Koerdische terroristen met hun thuisbasis in Irak proberen al weken een gewapende opstand te ontketenen in Iran in opdracht van hun Amerikaanse meesters. In de Westerse pers wordt het valselijk een hoofddoekjesopstand genoemd.

In Turkije hebben Koerdische terroristen van de PKK, die samen met hun Amerikaanse meesters een derde van het Syrische grondgebied bezet houden, vorige week een ernstige aanslag in Istanboel gepleegd. Een manier van de Amerikanen om duidelijk te maken dat Turkije niet al te vriendelijk moet worden met Rusland.

Neo-con denktank roept Biden op Turkstream pijpleiding ook op te blazen om trans-Atlantische energiezekerheid te vergroten

Turkije heeft aangegeven lid te willen worden van de BRICS en de Shanghai Cooperation Organisation. Turkije koopt S-400 luchtverdediging van Rusland, bouwt een gezamenlijke kerncentrale en betaalt Russisch gas in roebels. Bovendien heeft Turkije plannen om Turkstream uit te breiden nu de Anglo’s Nordstream opgeblazen hebben en het Duitsland verboden hebben Russisch gas af te nemen via de onbeschadigde Nordstream pijp.

Dit alles tot grote ergernis van de VS.

Zero Hedge:

Iran lanceert meer grootschalige raketaanvallen op Noord-Irak

Iran heeft een nieuwe ronde aanvallen gelanceerd op Koerdische groepen in Noord-Irak in verband met de aanhoudende anti-regeringsprotesten binnen de Islamitische Republiek. Dit terwijl Irans eigen naburige regio Koerdistan een broeinest is gebleven van de nu al twee maanden durende “anti-hijab” protesten.

Irans elite Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) kondigde begin maandag aan dat het de dag ervoor drie gebieden in de Noord-Iraakse Koerdische regio heeft aangevallen met drones en raketten, waarbij “zware schade” werd toegebracht aan de terroristenkampen.

Via Southfront

RT:

Ankara heeft luchtaanvallen gelanceerd op terroristen in Syrië en Irak

De militaire operatie van Turkije tegen vermeende Koerdische “terroristen” in Noord-Irak en Syrië kan worden uitgebreid met een grondcomponent, zei president Recep Tayyip Erdogan zondag. De waarschuwing volgt op aanvallen op grenscontroleposten, waarbij maandag bij de laatste aanval drie Turkse burgers werden gedood, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

“Dit beperkt zich niet tot alleen een luchtoperatie,” zei Erdogan tegen journalisten op zijn terugvlucht uit Qatar. “Als iemand ons land en onze landen verstoort, zullen we hem de prijs laten betalen.”

De Turkse leider verwees naar de luchtaanvallen die Ankara vannacht heeft uitgevoerd op wat het leger schuilplaatsen van de YPG/PKK noemde. De YPG is een Syrische Koerdische militie die door Ankara wordt beschouwd als een onderdeel van de PKK, de Koerdische Arbeiderspartij. De in Türkiye gevestigde PKK voerde tientallen jaren een guerrillaoorlog tegen de centrale regering.

Erdogan zei dat hij noch de VS noch Rusland heeft gewaarschuwd voor de Turkse militaire plannen, en verklaarde dat zowel Washington als Moskou wisten dat “we op een nacht plotseling kunnen komen”.

Via Souhtfront

NAVO-lid Turkije wendt zich tot multipolaire orde


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Hoofddoekjesopstand of kleurenrevolutie/regime-change in Iran?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Guus Velraeds
Guus Velraeds
4 maanden geleden

Voor de neutrale toeschouwer is alles heel overzichtelijk geworden. Alles wat in de westerse corrupte en tevens gekochte media rond geblazen wordt moet 180 graden gekanteld worden.