Een screenshot van een video waarop Russische soldaten zich zouden hebben overgegeven aan de Oekraïense strijdkrachten. © Telegram

Westerse landen negeren ronduit een “wijdverspreide praktijk” onder Kievs troepen, aldus Moskou.

Een “barbaarse moord op Russische krijgsgevangenen” is slechts de laatste in een reeks oorlogsmisdaden begaan door Oekraïense troepen, zei het Russische ministerie van Defensie vrijdag. De verklaring kwam na video’s die online opdoken waarin naar verluidt geëxecuteerde Russische militairen te zien waren nadat ze zich hadden overgegeven, meldt RT.

Dit is een wijdverbreide praktijk van de Oekraïense strijdkrachten die actief wordt gesteund door het regime in Kiev en ronduit wordt genegeerd door de westerse steunverleners“, benadrukte het ministerie. Het hekelde ook de acties van de Oekraïense soldaten als een “doelbewuste en methodische moord”.

Niemand zal het kunnen afschilderen als een ‘tragische uitzondering’ temidden van de vermeende volledige naleving door het Kievse regime van de normen die de rechten van krijgsgevangenen regelen,” luidt de verklaring.

De beelden zouden een groep soldaten in Russische uniformen tonen die zich overgeven aan troepen in uniformen met Oekraïense insignes. Ook is te zien hoe de gevangen militairen op de grond liggen, vermoedelijk dood.

Franse ex-marinier keert geschokt terug - Onthult oorlogsmisdaden door Oekraïne die de Westerse media verzwijgen

De video toont de “barbaarse aard” aan van het regime van president Vladimir Zelenski en van zijn medestanders, aldus het Russische ministerie van Defensie.

Dit is niet het eerste opvallende incident waarbij Russische en Oekraïense troepen betrokken zouden zijn en dat de aandacht van de media heeft getrokken. In maart dook op sociale media nog een video op waarop Oekraïense troepen van dichtbij op de benen van op de grond liggende Russische soldaten zouden hebben geschoten.

Later diezelfde maand werd op beelden beweerd dat een gewonde Russische soldaat ergens in Oekraïne op een weg werd gedood. Op de video waren ook lichamen te zien van andere soldaten in Russische uniformen die in plassen bloed lagen. Sommige van hen hadden hun handen achter hun rug gebonden en op geen van hen waren wapens te zien.

Zelfs de Westerse pers kan het niet verzwijgen:

Andere westerse sites ook.

Dat zou je nooit verwachten. Oekraïne heeft al deze barbaarse dingen gedaan, inclusief het doden van krijgsgevangenen maanden geleden, en ook het massaal afslachten van hun burgers. Niets daarvan werd gemeld door het Westen. We hebben het hier allemaal behandeld, en het was niet echt schokkend dat Hohol-apen wreed zijn. Wat wel schokkend was, was de enorme hoeveelheid publiek beschikbare gegevens die de westerse media volledig negeerden. Vaak geven ze eerst Rusland de schuld van de wreedheden en begraven ze het verhaal als duidelijk wordt dat Oekraïne het heeft gedaan.

Ik had nooit verwacht dat ze hierover zouden berichten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïense oorlogsmisdaden gedocumenteerd: Russische soldaten worden in knieschijven geschoten, dan achtergelaten om dood te bloeden

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
9 dagen geleden

Holodomor Zelensky is een duivelse gewetenloze moordenaar, de lijst van zijn misdaden is gewoonweg onvoorstelbaar, en het westen blijft maar geld pompen in zijn regime, de USA al meer dan 100 miljard dollar, en de EU waarschijnlijk nog meer.

Zijn laatste prestatie is tijdens een Russische raketaanval zelf een raket naar Polen te schieten, en dan onmiddellijk te eisen dat de NAVO Wereldoorlog 3 begint.

Voor iemand die bewust probeert WO3 te starten, en van heel Eurazie één grote rokende puinhoop te maken, is het doodschieten van krijgsgevangenen maar een futiliteit.