“We moeten ervan uitgaan dat er deze winter blackouts zullen zijn,” zegt het hoofd van het federale bureau voor civiele bescherming en rampenbestrijding.

Door de gespannen situatie met de energievoorziening zullen er de komende maanden in heel Duitsland stroomonderbrekingen zijn.

De situatie met betrekking tot de energievoorziening blijft gespannen. Volgens schattingen van het Bundesamt für Schutz und Katastrophenschutz (BBK) zullen er de komende maanden in Duitsland stroomonderbrekingen zijn die verder gaan dan wat tot nu toe is meegemaakt.

“We moeten ervan uitgaan dat er in de winter stroomonderbrekingen zullen zijn,” vertelde BBK hoofd Ralph Tiesler aan “Welt am Sonntag”. “Daarmee bedoel ik een regionale en tijdelijke onderbreking van de stroomvoorziening.”

Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

Waarschuwing voor “black-outs” in Duitsland

De oorzaak zou dan echter niet alleen energietekorten zijn, maar ook het gericht en tijdelijk stilleggen van de netten door de exploitanten om de netten te beschermen en de totale voorziening niet in gevaar te brengen.

“Het risico daarop neemt toe vanaf januari en februari, dus we gaan ervan uit dat er vanaf dan op bepaalde plaatsen gedurende een bepaalde periode onderbrekingen in de stroomvoorziening zullen zijn”, aldus Tiesler.

In dit verband bekritiseerde de BBK-voorzitter dat overheidsinstanties niet altijd voldoende zijn voorbereid op crisissituaties zoals stroomuitval. Hij zei dat sommige gemeenten en autoriteiten zich in een “werkelijk voorbeeldige” positie bevinden, met nauwkeurige plannen en een garantie van stroomvoorziening via noodaggregaten ter plaatse. “Anderen bevinden zich in een veel slechtere positie, ze zijn niet voldoende voorbereid. Het varieert sterk,” verklaarde het hoofd van de autoriteiten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


400 doden in 96 uur: Eerste Duitse district simuleert stroomstoring

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
8 dagen geleden

In plaats van na te denken over oplossingen daar in Duitsland laat de competente leiding des lands liever de boel in ‘t honderd lopen. Volledig kansloos. Maar geen illusie, ook datzelfde lot overkomt dezelfde landen die aan de leiband van de door Washington gemanipuleerde eu loopt met de who, vn en het wef als de uitvoerende instanties. Heeft Washington eindelijk z’n zin: het einde van de Duitse economie.
Maar kleine troost voor de Duitsers, jullie staan er niet alleen voor. Bedank degenen maar die gestemd hebben voor de competente leiders en bedenk goed wie jullie/ ons dit allemaal aandoen. De tijd van wraak zal komen en de wraak zal zoet zijn.

Petra
8 dagen geleden

Prettig daaraan is dat de meerderheid snel zal inzien dat Central Bank Digital Currencies geen logische optie zijn als electra en dus internet uitvalt.

Daar de strijd daarover de komende tijd komt zijn flink wat BLACKOUTS wenselijk.