En opnieuw bewijst een vermeende samenzweringstheorie zichzelf stap voor stap. Burgers die zich zorgen maken over vrijheid en grondrechten waarschuwen al jaren tegen de grootschalige invoering van zogenaamde slimme meters, d.w.z. intelligente elektriciteitsmeters die door energieleveranciers (en ook op verzoek van overheden) op afstand kunnen worden uitgelezen en gecontroleerd. In Oostenrijk bijvoorbeeld zijn deze al verplicht geïnstalleerd in huishoudens. Hoe fataal deze ontwikkelingen kunnen zijn blijkt nu in Frankrijk, meldt Unser Mittel Europa.

Geen warm water tussen de middag

Daar kondigden de regering en president Emmanuel Macron in oktober aan radicale energiebesparende maatregelen te willen invoeren. Minder licht, minder warm water en minder verwarming, volgens de catalogus van maatregelen waarmee het land zijn energieverbruik in twee jaar tijd met tien procent wil verminderen. De reden is waarschijnlijk de tientallen ontmantelde kerncentrales, maar ook de EU-sancties tegen Rusland, die Frankrijk momenteel in een energiecrisis storten, zodat niet meer aan de vraag kan worden voldaan op piekmomenten in de elektriciteitsvoorziening.

Een maatregel die al wordt toegepast is de uitschakeling op afstand van warmwaterketels door energie-exploitant Enedis. 4,3 miljoen huishoudens worden getroffen door deze inbreuk op de privacy en het persoonlijke energiegedrag. Dit maakt het onmogelijk om tussen 12:00 en 14:00 uur warm water in huis te produceren. Nieuw water wordt pas de volgende nacht verwarmd, wanneer het elektriciteitsverbruik laag is. De maatregel loopt tot half april.

Het begint: Duitse woningbouwcoöperatie sluit warm water en verwarming af om energie te besparen

Weerbericht over energieverbruik

Regering, media en energiebedrijven spreken al van een “volledig succes van de maatregel”. De inbreuk op de grondrechten is echter niet alles. Zoals de FPÖ-politicus Christian Hafenecker meldt, zal het elektriciteitsverbruik in Frankrijk voortaan worden gecontroleerd met een eigen “weerbericht” – in het hele land. Verschillende grote media, met name radio en televisie, hebben zich ertoe verbonden een “energiebericht” aan hun weerprogramma’s te koppelen, zodat de mensen weten wanneer het elektriciteitsnet onder bijzondere druk staat en zij de wasmachine of de oven beter niet kunnen aanzetten.

Dit soort energiecommunisme zal waarschijnlijk binnenkort een precedent scheppen. In Duitsland en Oostenrijk bijvoorbeeld is de maximale verwarmingstemperatuur in openbare gebouwen al 19 graden. In Zwitserland willen ze energiezondaars straffen en opsluiten in zogenaamde “energie-noodgevallen”.

Groene politiek: Eerste Duitse gemeenten rantsoeneren drinkwater

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


CEO Nestle: Mensen hebben geen recht op water, moet worden geprivatiseerd en gecontroleerd

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ohje
Ohje
4 maanden geleden

😷

Balou
Balou
4 maanden geleden

Hoogste tijd om de criminele verantwoordelijken (VS, VK, NATO, EU, WEF WHO enz…) aan te pakken en weg te jagen van onze aardbol, eender hoe!

John
John
4 maanden geleden

Je kunt een slimme meter ‘administratief uit’ laten zetten.
Op het display staat dan ‘AU’.
Het is dan een gewone meter waarvan je de stand zelf door moet geven.

It's me
It's me
4 maanden geleden
Antwoord aan  John

En nog kunnen ze deze op afstand blokkeren.

It's me
It's me
4 maanden geleden

Met een beetje handigheid ga je zo om de meters heen, maar pas voor controle, alles eerst controleren hoe je het gaat doen en heel belangrijk vertel het NIEMAND.