou vredesonderhandelingen met Oekraïne niet uitsluit en zei dat zijn doelen in het land “op verschillende manieren en in verschillende vormen” kunnen worden bereikt. En ze zullen uiteindelijk worden bereikt, verzekerde Peskov de verslaggevers.

Medvedev besprak het verhogen van de levering van hoge-precisiewapens aan de strijdkrachten, waarbij hij een video plaatste en schreef:

“De vijand blijft zorgvuldig onze lanceringen en voorraden tellen. Ze hopen tevergeefs onze mogelijkheden uit te putten. Het vervolg volgt. Er is genoeg voor iedereen!”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Poetins moker

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
4 maanden geleden

Jammer dat die Klitsko nog leeft terwijl er onschuldigen sterven.

Lepoudre
Lepoudre
4 maanden geleden

Nu wordt het pas echt gevaarlijk voor ons. Vandaag hebben de Woelewappers in Brussel Rusland officieel als een terroristische natie uitgeroepen. De voorlaatste stap om u en mij als crimineel te bestempelen wegens ons getik op deze site. Wie komt mij bezoeken in de gevangenis?

Hagar
Hagar
4 maanden geleden
Antwoord aan  Lepoudre

Diegenen die zelf alle moeite van de wereld doen om van het Oekie probleem een zeer langdurige en bloedige oorlog te maken gaan dan nog eens hun slachtoffer als “terrorist” bestempelen.

En Boris Johnson heeft zelf onlangs toegegeven dat hij grotendeels persoonlijk verantwoordelijk is voor het langdurige conflict dat het nu geworden is:

https://www.hln.be/buitenland/boris-johnson-onthult-duitsland-hoopte-op-snelle-nederlaag-voor-oekraine~ab9d1cf2/

Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Hagar
Hagar
Hagar
4 maanden geleden

Naar aanleiding van deze berichten toonde Greta Thunberg zich zeer tevreden:

“De vernieling van deze energie-infrastructuur betekent een grote stap voorwaarts in onze strijd tegen het klimaat!!”

Dee
Dee
4 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Een overwintering in Ukraine zal haar goed doen.
Verbeter de wereld, maar begin bij jezelf.